Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 507
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Milano
Приложението за проверка на сертификатите:
https://play.google.com/store/apps/details?id=it.ministerodellasalute.verificaC19

За децата е достатъчен тест, за бустера няма проблем.

За изискванията за влизане в Италия е много рано за ориентиране отсега за април.

П.п. jul, сега прочетох ревютата на хората с Янсен и бустер - същият проблем като при теб - оранжев екран. Дано го отстранят по-скоро.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 09:30 от regina di cuori

# 586
  • София
Имам следното питане. Предстои ни пътуване от 25 февруари до 28 февруари, ако не канселират полетите. Втората ми доза е от 20.05.2021. Планувах тази седмица да си сложа бустерна, но съм болна и се оказа, че детето ми е в карантина от градината. Утре ще си правя PCR и евентуално, ако е положителен ще се водя преболедувала след карантината. Това ще замени ли бустерната доза, тъй като веднага след боледуването няма как да се васкинирам?

# 587
  • Milano
При две дози и преболедуване се издава нов сертификат след излекуването и важи 9м. (в момента, от 01.02.22 - 6м. в Италия).

# 588
Здравейте, радвам се че открих тази тема 💕 Пътуваме с приятелка следващият уикенд. На 28ми сутринта ни е полета и се прибираме на 30ти, като полета е в 13ч... Много ми е объркано с тези изисквания и съвсем зациклих. Значи последно разбрах, че на влизане в Италия трябва да представя сертификат, тази дигиталната форма и тест. Който тест може да е пср или бърз антигенен. След това на връщане към България бързи тестове не се приемат, само пср може.. Търсих информация за цените на пср в Италия и ми излизат суми близки до 100 Евро.. Въпросът ми е може ли да си направим пср в България и да ползваме същият като се прибираме 🧐
Благодаря ви 💕

# 589
  • Sofia
Ако се вместите в 72 ч. валидност на ПСР може.

# 590
  • София
При две дози и преболедуване се издава нов сертификат след излекуването и важи 9м. (в момента, от 01.02.22 - 6м. в Италия).
Благодаря ви много. Теста ми се оказа положителен, тъй че официално след седмица ще се водя преболедувала и бустерната доза се отлага за юли.
До колкото разбирам като ми свърши карантината трябва да си извадя нов сертификат и с него и тест мога да пътувам. За сега като се върна в България трябва да си направя нов тест, нали? Мога ли като се прибера да съм в карантина 7 дни и да не правя тест?

# 591
  • София
Благодаря ви много. Теста ми се оказа положителен, тъй че официално след седмица ще се водя преболедувала и бустерната доза се отлага за юли.
До колкото разбирам като ми свърши карантината трябва да си извадя нов сертификат и с него и тест мога да пътувам. За сега като се върна в България трябва да си направя нов тест, нали? Мога ли като се прибера да съм в карантина 7 дни и да не правя тест?
Няма 7-двента карантина при влизане в страната.
Към момента от червена зона - или влизаш с ПСР + ваксина/преболедувал, при който вариант нямаш карантина. Ако липсва ПСР те поставят под карантина, която можеш да отмениш с тест, направен след 72 часа от карантинирането. Ако не направиш тест си 10 дни в карантина.

# 592
  • Milano
grum4о, дано го изкараш безпроблемно.

Нещата са много динамични, трябва да се следи често.

Днес казаха, че се обмисля премахването на тестовете при влизане в Италия за ваксинирани/преболедували.

Така или иначе от 01.02.22 ще видим новите правила.

Също така ще обсъждат хората с бустер да имат перманентен сертификат, а не 6м от 01.02.22

ЕС смята да регламентира премахване на зоните и карантините и в страните от него да може да се влиза със сертификат (ваксина/преболедуване/тест), както и за ваксинирани/преболедували да няма тестове.

Ще видим.

# 593
  • Sofia
Също така ще обсъждат хората с бустер да имат перманентен сертификат, а не 6м от 01.02.22

Редно е, след като уж това се води завършен ваксинационен цикъл.

Харесва ми теоритичната посока на мислене от последните дни, дано се случат и на практика нещата.

# 594
  • Milano
Тъй като сертификатите ще трябва да важат поне до юни, ако изтече бустера трябва да се правят тестове, за да ходиш на работа.

Те първо пишат и после променят или разясняват.

Като декрета за супер грийн пас за летищата, излязал в ДВ, обяснен по медиите и т.н. има ново разяснение, че при международни полети можело да се качиш само с тест.
Ако не беше попитала хич нямаше да го търся.

# 595

Като декрета за супер грийн пас за летищата, излязал в ДВ, обяснен по медиите и т.н. има ново разяснение, че при международни полети можело да се качиш само с тест.

В какъв смисъл само с тест - трябва и тест, независимо че човек е ваксиниран, или може да се качи неваксиниран, ако има тест?

# 596
  • Sofia
Може неваксиниран да се качи от Италия, въпросът е как ще стигне без сертификат до там.

# 597
  • София
Здравейте!
Колко дена след ваксинацията почва да важи сертификата в Италия?

# 598
  • Milano
Здравейте!

За бустера веднага.

В какъв смисъл само с тест - трябва и тест, независимо че човек е ваксиниран, или може да се качи неваксиниран, ако има тест?

Шантал вече ти е отговорила.

За такси, коли под наем не се изисва пас.

# 599
  • София
Здравейте!

За бустера веднага.

Шантал вече ти е отговорила.

За такси, коли под наем не се изисва пас.
Благодаря🌺

Общи условия

Активация на акаунт