Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 535
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Стана въпрос в друга тема и идвам да питам, защото не видях никъде, ако са минали 6 месеца от бустера, какво се случва?

# 541
  • Milano
Тук бустерната доза я слагат от миналия месец и реално изтича през лятото.
Мерките в страната са до края на март в момента.
После ще видим какво се случва.

Между другото снощи решиха, че ще е необходим базов грийн пас (ваксина/преболедуване/тест) за "услуги" - фризьор, естетист и т.н. от 20.01.22 и за магазини, банки, пощи, и т.н. от 01.02.22.
Изключение правят хранителни магазини, аптеки, и т.н. есенциални неща.
Задължителна ваксинация на 50г+. от 08.01.22.

Да се шашнеш от толкова дати, по-скоро да ги пиша.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 21:47 от regina di cuori

# 542
Аз вече тотално се обърках с мерките в Италия.
Имах намерението да пътуваме с дъщерята на 14г (неваксинирана) февруари или март месец.
Сега при това положение влизането в страната е...безсмислено ако е само с ПСР.
А февруари, март си е студено, за да се придвижваме само пеша (не може да ползва градски транспорт без ваксина) или да се храним само навън.

# 543
И аз имах желание да направим едно февруарско-мартенско воаяжче из Италия, но вече съм силно разколебана. Периодът на ваксинация ще е 6-месечен и при мен ще е изтекъл. Ако си сложа сега трета доза и после приемат, че и там периодът е 6-месечен, си минирам лятото или трябва да слагам четвърта доза, което вече ми се вижда прекалено.
Така че вероятно само ще ви чета и ще се наслаждавам на снимки.

# 544
  • Варна
Съвсем малко ще оспамя темата на тема ваксини.
Имам две, включително бустер, но вече е прекалено, ако ще ни карат да слагаме четвърта, пета....доза през 3 или 6 месеца.
Бях За ваксините и бустер преди да цъфне омикрон, но вече става безумно това евентуално нон стоп вакисниране само и само да пътуваш извън в страната или е ГТ или да седнеш в заведение.
И тестовете не са решение, да плащаш през 2 дни тестове...

# 545
  • Milano
Аз се ваксинирам, заради здравето си, това на близките ми и за да излезем от тази пандемия. Утре бустерна доза.
Не съм ходила в чужбина от 2г. и не смятам да го правя в близко бъдеще.

Според мен се проектирате много напред във времето и фантазията ви се вихри - ваксини през 3м, провалено лято и т.н.

В крайна сметка хората си слагат всяка година и противогрипна ваксина.

В България според мен копират мерките на ЕС за влизане в страната, в което няма лошо, но би трябвало да се съсредоточат върху спазване на фиктивните такива в страната.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 17:11 от regina di cuori

# 546
Има ли значение dplf до какъв срок най-рано и най-късно се попълва преди заминаване? Както са чек инн примерно..

# 547
  • Пловдив
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали място за настаняване в Милано - опитах да направя 2-3 пъти резервация в airbnb и уж е налично мястото, а отхвърлят резервацията (може би защото сме от Бг?). Вече се отчайвам леко...
Ние сме 4ма - 2ма възрастни - аз и моя приятелка - и 2 деца на 11 и 15 г. от 4 до 7 април за 3 нощувки. Гледам места за около 700 лв. за 3 нощувки - преди няколко дни имаше и на по-ниски цени, но започнаха да изчезват DisappointedDisappointedDisappointed

# 548
  • Milano
Периода, който сте избрали съвпада с един от най-посещаваните Панаири - на мебелите (5-10/04) и цените са космически (погледнах в Букинг).

Има ли значение dplf до какъв срок най-рано и най-късно се попълва преди заминаване? Както са чек инн примерно..

Обикновено като се чекираш и си знаеш мястото в самолета се попълва. Може и по-рано и впоследствие да коригираш мястото.

# 549
Последно като ходехме декември, мястото в самолета не беше задължително за попълване в dplf. Така че може и по-рано да се попълни формулярът.

# 550
  • Milano
Би трябвало да  си посочиш мястото в случай, че човека до теб е бил позитивен да те уведомят. Може да се попълни и по-рано и после да се коригира.
Че се размествали и попълвали каквото им падне е друг въпрос.

# 551
  • Варна
Септември 2021 г. Трябваше да попълним местата в самолета.

# 552
  • Пловдив
Полето е опция, може да се попълни или не. Последно преди 10 дни поне така беше.

# 553
  • Milano
Ако ходите до Верона: всяка първа неделя на месеца се плаща вход от 1 евро за Общинските музеи от октомври до май.

https://museicivici.comune.verona.it/nqcontent.cfm?a_id=44798&tt=m_museo

# 554
Моля за актуална информация към днес- дете на 15 г. как може да влезе и пребивава в Италия като турист?

Общи условия

Активация на акаунт