Милано и Северна Италия - тема 13

• 37 132
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Купих билети за уикенд в Бергамо - да хапнем заек с полента и се прибираме Simple Smile . Резервирах хотел в горния град /определено ми допада повече като атмосфера, а и е удобно за тръгване към летището с автобуса/. Направи ми впечатление, че наистина airbnb са се поулели с цени, а и доста са се вдигнали цените за настаняване като цяло.  
Има ли още аперетиво или умря с пандемията? Има ли някакви особености с МОЛ-а срещу летището - зони за хранене и всичко работи ли в нормален режим? Ваксинирани сме. Грийн пас-а са ни сертификатите, нали?

# 241
  • Milano
Има аперитиви, няма бюфет. Носят ти на масата.

Сертификатите са грийн пас.
Особености не би трябвало да има в мола.
Ако обикаляш магазините не се изисква пас, ако седнеш да се храниш - да.

От 15.10 за всички работещи - държавен и частен сектор ще се изисква грийн пас.
Това засяга нас, просто споделям (че съм съгласна😉).

# 242
  • София
Мечтая си (демек обмислям) едно априлско набегче около Милано. Идеята е да разгледаме малко университети, автомобилния музей в Торино и малко града и после двоумя Комо или Генуа. Дайте акъл за 4 нощувки.Кацане / излитане от Бергамо. Миланският регион с мъжа ми сме го ошушкали, а и децата са били 3-4 пъти. Може би Комо ? Иска ми се да намеря вилата/гледката от Междузвездни войни, че сме върли фенове. С рент а кар ще сме.

# 243
  • In transit
Биби, за автомобилния музей си придвидете няколко часа спокойно разглеждане. Центъра на Торино е в другия край, т.е ще имате придвижване с колата в зависимост от трафика.
Между Комо и Генуа, аз съм за Генуа, но щом ще търсите нещо конкретно около Комо, може би него. Simple Smile

# 244
  • София
Наясно съм за музея - той мъж ми затова се нави доброволно.Sunglasses Децата май ще променят програмата с Ферари тур и  Монца.

# 245
Може би Комо ? Иска ми се да намеря вилата/гледката от Междузвездни войни, че сме върли фенове. С рент а кар ще сме.
Това е Villa Balbianello, струва си. Simple Smile Може да се влезе в парка на вилата пеша, но ако по това време е активна услугата, вземете си влизане с лодка от Lenno, за да ви е съвсем филмово Hug А и ще я видите от перспектива (най-красивата), която няма как да се види от суша.

Тази вечер луната е толкова голяма, че я качват с кран. Stuck Out Tongue

# 246
Здравейте! Ще имаме една нощувка в Бергамо. Гледам автобусните билети, включително от и до летище Бергамо. Ако си вземем опцията за билет за 24-часа за цялата мрежа за 5 евро, това означава, че ще можем да пътуваме и в Бергамо и до летището, нали ? И ако отговора е да - ще можем ли да си купим такива 24-ви билети от летището в Бергамо и как ?
Благодаря предварително!

# 247
  • Milano
Да. Можете да ги купите в офиса на Turismo Bergamo на летището (пон-съб: 8-20ч; нед: 10-18ч).

# 248
Да. Можете да ги купите в офиса на Turismo Bergamo на летището (пон-съб: 8-20ч; нед: 10-18ч).
Значи купуваме ги на единия ден следобед от летището, пътуваме с тях до Бергамо, обикаляме там / включително фуникуляра/ и на другата сутрин съвсем спокойно се връщаме с този билет до летището в Бергамо ?
Извинявам се, ако съм досадна, но искам да съм сигурна, че не пропускам нещо Simple Smile

# 249
  • Milano

Да. Валидирате билета при качване и важи 24ч за цялата мрежа.

# 250

Да. Валидирате билета при качване и важи 24ч за цялата мрежа.
А знаете ли, дали може да се влезе свободно в залата за пристигащи, където е офиса на Turismo Bergamo?

# 251
  • Milano
От непътуващи ли?

Преди не можеше да влизат посрещачи, сега незнам. На сайта на летището не пише нищо.
Да кажат пътувалите напоследък.

# 252
  • Варна
Току що влязохме, подввждайки мъжът ми,че трябва някъде от вътре да купим билети за автобуса до Милано.
Влиза се през вход 4, излиза се през вход 1.

# 253
  • Асеновград
С риск да стана досадна, ще питам за последно да не би да не съм разбрала нещо!
В четвъртък живот и здраве пътуваме, с бъзр антигенен тест, и вече съм се регистрирала и попълнила плф формата, друго не трябва да правя нали??

# 254
  • Варна
Не.
Не забравяй, че на връщане също трябва да имаш антигенен.
Аптеките, които правят антигенни на по ниска цена, за 15 евро, искат предварително записване.
Ние отидохме в две. И в двете всички часове бяха заети за 3 дни напред, дори четвъртия ден почти беше изчерпан вече.
Честно казано не го очаквах , чак толкова напред да е заети.
Твърдо ни отказаха и в двете аптеки да направят компромис и да сбутат детето.

Общи условия

Активация на акаунт