Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 551
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
DZ, в онкото приема е така от както 3-я етаж го направиха за ковид. За да не се случва струпване пред асансьорите и да се пресичат пътеките на ковидните с нековидните. Сега струпването е на втория етаж, където уж не минават онез от 3-тия. А в момента е кошмар там, защото от всички лекари-онколози на работа са по 2-ма. И е едно чаканееее..  то изобщо, там си е якото чакане.

# 511
А защо има само по 1-2 канапета за сядане направо не ми го побира акъла🙄
Все едно там само здрави хора ходят..
Разбрах им логиката, ама това не ми попречи в ковид асансьора да вляза 😂 Те хората сложили червена табела, ама за мен явно трябва да е с човешки ръст😂
За протокола още си чакам...
Подредих колата.... батерията ми свърши...
Добре че другия път съм на работа и няма да чакам отпред, а наготово ще я прибера.

# 512
  • София /Абсурдистан
Аз бях на бяла химия. Търпи се, червената е много по- гадна. С бялата не ти прилошава чак толкова свирепо, но тя пък има други екстри. И как така не се полага болничен? Това не може да е вярно. Аз през цялата терапия бях в болнични, то от слабост не е възможно да се работи.

# 513
  • София
ДЗ, определено няма как да не дават болнични за химиотерапия - най-добре звънни в НЗОК и попитай. Може би МЗ също - болничните май са в техния ресор, не на НЗОК.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 17:40 от Olive

# 514
  • Русе
НОИ са по болничните. НЗОК - не. Питала съм ги.

# 515
Ще звънне утре на личния си лекар да се изкаже и той.
Ако може да мине през ЛКК. Ако и той вдига рамене, ще мисля къде да звъня Head Band
В 18,30ч й приключи химията. За сега е добре. Има да я мисля цяла вечер, но не искаше компания.

# 516
  • София /Абсурдистан
Болничните за химия задължитемно минават през ЛКК, ама това не е никакъв проблем. На мен ми даваха всеки по 21 дни, до следващата химия, когато издаваха продължение на болничния и така за всяка една химия. Даже имам на 2 пъти болничен и през телк. Пак не беше проблем, пускаха ги със задна дата.
DZ личната няма какво да я занимаваш, отива се с картона при болничните администраторки, в болницата, където я лекуват, даваш го и натам те си знаят, системата я поема.

# 517
Лейди, точно главната сестра от онкото ми каза, че щом няма да лежи при тях няма право на болничен 🙄
Т.е. щом не минава 3дни по клинична пътека, не можело.... и ми върна картона

# 518
  • София
А те по каква пътека пускат химиотерапията? Няма как да не ползват клинична пътека.

# 519
  • София /Абсурдистан
Лейди, точно главната сестра от онкото ми каза, че щом няма да лежи при тях няма право на болничен 🙄
Т.е. щом не минава 3дни по клинична пътека, не можело.... и ми върна картона
Разбира се, че ползват пътека за химията! Има право да не лежи, а да е приходяща. Пак минава по клинична пътека, само не спи в болницата. Идва само за процедури и си тръгва. Ако не е по пътека, трябва да си плащате химията, което е абсурдно. Аз съм била приходяща и в ревматологията, и в онкологията в Сити, там пък само проблемните пациенти не са приходящи, а лежат в отделението. Със сигурност болничен и се полага на жената, виж да се разберете с добро. Иначе трябва да се обърнете към някой от шефовете.

# 520
Ще видя утре какво ще каже личния.

# 521
  • София
Ще звънне утре на личния си лекар да се изкаже и той.
Ако може да мине през ЛКК. Ако и той вдига рамене, ще мисля къде да звъня Head Band
В 18,30ч й приключи химията. За сега е добре. Има да я мисля цяла вечер, но не искаше компания.
За моите болнични по време на химията личната каза изобщо да не се занимавам с онкологията. Тя ми издаваше направление за хирург, който ме пращаше на ЛКК. Звучи сложно, но всъщност не беше, доколкото помня

# 522
Благодаря, момичета 🤗
Страхотни сте.
Направо се чувствам все едно за първи път се сблъсквам с това.
Ама от 2018г всичко се е променило🥴

Сега се чух с майка. Добре е. Само снощи е имала леки стомашни проблеми.

Имам въпрос за протокола за перука.
Какъв е реда? Знам, че през 2019г имаше промени.
Протокола за перуката от къде го вземам?
От където е направена биопсията или където правят химията? Какви други документи искат и какъв е реда на подаване и получаване.
Знам, че нещо обатачиха системата и нямаше нищо общо с това което  беше през 2018г.
Ние се услушвахме, защото имаме две налични, но вчера много хареса перуката на дамата от съседното легло 😀

# 523
  • Русе
В Русе от специализираните магазини съдействаха за протокола, защото не всяка болница има такава комисия. Така, че трябва да питаш от врата на врата. С протоколът се отива до Социалните и там се подава заявление (май и от сайта може). При нас, комисията се събира един път в месеца. После звънят да ходиш да си го вземеш. После магазина.

# 524
За протокол трябваше да си минал първата химия и да имаш епикриза от нея, защото я искаха от комисията, дето ги издава. Обаче, последно като вадих такъв и подавах документи, ме предупредиха от Социалните, че от тази година, помощните средства ще се отпускат вече от НЗОК. Та, първо трябва да провериш, дали са сменили вече службата дето ги отпуска и документите, които изискват.

Общи условия

Активация на акаунт