Ваканцията след ОСМИ клас - част 4!

• 28 101
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • Между гори и планини
Доня, да не е среща със съфорумка?🙂
Дааааа 😊😊😊

# 406
Еха, браво на вас!👍🥰

# 407
  • София
Аманда, ама много голямо това хубаво момче! Направо си е мъж. Страхотен, пу-пу.
Доня, разказвай.Sunglasses

# 408
  • Между гори и планини
Гостенката да разкаже като се прибере в София. Жалко , че не се сетих да снимам наборите.
Беше много приятно, но за кратко.

# 409
Дзяяк,
тече си лятото ...
Уж съм вече отпускарка, но май от ден втори искам да се връщам на работа (нищо, че съм хоум офис и реално все никъде не ходя, но поне не ми е оправдание да не чистя прозорци и кухня)

До майките на "немците" - препоръчайте немски сериали, предавания, които са заинтересовали децата. Моят се е отчаял, че му е по-лесно да общува на АЕ , дори с германци и австрийци, и върти-сучи от немски обръща разговора на АЕ , а целта уж на цялото общуване е да си упражнява немския..Намерила съм му орижинал, само едната девойка е чехкиня, но е родена в Австрия.

От днес уж почна преговор на разказвателните от 7-ми клас, но като знам, че реално почти един срок те такива предмети нямаха, съм вече под стрес за новата учебна година.

# 410
  • Между гори и планини
Имам приятелка в Германия с мъж германец и две деца - син на 17 и дъщеря на 13, освен да я питам, дали децата биха контактували онлайн с връстници на немски. Апетита идва с яденето, колкото повече говорят, толкова повече ще се отпуснат.

# 411
Благодаря, Доня! Той с кого да говори има, но въпросът е, че няма увереност и го завърта все на АЕ.. и те децата добри и възпитани минават на АЕ.
Говорихме надълго и на широко, каза си сам, че като слуша езика най-добре учи. Това го знам от АЕ - съчинение ще напише с правилните времена, но дойде ли ред да попълва упражнения..стой та гледай тъпотии. Беше почнал да си превежда изреченията от АЕ на Бг и пак с вярното време на глагола на АЕ..

# 412
Даа, завърши един прекрасен ден?
Бях забравила колко е хубаво в Елена, но не знаех колко е хубаво под асмата на Доня Simple Smile
Тишина, спокойствие и безвремие. Сега разбирам, защо е зарязала големият град.
Радвам се, че се запознахме с Доня и Стиви. С хубави хора е хубаво! Хлапетата подходиха малко резервирано, но след една обиколка на квартала, станаха приятели!
Не ми се тръгваше. Толкова беше хубаво, че забравих да снимам Simple Smile На тръгване, откраднах за вас само това:

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 02:06 от citron

# 413
  • София
Първи ден на работа след отпуска. И аз като Моканина ще кажа "Колко мъкаааа има на този свят". А в работата нямам климатик. Как мислите дали ще работя или ще се разтичам на стола? Връщам се назад да чета.

# 414
  • Стара Загора

До майките на "немците" - препоръчайте немски сериали, предавания, които са заинтересовали децата. Моят се е отчаял, че му е по-лесно да общува на АЕ , дори с германци и австрийци, и върти-сучи от немски обръща разговора на АЕ , а целта уж на цялото общуване е да си упражнява немския..Намерила съм му орижинал, само едната девойка е чехкиня, но е родена в Австрия.

Същото е и у нас. Най-добрият му приятел живее в Германия и дори си беше тази година в България....говорят на български и...английски /когато се лигавят/ Никакво заграждане с немски, ама никакво. Освен от моя страна, защото доста упражних своя немски тази година, говоря му на немски, той ми отговаря....и край. До там.
Купих му две книжки на немски, интерактивни май се казваха.....еми така си стоят. Малки са....по 50стр и едро написани...мъка, мъка е. Защот толкова рева, че иска немски език - така и не разбрах. Учи в 7-ми клас, приеха го на първо желание още на първо класиране в езиковата и....сега е греда:))))
Преговор на разказвателните още не е почнал.

# 415
  • София
Вчера разчистихме чекмеджето с учебници и тетрадки. Заделихме тези за пазене и тези за продаване, другото изхвърлихме.
Младежът е в шантаво положение - трябва да превключи на английски, за да напраив тест за определяне на нивото в Аво бел и после отива на езиков лагер в Австрия живот и здраве, където пак ще има по 4 часа немски на ден.
Радвам се, че най-накрая си е малко у дома, че това лято от лагери не мога да му видя очите много много.

# 416
Добро утро!
Хера, страхотна снимка и ние обожаваме да ходим в Пампорово...очертава се средата или края на месеца...Днес как са температурите и  в кой хотел сте? Още не съм резервирала и се чудех за Орфей....
И на нас четенето на литературата за 9 кл ни върви мудно - досега само "Дядо Горио" и в момента "Пътешествията на Гъливер"...

# 417
  • Между гори и планини
мама Мони, след лятна отпуска винаги е трудно да се тръгне на работа и да се влезе в ритъм. А без климатик, вероятно е кошмар. Аз си бях купила преносимо вентилаторче с пръскачка за вода.

# 418
  • София
Зазу, по-добре така. Лятото е за приключения. Моят не мога от стаята да го изчегъртам, камо ли от апартамента. Направо ми иде да го набия и изгоня от къщи.
Мама Мони, как без климатик, днес щяло да е най-топло. Аз се радвам, донякъде, че ще съм на работа почти цял ден, та ще спестя жегата.
Цитрон, хубава среща сте направили.

# 419
  • Между гори и планини
Моя преди малко стана сам! Сега си прави закуска и щял да ходи до града с колелото. Че ще горещо и как после ще се прибира в най-големите големите жеги, не го интересува. Аз се радвам, че иска да излезе. Това втасване пред монитора не ми харесва. Ще си вземе пари за храна и много вода.

Общи условия

Активация на акаунт