Ваканцията след ОСМИ клас - част 4!

• 28 016
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Какво, като не кажат, че е задължително, когато няма да можеш да идеш до магазина, на кино, на театър, ресторант, без ваксина или тест (който у нас се плаща)? Говоря за Франция, Германия, Италия, ЮК, Гърция... Нещата вървят към фашизъм, а има хора, за които наистина НЕ Е показно да се ваксинират, за тях какво правим? И защо ще ме карат насила, а ще подписвам декларация, че е на моя отговорност? Имам много познати с проблеми с ваксините, не искам да минавам нито през миокардит, нито перикардит, нито такива неща, а вируса изкарах леко. Децата ми пък съвсем. Ясно е, че за пари, а паниката няма да изчезне. Добре поне, че БоДжо не клекна (явно все пак са им свършили парите), и остави всичко отворено. Видя се, че вълната мина, умрелите са много малко, така че няма как да има нужда от локдауни. Локдауни дори и в Щатите казаха, че няма да има. Който все още го е страх, да се ваксинира. Който и ваксиниран го е страх, не може да му се помогне,да отиде на лекар.
Ама да не отваряме темата, макар че наближава, а за зла Участ пика ще е в началото на септември, дано да мине до 15.09.
Air, зависи от нас, как не зависи, нали политиците вземат такива решения, а ние ги избираме? Това не са свръх човеци, а хора като нас, с една или друга обремененост и зависимост.

# 631
  • София
За ваксините всеки трябва да може реши за себе си. ММ е с автоимунна диагноза, засега под контрол. Но гаранции няма дори и без ваксина и всички най-големи специалисти, още при поставяне на диагнозата преди години, му казаха да внимава с бърникането по имунната система. Няма да се ваксинира в никакъв случай.

Вече двама наши познати са със сериозни странични ефекти от ваксина. Единият е секретарката на ММ, която 11 часа след Янсен колабирала вкъщи, с почти пълна парализа на мускулите, съответно с много затруднено дишане. Свестявали я в болница и ѝ казали, че то не е сигурно, че е от ваксината. Понеже, тя нали така ежеседмично си колабира за кеф. Rolling Eyes Една седмица се възстановяваше, да може пак да си движи нормално ръцете и краката.

Родителите ми го прекараха, но татко въпреки това се ваксинира. Той тежичко го изкара (както по принцип кара и други респираторни вируси) и каза, че не му се рискува пак. Сложи си АЗ и нямаше почти никакви странични ефекти.
Майка ми го прекара като лека хрема и няколкочасова невисока Т. Няма да се ваксинира, защото е и с предишна онкодиагноза и множество алергии.

Та не разбирам защо да е задължително, след като има случаи всякакви и ваксините нито предпазват 100%, нито спират 100% предаването.

Който си прецени, се ваксинира и си живее спокойно.

Не ми се ще да използвам тежка дума като "фашизъм", но наистина клонят натам някои идеи.

# 632
Ние пък се ваксинирахме точно щото сме с автоимунни, кардиолога също каза да се ваксинираме. Както и да е. Засега е по желание, а който му е важен ресторантса, ако го въведат- ще си прецени. Няма как съвсем без нищо, нелепо е.
Ако задължат учителите да се ваксинират, за да няма ДО, на какво мнение ще сте?

# 633
  • Sofia
И ние сме ваксинирани, включително и девойката - аз точно съм с изключително рядко АЗ, при което ваксината е по-малкото зло.
Всеки сам прави своя избор. Генерални заключения не са нужни.

# 634
  • Някъде в Европа...
На мнението на учителите..Нелепо е да си учил толкова години, да работиш по професията си, да си добър в нея, да не желаеш ваксиниране и бам, защото някой си преследва цели (смятам, че чисто финансови), да ти кажат: "Вратата! Знаеш ли колко ваксинирани чакат за твоето място?!
Няма кой да ме убеди, че се мисли за здравето ни, след като видях колко бутафорно е всичко по границите ни ..

# 635
  • о`майна лунна нощ е
Не ми е важен нито ресторантът, нито Гърцията.
Избрах по-малкото зло според разбиранията си и се ваксинирах. Личен избор, който не мога и няма да наложа на семейството си под никаква форма.
Твърде много хора покрай мен си заминаха - и млади, и на средна възраст, и стари. Хора, с които днес си говорил, а след няколко часа ги няма.

