Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 473
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Момичета, какъв е редът сега, ако ми изтича ТЕЛК решение /на 1.11./. Мислех, че трябва от ТЕЛК да ми изпратят писмо за преосвидетелстване, поне преди така беше, но днес звъннах и дамата ми каза, че аз трябва да подам медицинско направление за ТЕЛК на Д. Греков /за София става въпрос/. И давали дати след датата, на която изтича моя ТЕЛК.
Това означава ли, че може да имам дупка между двата ТЕЛК-а, или новият ще бъде с някаква задна дата, ако въобще е възможно това?

Преди изпращаха автоматично писмо за преосвидетелстване, пропуснала съм тази промяна в процедурата явно.
Хм, сега звъннах и проучих по-подробно - явно всеки трябва да стартира отново процедурата, а не те викат както преди те, но пък установих, че валидността на ТЕЛК решенията е удължена заради епидемичната обстановка, тези, които изтичат до 30.11.2021, се удължават до 28.02.2022 г.:
https://coronavirus.bg/bg/az-sum/litse-uvrejdania

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 20:05 от Olive

# 661
  • на20 километра от Бургас
Няма го никъде гела, не мога да го намеря нито онлайн нито тук. Ако знаете накъде наличен, свиркай те, плииз🙏🤗

# 662
  • В царството на игрите:)
Дами, дълго време не е писала Хули и се оказа, че при нея нещата не са ок. Инсултът не е бил инсулт, а тумор в мозъка и сега е в болница в не много добро състояние. Пиша ви, за да и изпратим малко положителна енергия да се справи и този път. Дълга и е историята и има опит в преборването. Дано и този път  е така. Бъдете здрави и дано бодрия дух не ни напуска Simple Smile
р.р. На мен ми предстоят прегледи и съм се спекла, но така е всеки път... Sad

# 663
  • София
Стискам палци на Хули! Тя е борец, доказала го е многократно!

Милмич, всичко ще е наред при теб!

# 664
Изпращам всичката си позитивна енергия и мисли към Хули! Дано бързо да се справи и този път! Че ни липсва тук, да ни приземява, като вземем да се филмираме......
milmich, стискам палците и за теб и те чакам с добри новини!
Коронясана през април бях и аз. И още се оправям от последствията и страничните ефекти от лекарствата.
И, също трябва да почна отнякъде с ТЕЛК-а, че ми изтича в края на годината. Та, ще ми е полезна всякаква информация.

# 665
  • на20 километра от Бургас
Хули! 🙏 Нека силата е с теб и да се пребориш и този път! 🤗

# 666
  • Sofia
Стискам палци силно! Хули е боец! Heart И нашият пример, че гадта не е по-силна!
Другата седмица и аз съм на ЯМР за главата. Оттока едностранно си стои.
Минах УНГ и лицево-челюстен, отхвърлиха да е за тях. Продължавам да оправям зъби, обаче и да е от тях нямам надежда. И ми е много сдухано и на мен.

# 667
  • София /Абсурдистан
Много стиснати палци и от мен за Хули!
Стиснати палци и за всички, които чакат резултати!

# 668
И аз се моля Хули да се пребори и този път!
Чайлд, искрено се тревожа, наред с теб, когато чета, че все още не е изяснено от къде идва отока. Hug
Милмич, всичко ще е наред:hugs:

# 669
Hands PrayИ от мен стиснати палчета за Хули и всички, на които им предстоят изследвания.Flowers Four Leaf Clover

# 670
  • Бургас

Solace,къде си? Всичко наред ли е ?

Тук съм! Дали съм добре - времето ще покаже. Аз все още затъвам яко след края на лечението. Депресия ли е … лигавня ли е, не мога да разбера, но се чувствам постоянно тъжна. Плача много и усещам как натоварвам домашните. Според мен вече трябва да потърся помощ, защото очевидно не се справям, но не знам какъв вид помощ. Дали вече не съм за антидепресанти … през живота си един валериан не съм изпила и се притеснявам. Така се надявах да успея да се измъкна от дупката сама.

Съжалявам да прочета това за Хули. Вярвам, че и този път ще се пребори. Тя е силна! Не се съмнявам, че скоро ще се появи тук и в нейния стил ще разкаже как му е видяла сметката и на тоя тумор.

Стискам палци за всички на които предстоят изследвания, скенери и т.н. Всичко ще е наред, момичета!

# 671
  • София /Абсурдистан
Дано всичко да е наред, че и аз се сдухвам нещо. То с тази диагноза и тези мъчителни терапии, как човек да остане цял…

# 672
  • assenovgrad
Силна прегръдка за теб, Хули! Наистина ни липсваш!
Никога не знаем от къде ще ни нападне тази гадна болест!

Получих писмо от ТЕЛК. Ще представя само едно писмо от онкологията, копие на трудова книжка, производствена характеристика и епикризите/имам само две такива/ от последната календарна година. И ще ги пращам с куриер!
Иначе съм в чуденка кога да си направя ЯМР-че не съм правила повече от две години, кога да си направя костна плътност и евентуално сцинтиграфия, че нещо ме тормозят кости на странни места.

# 673
  • Русе
Hands PrayHands PrayHands PrayСилно палцестискане за Хули Hug

# 674
  • Sofia
Соласче, при мен депресивните състояние се появиха няколко месеца след края на лечението и продължиха почти година на приливи и отливи. Успях да се "измъкна" сама, но бях на ръба да търся професионална помощ. За мен беше много труден период, защото вече имах реална представа - и физически, и емоционално, с какво си имам работа. Не оставяй нещата, ако не се чувстваш добре. Hug
Стиснати палци и за всички, които чакат изследвания или резултати!
Преди ЯМР-то ще ми пускат кръвна картина и се чудя дали да не си доплатя и да изследвам вит. Д и алкална фосфатаза. Вие следите ли нещо извън стандартните ПКК, туморен маркер, АЛАТ и АСАТ?

Общи условия

Активация на акаунт