Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 544
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
HriEmS,
Стискай зъби момиче и се бори. Операцията не е страшна. Аз докато мигнах и заспах, когато се събудих всичко беше приключило. Гледай следоперативния период да мине гладко - помагай с каквото можеш на майка си, защото в началото е тегаво с движението на ръката от оперираната страна. Препоръчителни са и повече разходки, за да може лимфата да циркулира в тялото и да не се задържа. Аз имах оток на ръката, който според хирурга е именно заради бялата ХТ, разходките ми помогнаха много. Имай предвид, че при операциите след химиотерапия, раните зарастват една идея по-бавно, при мен беше така. И най-важното е да се правят упражненията, описани на първата страница в темата.
Не се тревожи за нищо. Ако имаш въпроси, на линия сме.
Прегръдки!

# 181
Благодаря ви! Yellow Heart

# 182
HriEms, пожелавам на майпето ти бързо възстановяване. 🙏

Спокойно, ще мине и дай Боже да не се връща повече!

DZ, не им дреме. За тях е рутина..Лошото е, че навсякъде е така. И да се разправям все тая. Не си хаби нервите.
Ей ме мен, два месеца никакво лечение, никаква терапия, никакъв херцептин. Още поне 3 седмици ше съм така. Ще станат общо три месеца без нищо. Един гол золадекс.
И чакам. Тук даже не мога да отида да се разправям.

Аз как се наядох тази вечер. Който ме знае съм на диета. Инапе си направих диетични бонбони 🙄🤣

И си мина денят...

# 183
  • Варна
HriEmS, стискам палци за майка ти! Всичко да минава леко и безпроблемно!
Lea_Lea, успех и на теб!

Момичета, аз прекъсвам сериозния разговор с един малко суетен въпрос. Animal See No Evil След втората бяла вливка (в средата на юни беше) започна да ми расте коса, която не съм подстригвала. Третирам я само с хининова вода за растежа и от скоро с една маска, която ми беше препоръчана от дама, преминала химиотерапия преди 2-3 години. Все още има какво да се желае, но расте сравнително бързо, сгъстява се постепенно и от скоро си ходя "по коса", защото ми писна от кърпи, шапки и т.н. (перука не съм носила изобщо.) Та.. Това, което ме изненадва е, че ми расте доста бяла коса, която не подозирах, че имам Sweat Smile Факт е, че преди всичко това се боядисвах и като цяло знаех, че имам бели коси, но не и че са чак толкова много понеже скоро не съм била с естествения си цвят. Neutral Face Възможно ли е сега да растат повече бели, защото знам, че по принцип структурата на белите косми е по-здрава и след време да си поизлязат и повече от нормалните? Как беше при вас? Някак не бях готова да се определя като човек с прошарена коса (на 33 г.), а натам отиват нещата за момента Sweat Smile

# 184
  • Бургас
Sealavie, аз съм на същото дередже. На мен си ми расте чисто бяла коса … вече е 2-3 см и тук таме има някой тъмен косъм. Все още е слаба и не особено гъста, но си е коса - не е химио-перушинката. Даже онзи ден се боядисах, ама не прецених, че на бял косъм бая тъмна боя трябва да сложа и сега цвета ми е “муцка” , тип къносано цигане , за пред хората пак трябва да слагам кърпата Cry

# 185
И аз съм точно във вашето положение в момента 😊 Около 2-3 см. ми е косата, не много гъста и расте чисто бяла.
Solace, и аз реших да я боядисам, за да преценя, ако изглеждам добре да тръгна по "коса" 🤣, но уви, рано е още. Доста ми е рехава и... Но пък имам вежди, днес едно момиче ми направи микроблейдинг... безплатно. Много съм доволна, получи се прекрасно.
Sealavie, каква маска си правиш на косата? Аз пръскам само с хининова вода.

