Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 486
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Успех, Олив! 🍀

# 586
Успех , вярвам че всичко ще бъде наред 🤞🍀

# 587
  • София
Олив,стискам палци и съм сигурна в добрите резултати!

Ели,разбирам те напълно.Аз съм на сватба на братовчедка ми на 2.10 и от сега се депресирам,какво ще облека.Нищо не ми става от предишните ми рокли,само в 1 се побирам,но съм като наденица, пълен потрес.На сватбата на сестра и бях току що родила и пак бях огромна.Ма тия двете как пък не уцелиха слабите ми периоди да се женят,то пък бива и бива.🤣Днес се качих на кантара ,че снощи се върнахме от Турция, Еми ужаааасссс - сега съм с килограмите,на които влизах за раждане на малкото дете.
 Онколозите ми се караха преди 6м,сега ако ме видят,вече не знам.

Николче,мен ходилата много ме болят .Ако съм се застояла 1 час на едно място и после 5 мин ходя като патка.Надявам се ,че е от хормоналната.

# 588
Живи и здрави да са всички рожденници в и около темата! От късмет и любов да се не оттърват!
Оливче, палците съм ги стиснала и чакам да се похвалиш с добри резултати!
И на мен нищо ми не става- даже и шлиферите и якетата, че съм наддала много в ръцете и хич не са за показване. Иначе, по-надолу, като поспаднах от кортикостероидите, придобих що-годе приличен вид(окръглен, ама за ЕГН-то, приличен), но пусто дрехите дето имам са все като за по-спортна и млада фигура.....и почнах да си купувам, нови.
Да споделя, че взех и от хапчетата, дето DZ препоръча и определно има ефект и от тях( за една седмица, взех да закопчавам дънките без да гълтам корема).
А, за неврологичните болки- вече така съм им свикнала, че изобщо не им обръщам внимание. А, ходих и на невролог и на сума други доктори. Но, те като ми изпишат хапчета, се отварят нови дертове....та накрая, просто ми писна и си търпя....Особено като стана сутрин съм като робокоп, откъм походката....После, като се раздвижа, нещата се понаместват.

# 589
Nikola, така бях и аз след първата химиотерапия - яко болки в краката, до степен да не мога да стана или стъпя, като парализа. Ходих на преглед при невролог, щото не се търпеше вече. Всичко е от гадната химия, поврежда невроните и ефекта е като много тежка дискова херния. Изписа ми Вимово, помогна ми. Цяла година бях с такива болки и схващане на врата. Тъкмо взеха да отминават и айде на ново на терапия. Сега поне с дексаметазона не ме боли никъде, но след края на химията, очаквам пак болки, схващане и парализа. Отивай при невролог и му кажи с какво са те лекували, ще ти изпише обезболяващи.

Ами, аз и преди си имах такова проблеми, затова спортивам и внимавам с какво се тъпча, но мислех че е от гушата.

Сега е още по-зле и просто исках да изключа мета в костите.

Благидаря ви 😊
Олив, мисля те ❤

На други дет се мислят за наденици 🤗🤗🤗🤗

# 590
  • София
Мина вече, благодаря за палците, чакам резултат до 3 дни.
Николче, от химията е това - и мен всичко ме болеше поне половин година след нея - кости много, стави.. ще мине.

# 591
Олив, стискам палци резултатите да излязат бързо и да са добри❤ Да бъде вечна ремисия за всички!

# 592
Благодаря за пожеланията, момичета 🤗

Люба, радвам се, че има ефект 🤗

Утре е втората химия на майка. Надявам се всичко да е наред и този път дан ме ядосат в онкото за нещо 🙄
Четох едно конско на сестрите ми. Напрау за свободна ме взеха. Хвърча,водя, взимам, онко, личен,пазаря, готвя.
Казах им да скачат у чипиците, че нещо само яз опъвам... И само в пазаренето за майка да ме отменят, ще се радвам 🙄

# 593
DZ, правилно си направила. Направо им дай разчет на отговорностите и да действат.
Пази се и ти.

# 594
Олив, стискам палци да са добри резултатите! Николче,  мен ме болят костите на стъпалата, лятото ме боляха и пищялите, а е минала е година и половина от последната ми химия.

Днес ходих да си направя измерване на костната плътност, в аптеката, към която ме насочи Гари. Ами добри са резултатите, в зелената зона съм. Не знам доколко са достоверни тези бързи изследвания, но исках информативно да си го направя, пък ако се наложи да се изследвам и в болница. Засега приемам, че няма нужда да задълбавам повече. Взех си и витамин Д на капки, Вигантол не давали без лекарско назначение, та взех някакви други. Мисля през ден да ги приемам, че да не прекаля.

За килограмите - и аз съм качила доста, най ме дразнят тлъстините на корема и бузите и гушата.

Да си допълня поста за скенерите. Ами струва ми се, че са доста два ПЕТ скенера и сцинти за половин година.
Мен не ме пращат на ПЕТ, само на обикновен, а и тях вече ми разреждат.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 11:59 от koren63

# 595
На мама Куртева и е казала да ходи на ПЕТ скенер пак, но тя беше през март, а през юли прави сцинтиграфия. Не е ли супер често това облъчване?

# 596
  • София
Мисля, че Пет скенер е по-щадящ откъм облъчване от КТ /обикновен скенер/, но не помня откъде ми е това инфо, може и да бъркам.
Аз трябва да направя изследване за костна плътност и също се чудя кога да го правя след вчерашния пет скенер.

# 597
Здравейте,
Коренче, хубава вест! Все така да е!
Имам питане- каква боя за коса ползвате?
За килограмите, аз се потрисам всеки ден за около10 Мин☺️, но като се сетя през какво сме минали, почвам да си ги харесвам тез килограмчета.
Здраве,здраве и пак здраве за всички!

# 598
Аз ползвам Лакме глос, безамонячна. Преди диагнозата ползвах амонячна по-обикновена. Сега се старая и по-нарядко да я боядисвам, на месец и половина да кажем (е, на месец вече си личи разликата), а преди се боядивах на 3 седмици.

# 599
  • София
Аз си се бовдисвам с амонячна, същата си ползвах и преди.

Олив,ти на колко време  правиш изследване за костна плътност?Мен ми бяха казали на 2г .Може да поизчакаш 2-3м ,то не е чак толкова важно да е на точно определен период от предишното предполагам.

За килограмите - не е добре и заради заболяването,не са от естетична гледна точка.Повече тлъстинки = повече естроген!

Моят ТЕЛК е до 1.11 и вчера получих писмо да подам документи пак.Реших да се позова на това,че ТЕЛК ни е валиден до края на извънредното положение и 3м след това и да си заредя картата до януари, за да не остана без ,чакайки заверка на ново решение и т.н.То пък инвалидните карти се зареждали за максимум 3 месеца наведнъж.
  Ходих до ЛЛ за направление и сега се чудя дали да не пробвам да подам документи с електронен подпис,вместо да ходя до там,ако изобщо има такава възможност.

Общи условия

Активация на акаунт