Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи

• 37 931
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Китайчето с практиките на Витас почти не мога да ги заредя в последните дни. Върти, върти и накрая ако изплюе нещо, е разбъркано, без картинки на видеата и иобщо не се ориентирам. Сега пробвах да спра wifi, през мобилни данни на телефона нямам проблем. Явно провайдера ми нещо не го кефи.

Иначе мен ме разбива десния hamstring (подколенно сухожилие се казвало на български). Дет' вика Жаки за микротравмите, не назад ме върна, ми не ми се коментира направо. Хубавото е, че с левия крак напредвам. Преди на такова разтягане като от третата картинка - с колана, с левия крак стигах най-много перпендикулярно от земята. Сега съм като картинката. С десния обаче...дори перпендикулярно нагоре стигам много бавно и с доста изчакване да премине острата болка. Абе, все едно не е моят крак това. 

Онзи ден правих Витас. Вчера се разпъвах по картинките на Жаки.

# 676
  • In transit
Попи, при мен се отварят. Освен да ти ги пратя някъде или да ти обясня как да ги свалиш? Някои съм си ги свалила, че ми е по-удобно да си ги пусна на ТВ.

Жаки, благодаря за насоките и съветите за разгряване. Аз май все на студено почвам. Blush Вземам си бележка.
Вчера пропуснах йога заниманията, но пък изчистих прозорците в цялата къща и изпрах пердетата. Брои ли се? Grinning
Днес мисля да направя Витас - Алайн 1. Не съм го правила досега и не знам какво да очаквам.

# 677
Mikkey, при мен на мобилни данни от телефона се отварят, но през wifi - тц. Та явно си е локален проблем. Като си препратя линковете на отделните видеа обаче, се отварят, така че ще се справя, иначе благодаря. Може да ми кажеш обаче как се свалят, да имам някои налични, като съм на път.

# 678
Аз също при възможност практикувам на хладно, най- малкото проветрявам преди това. Но загрявам, или се разсъбличам в движение, именно за да правя асаните по- пълноценно.

not perfect, добре дошла! Надявам се тук да намериш нужния стимул да продължиш с йогата. Аз също я започнах покрай болежки в гърба и кръста. Сега най- често я правя, защото имам нужда да практикувам. А различните ползи от всичко това са само бонус.

Mikkey, от Алайн само хубави неща чакай. Simple Smile От кал да е- Витас е. Heart

# 679
На мен ужасно ми е схванат врата, между плешките, чак свят ми се мота главата от това. Та правя уж за врат, малко да отпусна и раздвижа, ама то там и позата за сън и за работа допринасят, та малко по-сериозно трява.

Сега със студа се замислих, че стаята, в която се опитвам да правя сама, е студена, пък в дневната много ми се катерят по главата...

# 680
  • In transit
Попи, отваряш този сайт, https://pastedownload.com/bilibili-video-downloader/ и горе пействаш линка на видеото, което искаш да свалиш.
На страницата е показано даже как става свалянето. Ако имаш нещо неясно ми пиши да ти обясня.

# 681
Mikkey, много благодаря! Сега се сетих и за още един сайт (offliberty), с който свалях едно време от YouTube. Би трябвало да е на същия принцип. Ще си дръпна няколко.

Тази Alessandra правих днес -https://youtu.be/S67XA-CRs6I 
Е, не всичко успявам - примерно да флоут-на в планк, но пък иначе ми е много приятна.

# 682
За утре🙏😻

Вижте в една “обикнвена” поза какво се случва с тялото :

Защо йога блокчетата могат да са ни много полезни за правилно изпълнение на асаните:

Всяка поза се изпълнява със стегнато тяло, особено таз, корем, изпънати и заключени в капачките крака, стягате ги и ги изтегляте нагоре - коленые чашаки в верх:)
Разтегляте тялото във дветв посоки, ама хуабаааво, да се усеща дърпане по протежение на цялото тяло. Опитвайте всеки път да е по- правилна конструкцията, затова препоръчах с огледало да се практикува.

Опитвате ли бърд оф Парадайс?

Начинаещи

Адвансед:)

Все още не мога да изпъна на 100 кракът, левият ( по- гъвкавата ми страна) ми е на 85%, десният на 70.
Ще стане Simple Smile

# 683
Покрай интереса си към йогата, когато случайно  видях първото видео с тази жена, тя е била на 76  години.
Беше ми голям мотиватор.
След 14 години сега пак ми попада видео с нея. Дори не знаех, че е жива.
Вече е на 90. Невероятна.

# 684
Тази поза бърд оф парадайс е извънземна направо..... Тази сутрин замених йогата с фитнес, да видим дали ще ми остане днес време и за малко йога.

# 685
Изглежда трудна, но не е:) Ето как се влиза в нея.
Баланс с корем и гледате в една точка пред вас.

https://youtu.be/wIJzVgTTVew

# 686
Добър турориал, пробвах го, и стана Simple Smile кракът не е изпънат още де Simple Smile днес много слабо обаче, направих практиката, но от времето ли не знам, много ниско кръвно и тонис, периодично правих паузи с главата наведена надолу 🤕

# 687
... днес много слабо обаче, направих практиката, но от времето ли не знам, много ниско кръвно и тонис, периодично правих паузи с главата наведена надолу 🤕

Аз онзи ден бях така. Половината неща не ми се получиха, не изпитах "моджо"- то, което обикновено идва в края на практиката. Напротив- напрегнах се. Има такива дни. Преди като съм била с подобен нисък тонус и нула концентрация, пропусках да правя каквото и да било (йога, мобилност, пилатес, тренировка). Сега, заради вас най- вече, гледам да не порпускам като цяло. Работя над себе си един вид И в тази насока.

Благодаря за споделените снимки и линкове от последната страница (и не само). Hug

Mikkey, и на теб специално да благодаря!!! Kissing Heart

Отивам да опъвам мата, че днес си отспах и компенсирах със сън за последните месеци.

# 688
Какво е моджо?
Радвам се, че ми остана време днес и за йога, макар и ин йога, която не ми е любима, твърде пасивна и бавна е за мен. Но е идеална за натоварените дни.
На мен също като Жаки лявата страна ми е по-гъвкава. При вас коя е?

# 689
Май и на мен лявата Simple Smile макар че тези дни изчаквам да ми мине един спазъм и трудно го разгъвам. Но например на пирамида, с левия крак напред, главата ми вече почти стига коляното, но с десния съм далеч

Общи условия

Активация на акаунт