Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 542
  • 712
  •   1
Отговори
# 435
На мен всеки път ми я мерят и винаги с вагинален. Понеже много чета в нета... реших да попитам за серклажа, обясниха ми, че ако се налага може да се направи и в по-голяма седмица от 14,15,16, както пише, обясни ми още, че жени, които са раждали нормално, при следваща бременност са с по-къса шийка, е при мен не е така, вчера на ФМ я мериха 2ма доктори, защото не им се вярваше да е толкова дълга при положение, че съм раждала нормално.
Вярвам, че всичко ще е наред, бъди спокойна и почивай много!

# 436
Здравейте, мами

От Айко взехме скринче за дрехи, а отДундьо - maxi cosi кошница за кола 0-12. Гледаме да вземем по-големите неща постепенно, че "новините" около нас всяка седмица ни плашат.

Сега новото 20 е твърде нисък хемоглобин - 91, при желязо 7.4 и бета таласемия минор. Желязо пия от 2-3 месеца, първо Малтофер, после Сорбифер, сега ще мине на Тотема, но заради таласемията, не се усвоява както трябва. Според хематолога, съм на гранични стойности, и да си търся направление за кръвопреливане и евентуално кръводарител, защото съм много рядка кръвна група. Но още не бил моментът, АГ трябвало да каже. Другиден съм при АГ, но тя според мен ще ме препрати пак към хематолог, ще видим. А аз много искам да не се стига до болница, ако е възможно.

Докато се чудя какво да правя, искам да се подпомогна и с природни средства. Знам, че се препоръчват като храна дроб, език и т.н. (но сега ги избягвам, заради бременността), телешко, бульони, червено цвекло, боровинка, спанак, боб и т. Н. Чувала съм и за т. нар. Билкова кръв. И да се спрат млечните храни (но това не ми се струва много добра идея, заради калция).

Дали някоя от вас с таласемия е успяла да си подпомогне усвояването с нещо "природно" - храни, сокове, билкова кръв?

# 437
Блу, акъл много не мога да дам, освен да го приемаш с вит С, който помага за усвояването. Имай предвид, обаче, че той правеше нещо с кръвта (съсирваше или разреждаше, ще те излъжа), така че не знам и колко е подходящо, въпреки че много момичета го пият по време на бременност.
Хемоглобин 90 и желязо 7 е гранично??? Аз съм с хемоглобин 90 и желязо 3 Scream но не съм с таласемия, може там да е разликата.
Тук момичетата казаха 4 часа между млечните и желязото. Аз не съм спирала млечните.

# 438
Момичета, днес е страхотен празник, честито ако има именички, нека Света Богородица закриля всички ни и да ни дари със здрави рожби през зимата 🙏🍀

# 439
Fairytale, и аз също се чудя, затова ще изчакам да видя... Някои казват, че с 90 си раждат, други пък че не било ок. Ще видя и гинекологът какво ще каже, няма да бързам, междувременно ще заложа на храна и сокове. За витамин Ц, ме беше предупредил гинеколог, че не бива да се пие в начална бременност. За сега вече не знам, но мисля, че ако не е на хапче, а на плодов сок, би трябвало да не е вредно (поне така си мисля Simple Smile)

Честит празник на всички именички и празнуващи! 🤗 💝

# 440
Чак сега ви изчетох. За серклажа не се тревожи, сред моите приятелки е явно доста често срещано явление. Влязоха си в 9 м.без проблем, с повечко почивка и лежане. Едната беше и с близнаци.

За хемоглобина и аз съм чувала за билковата кръв, но нямам личен опит. Дано не се стига до болница, че както ни плашат пак с тази 4 вълна...

Не мен шийката не ми я бяха мерили до ФМ. Там им я измери с коремен ехограф. Каза, че смятала с вагинален, но и така я виждала много добре и нямало нужда.
С конските дози магнезий ми понамаляха контракциите и с тях и болките в кръста. Сега започнаха среднощни крампи по краката, но са поносими.

Стискам палци при всички всичко да е наред. Честит празник и честит имен ден, ако имаме именички! Бъдете здрави!

# 441
Всичко да минава наред и да се родят само здрави бебоци, които да са добри хора!

Замислих се, ако има карма, и какво човече ще ми се падне, живот и здраве. 😀 Възпитанието и средата са най-огромният процент от формирането на личността, но си има и характер. Старая се да съм добър човек, но например понякога нямам много търпение с нашите. Дразня се на доста неща, но предполагам това е нормално за всички, когато има разлика в поколенията. А знам, че не е правилно, когато са добронамерени и се грижат за теб. Дано сме си 'заслужили' добро дете - за мен не значи неминуемо послушание, просто да се грижи добре за себе си, да има вътрешна мъдрост да се пази и да не вреди на света около себе си. Лафът 'ще видиш и ти като станеш майка' след някой изблик на характер звучеше далечно... 😀

Никога не е късно/рано бременният мозък да си намери теми за размисъл 😆

# 442
Дааа, моят мозък се размисли в 5 сутринта... В корема ми настана дискотека и се събудих...

# 443
Кое точно е съкращение за шийка на матката и какви са тези: ВРД,  НС, АЦ, FL, ДС, Cs ? Имам разни размери написани ,но нито 1 не знам какво значи.

# 444
https://www.babymed.com/hadlock-estimated-measurements-weeks-gestation#

ето тук си гледах аз Simple Smile
BPD: biparietal diameter (the diameter between the 2 sides of the head
HC: head circumference
AC: abdominal circumference
FL: femur length

тези са размери на различните части на бебето, а ДС, Cs не знам какво са Simple Smile, но верояtно е някой тях.

# 445
Диди много благодаря!

# 446
Момичета минавам да ви кажа какво се случва, значи в събота ме приеха с уговорката днес да е серклажа.
Аз не съм яла и пила вода 12 часа. Идват на визита ия и ги питам какво става кога ще е серклажа, а докторката вика на тебе само серклаж ти трябва, знаеш ли колко е опасно това за теб в тия седмици и се развика. Направо не знам какво да правя да ходя ли в друга болница с главния ли да говоря. Найстина ли е опасно някой има ли идея шииката е много къса. Викат ми лежа не и това е до края ще си така. От делно ми вливат 2 антибиотика и никой не казва за какво.
Много се извинявам че стана много дълго но найстина трябва да споделя с някой.
Вчера бях получила нервна криза не можех да дишам от притеснение сега съм малко по добре. Ще се радвам на каквито и да са мнения

# 447
В коя болница е това? За опасно не мога да кажа, тяхна работа е да седнат и да ти обяснят.
Аз бих останала за да ме позакрепят, междувременно мъжът ми да обикаля за второ мнение. Колко е шийката?

# 448
В коя болница си? Как така те приемат и ти казват, че ще правят, пък сега не... Според мен търси мнение и от други лекари. Настоявай да ти обяснят и за антибиотика

# 449
В коя болница е това? За опасно не мога да кажа, тяхна работа е да седнат и да ти обяснят.
Аз бих останала за да ме позакрепят, междувременно мъжът ми да обикаля за второ мнение. Колко е шийката?
Много благодаря
1.3мм е

Общи условия

Активация на акаунт