И една статия за предложения ни министър на образованието, която направо ме стегна за гърлото.
https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/noviqt-prosveten-minis … prepodava-himikat
Дано не излезе вярно.

# 636
. Да сте чули нещо от Китай? Мълчат като наср@ни дупета.
                    Мълчат нашите медии.....и не само за Китай.Ето статистиката към днешна дата:
Случаи                   93 289
Брой оздравели  87 413
Смъртни случаи    4 636
Местоположение   Случаи       Брой оздравели   Смъртни случаи
Хубей                             68 211+1   63 667+2                      4512
Гуандун                         2896+2       2822+6                               8
Шанхай                         2329+9       2253+3                               7
Хъйлундзян                 1612           1599                                  13
Джъдзян                      1398           1377                                     1
Броят със знак „+“ представлява новите случаи, докладвани вчера.

Медиите мълчат ,като партизани и по повод масовите протести срещу ограниченията и задължителните ваксинационни паспорти.
                    Определено не мога да разбера в какъв филм живеем.
                    luba_rizova,май моите мисли съвпадат с твоите.Определено не ми се иска да се ваксинират децата с ваксина,която все още е в експериментален период.Никъде нищо не съм прочела за евентуални последващи проблеми след година,2 или повече.Вече съм писала,че от ваксина масово прилагана едвам са ме спасили и то точно в детска възраст.Може и да съм била единствен случай,но какво ме грее или какво са изживяли родителите ми? Не смятам вече колко пъти бях в контакт с болни или носители на ковид и въпреки възрастта ми се разминавам /поне до момента/.Определено не се страхувам.Това не е единствената болест на този свят,а и вечни няма.Треперя обаче за децата .... дали трябва да бъдат включени в този безумен експеримент.За себе си съм убедена,че затворени и ограничени,лишени от кантакт с връстници последствия ще има и то в психиката им,а и здравето им застрашено пред устройствата и липсата на движение.

До вчера бях с учители и дори младите не искат да се ваксинират.От 50 човека /персонал/ се ваксинираха 4 и четиримата изкараха тежък ковид още след първа игла.Обясненията бяха,че сигурно са били заразени в момента когато е слагана ваксината.Принципно смятам,че трябва да имаш право на избор и сам да решиш дали да се ваксинираш.Професията не може да бъде условие за принуда.Ако накарат учителите трябва да накарат и всички останали.Трудно се сещам за професия,която няма достъп до други хора - къде по-малко,къде-повече,но живеем сред хора не в гората.До тук виждам,че отнемат всяко елементарно човешко право ,което до сега дори и не сме забелязвали - ограничение за пътуване,за избор,за достъпност на образование /само не ме атакувайте,че ДО може да замени присъствено/ и т.н.Лично аз съм бясна с "грижата" за възрастните хора.Ами възрастна съм и не мога да го отрека,но....много от младите са далеч с повече проблеми от моите.За здраве говоря.Как слагаш знак равенство на всички  не ми става ясно.
                   `ТуиГ,що да не излезе вярно.За сега разрухата върви с бързи темпове и ще продължи.Моралът също не се вижда.Пее се една песен за ваксиниране и някакви измислени мерки ,които отгоре на всичкото и не се спазват,а реална профилактика и грижа - няма.Ох,спирам,че досаждам ,но....нагледах се на "мерките" и не съм оптимист,ама изобщо.

# 637
  • Пловдив
Аз не съм против ваксинацията, а против задължителната такава. И против създаването на 2 категории хора - ваксинирани с привилегии (които също предават и заразяват), и неваксинирани (също предават и заразяват). Ако ще задължаваме някой да се ваксинира, нека да е 60 плюс. Това реално ще доведе до намаляване натиска върху болниците, а не ваксинирането на млади и здрави хора. Та, против съм да задължат учителите, да.
Имам близки с автоимунни, също категорично лекуващите лекари забраниха ваксинацията. В една ситуация като в Германия, тези хора са незаслужено притиснати. Сори.
Туиг, 😱 дано не е вярно.

# 638
Мен пък ме притеснява, че докато се развие филмът още няколко месеца и ще е минала валидността на ваксинацията ми Simple Smile Нещо не ми се ще да се боцкам пак и отново....