# 186
Мацки, влизам да споделя нещо много важно с вас. Ама го правя само, защото Ви обичам!
Та откритието ми за века е, че.........
Старите тапети се махат, като се намажат с тапетно лепило 😂😂😂
Направо ми разказа играта тази стая. Как ли не се опитвах да ги махна. С вода и омекотител, вода и препарат за съдове.... Падаха тапетите на три слоя, см по см го изчигърквах. Бях чела това за тапетното лепило, ама викам и с него няма да стане . Става 😂 Ама го оставихпо трудния начин 😂
Имам още една стена да махам тапети и да слагам😂 Всичко ме боли вече😂
Та мацки, като правите ремонт да си знаете. Да ме споменавате с добро 😂😂😂
От 4-ти съм в ремонт, надявам се днес или утре да приключа 😂

# 187
Идвам да ви кажа, че от 2559.90, антителата на мама са 1875.5. Понамалели са, но над 1050 са с протективен титър и все още си го има, та ще ми е малко по-спокойно сега. Благодаря на всички за подкрепата! 💛

# 188
  • Варна
И аз съм точно във вашето положение в момента 😊 Около 2-3 см. ми е косата, не много гъста и расте чисто бяла.
Solace, и аз реших да я боядисам, за да преценя, ако изглеждам добре да тръгна по "коса" 🤣, но уви, рано е още. Доста ми е рехава и... Но пък имам вежди, днес едно момиче ми направи микроблейдинг... безплатно. Много съм доволна, получи се прекрасно.
Sealavie, каква маска си правиш на косата? Аз пръскам само с хининова вода.

Хубаво е да знам, че не съм сама в тази драма! Sweat Smile Аз не смея да я боядисвам, искам да си почине малко от бои, химия и т.н. Ще си ходя прошарена, какво да се прави... Ще вдъхвам авторитет на хората Sweat Smile

Роси_, маската е тази:
Жената, която ми я препоръча сподели, че много й е помогнала с растежа на косата след химиотерапия, та реших да я пробвам. Ще видим дали ще има резултат. Nerd

# 189
Здравейте дами:) да дам отчет.
Днес бях в лъчетерапията на Токуда за поставяне на маркери, стана много бързо , персонала беше много усмихнат.
От 17- ти започвам лъчето ,  и понеже на 23- ти ми се пада датата за Херцептин и Перджета - ще ми ги направят там. Направо не можах да повярвам, звучи нереално това отношение, без хиляди  чакащи хора, без сърдити претоварени от работа сестри , за пръв път се почувствах като нормален човек,а не като добитък. Опростиха ми и 5 курса, та ще имам само 20 бр , дано и занапред минават бързо и безпроблемно.
Успех на всички, прегръщам ви 🍀

# 190
  • на20 километра от Бургас
Супер е това ,Чукче!Много е важно това да се чувстваш сигурна и спокойна.Късмет и лесно да мине всичко! Hug                  Аз днес отметнах петата от шест.Оф,още една да издрапам и лъчето остава.Някак съм по-спокойна сега,което до голяма степен е следствие на коктейлите ,които ме черпят от онзи ден,ама нали съм както казва  Николчето -дзен,  Joy не ми пука.

# 191
Sealavie, благодаря ти. Непременно ще си я взема тази маска.
Аз си боядисах косата с шампоан оцветител, просто да се ориентирам как изглеждам.

# 192
Дами, знаете ли дали в стаите, в които слагат оперираните след операция в онкологията в Дървеница има климатик?

# 193
HriEms,
Преди 2 години нямаше, съмнява ме да са сложили. Горещо си беше.

# 194
DZ ,  благодаря за съвета 🤣🤗
Да се дотътря и аз тука. Днес направо се изкъртих.  То чистене, то бърсане,то прозорци,  па под навеса,  па над навеса, на майкинта си! Чистих, чистих, прах,простирах, обувки прах, две манджи сготвих, зер у дома КО ШИ ЯДЕМ е най-важният, екзистенциален въпрос, крепящ семейното щастие и изобщо всичко семейно.
Такова ми се таковата. Вдигнала съм си краката на един дунапрен и ръката на три възглавници.
Оффф... поне да си личеше..

Направих една супер-дупер яката супа леща. И таман си мислех как нямам  картоф и хоп! Един самотен,отшелник се мъдри в чекмеджето.  Викам му: Хайде, мен няма кой да ме заведе на СПА, ама теб ще те уредим! И го хакнах и него в лещата.

Искам да съм преМцеса ❤ Да имам слуги, аз само да се преобличам, да ходя по почивки на частните си острови, на частни партита и от време на време да давам пари за благотворителност. Да види народът коя е Nikola харабията... Ама уви! Ма'ам си леща с чесън и картоф, броколи на фурна и си лежа в леглото от изкуствена кожа в къшата си на 115 години...
🤣🤣🤣🤣

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 01:49 от Nikola1998

Общи условия

Активация на акаунт