Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 136
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Честито за хубавите резултати.

А не мерси, на никого повече не ставам слугиня.

Пия второ двойно еспресо и ще ходя да свърша малко работа за мъжа, че ми вика: Така и така си почиваш да вземеш да свършиш нещо.. 🙄
Не знам да се смея ли, да се оплаквам ли.

Как да е. Добре съм.
С килата само се надявам да не ставам повече от 65, защити наистина не е ок за моите 162. Сега съм 63 и мк тежат.

# 91
Miglenasky, какво казват онколозите за повишената АФ? Не препоръчват ли костна сцинтиграфия? Не знам дали вашият вид тумор дава отражение на костите. Не искам да ви плаша. Не съм специалист.
Не, те онколозите дори не са я изследвали,  в гастрото я пуснаха, но докторката каза, че няма нищо притеснително, от химията било.

# 92
  • София
Аз пък по време на химията имах АФ в норма(по средата на референтните стойности),а сега - 2г по-късно е завишена.Моята е с малко - 107 при норма до 105.Аз знам,че при повишение се следи за мети в костите или черен дроб.

Браво за хубавите резултати, все такива новини ми се четат!

Николче и тук да  ти пожелая бързо възстановяване!

Блокчетата и аз не съм плащала, за да ги взема,но платих за второ мнение 200лв.Да не би това да е имала предвид жената.

За килограмите не ми се говори.Не мога са се примиря с тях.Не се харесвам ,нямам какво да обичам,кофти се чувствам и това си е.Онколожката ми даде телефон на една диетоложка и ще се видим да ми измисли нещо.Накара ме да пускам изследвания и се оказа,че и холестерола ми е висок,вит. Д пък много ниско.
 Малкия се оказа с хранителна непоносимост и алергия към мляко и яйчен белтък ,та ще пада едно готвене- на мен едно,на малкото друго, на мъж ми и голямото трето,свят ми се завива от сега.

Иначе моят мъж ми помага много,но той и преди беше такъв.Не се е променил с диагнозата ,само още повече неща прави у нас,защото кинезитерапевта каза да не чистя с прахосмукачка,да не простирам и мия прозорци и той се зае с тези дейности,а аз нямам нищо против.🤣Иначе и той не обича да влизам в размисли и страсти на тема "рак".Аз рядко го правя,защото не го мисля като цяло и не се вкарвам излишно във филми,но чат пат ми се случва да се шашна за нещо.Тогава ми се кара,че от много приказки и размислисли сама ще си го докарам - едва ли не,ще си го повикан и без да го имам .

# 93
  • София /Абсурдистан
Това с килограмите е Божие наказание! Аз нямам сили повече да се юркам, свалих 10, останаха още толкова за сваляне, от рязкото напълняване и отслабване се прецака кожата… Накрая  си купих нови дрешки размер за слонове и спря да ми пука. Ми каквото и да правя, повече не свалям.
Имам подозрение, че ще имам ядове с телк- а и аз. Ако ще ме шитнат в третата група, мисля да обжалвам, защото едвам ходя.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 01:42 от The Iron Lady

# 94
И аз съм на вълна ТЕЛК. Ще се явявам за първи път другата седмица. Чудя се дали има нещо, което трябва да знам преди да се явя пред тях, което трябва да знам за протичането на срещата.. Казаха ми, че ако сама не кажа, че искам да съм с право на работа можело да ми напишат в решението ".... % нетрудоспособност без право на работа". Това малко ме съмнява да е вярно.
Може ли някой да ми разясни как протича явяването пред комисията?

# 95
  • София
Миналата година,заради Ковида,изобщо не съм влизала при комисия.Взеха ми документите,чаках 30-тина минути и ме извикаха да се подпиша на решението.Никой нищо не ме питал.

# 96
  • София /Абсурдистан
Миналата година,заради Ковида,изобщо не съм влизала при комисия.Взеха ми документите,чаках 30-тина минути и ме извикаха да се подпиша на решението.Никой нищо не ме питал.
И при мен беше същото.

# 97
Здравейте момичета, благодаря за новата тема.Прекрасен летен месец август пожелавам на всички.

# 98
  • Варна
Поздравления за хубавите резултати, само така , и дай боже да си "провлачите  краката " и за всички други .
Николче браво , мина, и замина вече , сега ти пожелавам бързо възстановяване и всичко да е зад гърба ти , и не се претоварвай много с мъжо , нека си иска той, ти си гледай твоят рахат, иначе ще го трампим за анестезиолог :о)

На ТЕЛК и аз не съм се явявала , тази година  Януари  ми го изпратиха по пощата - до поискване.

