Ваканцията след ОСМИ клас - част 4!

• 28 016
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
И аз така...може да им дойде акъла някой ден...

# 616
  • Между гори и планини
Някъде изчезна демокрацията и правото на свободен избор. Предполагах, че така ще стане, но мислех, че в България сме по-трезво мислещи. Докато една госпожа в магазина не ми се иззвери, че е без маска, защото има ваксина. В Калифорния също махнаха маски, защото имали много ваксинирани. Но и ваксинирани могат да се заразят и да заразят други. Пълно безумие... Да сте чули нещо от Китай? Мълчат като наср@ни дупета.

# 617
Много си зависи какво четат хората и как го четат. Някои трупат обща култура с предпочитания към научна, историческа литература, публицистика. Други ги влече поезия, по- емоционално и поетично писане.  Има и хора, за които е важна историята, да е динамична, заплетена, да гледат филм чрез книгата. Според мене ползите от четенето са най- вече лични - никога не ти е скучно, действа като терапия, както го прави музиката, киното. Измъкване си е.  Понякога ме дразни надменността на много четящите хора. И настоящата обществена ситуация го доказва - сега разбраха, че Слави съществува, че има хора, които мият чинии извън България, че има гета, селски кръчми и мизерия, в която тънем години.  Нещо средно искам за децата - четене, но и жив живот. Не да се редува книга с IT подготовка, а нещо друго, по- плътно като житейско изживяване. Бутиковото съществуване не ми е по вкуса. Искам по- широкоскроени хора да станат.

# 618
Аз на приказките на ЛТ изобщо не обръщам внимание. Разбирам личния му мотив, но някак е доста лаишки да кажеш как само ваксинирани с незадължителна ваксина деца трябва да ходят на училище. За малцинствата това ще е поредната врата да не ходят на училище. И това е най-малкият проблем като последица от подобно решение. Изобщо не вярвам, че ще се стигне до такъв вариант.

# 619
С толкова малък процент ваксинирани няма как да стане. Но лесните бързи решения със псевдомерки се усладиха на псевдополитиците ни. Ще видим какво ще стане

# 620
  • София
То и с висок процент ваксинирани пак нещо не е много прекрасно положението като гледаме Израел.
Мене друго ме притеснява много. Има доста ясна световна статистика за процента реинфекции при вече изкарали вируса и видно става дума за изключително малко хора - половин до един процент. Поне до момента естественият имунитет явно е най-добър. Как така ще карат предболедувалите да се ваксинират, просто абсурдно е това.

# 621
  • Между гори и планини
Както цялото семейство на мъжа ми беше болно около Коледа, така всички са ваксинирани. Явно пропагандата там е по- голяма...

# 622
  • София
То и с висок процент ваксинирани пак нещо не е много прекрасно положението като гледаме Израел.
Мене друго ме притеснява много. Има доста ясна световна статистика за процента реинфекции при вече изкарали вируса и видно става дума за изключително малко хора - половин до един процент. Поне до момента естественият имунитет явно е най-добър. Как така ще карат предболедувалите да се ваксинират, просто абсурдно е това.
Напълно съм съгласна с твоето мнение.
Преболедували да се ваксинират е повече от абсурдно, но явно има интереси които ние все още не знаем.
Има нещо което аз не разбирам при положение, че вируса е толкова заразен, никой не можа да ми каже смислен отговор, как при тесен контакт моите деца не се разболяха. Януари аз и мъжът ми се разболяхме, три четири дни след нас е разболя и приятелят на голямата ми дъщеря, след няколко дни и свеки. Ми децата не се разболяха.
И на двете правих тест за анти-тела наборкарта е 0,00, каката е с 24 при норма 100, което означава, че не са го карали.

# 623
Нали това е проблема, все още много не се знае за вируса
Не се притеснявайте толкова, никой няма да ви задължи да се ваксинирате. Но и за "мерките" наесен не се знае какви ще са.

# 624
  • София
Ама то ако просто се изкара друг вид статистика за ваксинирани + преболедували, ще станат доста приемливи нещата. Струва ми се, че вече обективно е напълно възможно да се сбогуваме с тая колосална паника. Ще се кара като по-тежък сезонен грип и това е. Гледам много да не се напрягам от сега, обаче ако пак тръснат ДО, това ще е еманация на глупостта. Всичко друго мога да приема някак, обаче неходенето на училище е просто някакъв кошмар, който ме побърква.

# 625
Аз не съм съгласна, но това няма значение. Важно е какво ще ни наложат като мерки.

# 626
Не се притеснявайте толкова, никой няма да ви задължи да се ваксинирате.
Проблемът е, че ще ни накарат, рано или късно. Вече се случва в редица страни на хората с определени професии. Според мен е въпрос на време да стане и тук и не само за някои професии.
Аз съм го карала, както и семейството ми. Не сме правили тестове за антитела. Не съм строго против ваксините, но засега се въздържаме.

# 627
Ние сме от  преболедувалите, още когато ваксините бяха кът.
Сега искаме да се ваксиниран с една доза бустерна, в Западна Европа може, тук НЕ!
С Янсен не смея, следим антителата на 3м и чакаме да узреят тиквите да вкарат бустерната доза, която покривала и Делтата

# 628
Не се притеснявайте толкова, никой няма да ви задължи да се ваксинирате.
Проблемът е, че ще ни накарат, рано или късно. Вече се случва в редица страни на хората с определени професии.
Да, вчера нашите съседи бяха включили на високоговорител разговор със сина им, който работи в Лондон. Каза, че са го задължили от фирмата да се ваксинира.
Ние имаме драми с прибирането, искаме да си тръгнем два дни по- рано, за да направим лек ремонт на спалнята, защото от вторник сме на работа, а малкото се сърди. Едното не можем да го накараме да остане, а другото да си тръгне:joy:

# 629
  • Някъде в Европа...
Много нерви вкарвате покрай ваксинирането.
Аз не го мисля..на този етап не желая да се ваксинирам, но ако стане задължително, ще...Нито нещо зависи от мен при това положение, нито пък ще мога да го променя. Не виждам защо да си тровя нервите с мисли...Същото е и за училището...Каквото дойде, не зависи от моето желание..Както винаги в България - "оправяш се" поединично според ситуацията...
За книгите - аз съм привърженик на книгите-филм, както се изрази Аманда. Да има бързо действие, ако може без грам описания (да си призная, тях често ги прескачам ☺️), защото пречат на динамичността...Поезия пък въобще не обичам...

Общи условия

Активация на акаунт