# 639
  • София
Аз се притеснявам  от това че дори не чакат на опашка учители да заемат местата- ваксинирани или не...В нашето семействто не сме ваксинирани все още.Планираме през септември поради ред причини.Преболедувахме с мъжа ми.За детето- не знаем.Така и не й направихме тест.В крайна сметка колебанието на повечето  хора е това че  хем не е задължителна, хем никой не носи  отговорност за нея.Подписваш информирано съгласие, а няма как  като редови  гражданин да  носиш отговорност по същество.Избираш с надежда по-малкото зло.Ако  я въведат като задължителна и впишат в имунизационния календар, нека някой има топки и да  гарантира за нея от медицинска гледна точка.

# 640
  • Отвъд алеята зад шкафа
Илит, колабиралата жена боледувала ли е Ковид?

# 641
Имам познат, в момента е +, беше от първите ваксини рани в работата ни. Аз съм една от последните, дори съм само на 1 игла, не е дошъл редът за 2.
Всякакви болести има, но за 30+ години стаж на почти едно и също място, за първи път ми се случва двама колеги, здрави, прави да починат в рамките на 6 мес от едно и също. Може да е нищо за статистиката, но действа много депресивно. Освен това, на официалния сайт току се появят съболезнования за колеги от страната. Затова не роптая срещу никакви мерки, стига наистина да се въвеждат от здрав разум, а не самоцелно.
За учителите-живи хора са, не трябва да се притискат, всеки знае себе си. Ваксината трябва да е личен избор.
За децата-изборът трябва да е на родителите и не само искам, не искам, а информиран избор.

# 642
  • София
И ние сме от преболедувалите, при това официално. И не искам да се ваксинирам. Мислехме около септември евентуално, но тази груба кампания и задължителният характер, сериозно ни разубеждават и мен и мъжа ми. Още повече, че имаме доста познати с тежки реакции след ваксината и 1 смъртен случай. Не мога да приема това прикриване на подобни случаи. По-добре е честна и открита информация, защото другото води до разпространение и на доста фалшиви новини.

# 643
. Ако ще задължаваме някой да се ваксинира, нека да е 60 плюс. Това реално ще доведе до намаляване натиска върху болниците, а не ваксинирането на млади и здрави хора.
                      Ааааа,Люба,да доживееш 60+ и тогава ще си говорим на тема - да ваксинираш за да намалиш натискът на болницата. Yum Нищо лично ,но абсолютно неправилно мислене.Защо смятате ,че всички 60+ са болни и увеличават натиска в болниците.Мисля,че писах - когато заведох ММ във ВМА и то след вдигнат протест от дъщерята,че ако се случи нещо ...мамо,как ще го преживееш, като ще чувстваш вина,че не си го завела.Та първо в Пирогов и да не мислите,че някой му обърна внимание защото е на 60+? От там във ВМА 7/седем/часа висене в напълно празен коридор и пак никой не се сети за 60+ .Та такива псевдогрижи за 60+ направо ме вбесяват.
                     60+ станах преди доста време и нямам нито един ден отсъствие по болест.Не,че преди съм имала.Само за децата съм взимала болнични ,но това беше преди много години.При това съм била в контакт с доста заразни болести /преди да измислят ковид/ и колежки много по-млади са боледували много повече.Така,че възрастта не е порок.И не може да се дискриминира определена част от населението по този признак.
                    Та сега се сетих за хора на 60+ /бабата на ММ/ - жената на 90+ се разболя от грип и ние тичаме през глава да не би да стане нещо,а тя вика на ММ - сине,ами то като се разболееш може и да оздравееш.Оказа се,че до тази възраст никога не е пила хапче и не се е разболявала.Селска жена и да и е било нещо лошо пила си е отварите и пак на полето.
                    Има нещо наречено "диференциран подход" и то трябва де се прилага не само в образованието,а и спрямо всички мерки по каквито и да е поводи.

# 644
  • София
Аз продължавам да не мога да формирам позиция на тема ваксиниране след преболедуване. Май последно ще изчакам няколко месеца да се понасъберат още статистически данни и пак ще го мисля.
Не виждам проблем за учителите - ваксинираните да си преподават от училище, а неваксинираните, ако предпочитат - от вкъщи, а децата да са в клас. При нас поне оборудваха всички кабинети и това е обезпечено технически. Не знам по другите училища как е обаче и дали има тази възможност.

Общи условия

Активация на акаунт