А за килограмите май всички се тюхкаме, аз в началото от шока от диагнозата бях с около 9кг по- надолу, и не пълнеех-  мисля от стреса, но и порцийте ми бяха много малки и се чувствах леко, пийвах по малко твърдо и червено вино зимата,  не ми се ядеше нищо друго освен супи , и постоянно четях, почти денонощно четях за диагнозата.
Качих  по време на химията и със започването на хормоналните, но и хапвах и пийвах каквото ми се иска без ограничения за да не ми падат стойностите от химията и после от лъчето......и наистина всичко беше винаги в норма.
Сега вече  промених храненето но не прекалено драстично и не с тотално лишаване ,  а по скоро как комбинирам храните,  също пийвам умерено , къде си забъркам коктейлче, къде бира или вино.......То как се издържа иначе, ха ха хааааа :О)
 До момента съм свалила за месец и малко  почти 4кг,
Ще продължа така да се храня и мисля и се надявам да махна още 5 този месец .....то все ще прегреша с нещо но на другият ден вземам мерки и се връщам пак на същите кг.

ДЗ, много се радвам че кученцето е добре вече.....и аз все му треперя на моето , и аз ще го водя на лекар , има някакво образувание от скоро , и много ме е шубе , реве ми се от ужас и страх . Казаха да не мисля веднага лошо защото  остарява , малко съм я понабухнала от папкане , та  най вероятно било мастна тъкан .Ще я водя а второ мнение че и при тях май всичко е станало бизнес. Стискайте ми палци моля ви  Hands Pray Sob

# 99
Муци, дано всичко да е наред 🤗

# 100
Момичета, колко време след мастектомия сложихте сутиен с епитеза? И от кои епитези сте най-доволни?

# 101
Привет, борбени момичета! Дано новата тема се пълни само с добри новини и новите попълнения да са по- малко.
Отдавна не съм се включвала да напиша нещо, но ви чета, да знаете.  При мен нещата са по старому - между херцептините ходя на работа и така времето минава. Да се оплача, че и аз се боря с едни наднормени кила. До скоро тренирах и това доста помагаше, но от месец насам съм спряла заради жегите. Менопаузата и горещото задушно време направо ме тушираха.Сега се мъча да задържам килограмите, че после, като се разхлади времето, да продължа със спорта.
Накрая да пожелая успех на всички, които почват/ продължават химиотерапията. Ще се справите, момичета ❤

# 102
Нушка, радвам се, че си добре 🤗

atolgi, сложих сутиен с епитеза (от тези първичните, памучните) След като ми заздравя шева и ми махнаха конците.
Бях с нея докато не ми отпуснаха от социалните първичната, т.е. докато се намоткам и си занеса документите. После взех на  Амоена с протокола, но нямам идея каква е разликата във формата. Има едни издължени, а на мен винаги триъгълни са ми предлагали 🙄
Цената се покрива от протокола. Има и такива за който доплащаш, но пак не знам разликата, защото не са ми предлагали 🙄

# 103
Здравейте момичета, толкова много сте изписали, че не мога да смогна да изчета.
 Днес ми бяха първите Херцептин и Перджета без тежката артилерия, надявам се да няма странични ефекти. Много съм щастлива, че приключих с гадната химия, сега една година на таргетната и хормонална- не знам колко.
За лъчетерапия съм се насочила към Токуда- трябва да започна до седмица, искам бързо да минава и да заминава и това и постепенно да се върна към нормалният начин на живота, че от ноември до сега съм въртележка.
Вече се размечтах за гърди, бяха ми казали, че изграждане мога да започна две години след лъчето. Днес с една мацка в чакалнята разказваше, че можело и шест месеца след , вие какво мислите?
Успех на всички ,които сега са на химии или им предстои операция 🍀

# 104
Ели, благодаря за темата! ⚘ Да споделяме само добри новини!
Фло, sealive, чудесно за хубавите новини!
Никола, все така в добро настроение!
Чукче, с Херцептин и Перджета само е песен. Аз първите два пъти усещах изтръпване по шията, лицето. Болеше ме и стомахът. Оттогава - нищо.
Зори, тези дни беше качила снимки във фб, изглеждаш чудесно. Разбирам, че ти имаш своите цели и желания по отношение на фигурата, но все пак да се изкажа 😉

Аз дълго време използвах меката епитеза за след операция. Чак 6 месеца след операцията се наканих да отида до Амоена за първична епитеза. Предложиха ми такава, която е релефна от вътрешната страна, уж за по-добра терморегулация. Момичетата в магазина казаха, че е по-добре по-рано да се започне с носенето на епитеза, за да се избегнат изкривявания и болки. Аз съм с малък бюст и се надявам, че не съм си навредила.
Засега сутиенът и епитезата от Амоена са ми доста удобни.

Варненско Тинтири, Тита, възможно най-леко преминаване през терапиите и добри резултати! 🍀
Хубави летни емоции за всички ви!

Общи условия

Активация на акаунт