Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 66 231
  • 685
  •   1
Отговори
# 150
Вчера се напръсках с Opulent musk и излизам... Ех, каква грешка, каква задушлива (опушена) миризма... ужас. Не знам защо друг път не съм го усещала така, може би този път напръсках повече. Тъй като минах през една парфюмерия, на едната ръка тествах Angel Nova, на другата - Олимпея леджънд, и в крайна сметка почнах да ухая хубаво. Smile
Сега поглеждам накриво Opulent musk-a и се чудя майка ми ще го хареса ли (нашите вкусове за парфюми са диаметрално противоположни).

# 151
  • Sofia
Вчера се напръсках с Opulent musk и излизам... Ех, каква грешка, каква задушлива (опушена) миризма... ужас. Не знам защо друг път не съм го усещала така, може би този път напръсках повече. Тъй като минах през една парфюмерия, на едната ръка тествах Angel Nova, на другата - Олимпея леджънд, и в крайна сметка почнах да ухая хубаво. Smile
Сега поглеждам накриво Opulent musk-a и се чудя майка ми ще го хареса ли (нашите вкусове за парфюми са диаметрално противоположни).
Кой от двата ти хареса повече? ( от китките)

# 152
Бих казала, че Angel Nova, макар че и другият също (Олимпеята харесвам отпреди и се каня някой ден да я купя, Ангелите не познавах въобще, ама си знаех, че ще ми харесат... така че, на разходи е цялата работа). Simple Smile

# 153
НУКИ, Angel 2019 много прилича на Angel 2020, носят еднакъв вайб и усещане, имат свежо сочно начало, като 2020 започва със смокиня, а 2019 с манго.
Смятам, че на който му харесва единия почти е сигурно,че ще му хареса и другия.
Аз лично повече харесвам този с мангото.
И, ако случайно не ти допадне 2019 веднага ще му намериш нов собственик,  имайки впредвид че вече рядко се намират.
Последната лимитка все още не съм я пробвала, поради малката трайност, която имат явно всички. Това е единственото,което не ми допада в тях, но все пак са ЕДТ, така че е в реда на нещата.

# 154
Нуки, още нещо за Eau Croisiere 2019- в жега му излиза красотата, т.е. ангелското пачули. Иначе е само презряло манго.

# 155
  • Стара Загора
Не бих казала, че 2019 и 2020 са много близки. Единия си е сочно сладко манго, прилича ми на Omnia paraiba по скоро. Но е с малко повече характер. Круизния от 2020 е със смокиня, пралина и ванилия. Върху мен е значително по-сладък и топъл. В него има и от пачулито от оригинала. Намирам го за близък до Iced Star. Той просто си е кокос с ананас, сладка и вкусна Пина Колада. Имам малка отливка от него и ми е достатъчна. Не виждам смисъл да купувам цял флакон. Силен е, но и аз бързо спирам да го усещам.

# 156
Благодаря на всички за отговорите. Flowers Hibiscus
Значи шестото ми чувство не ме е подлъгало. Едва ли 2019 ще потърси друг собственик.
Смокиненият го познавам благодарение на мила съфорумка. Именно той ме накара да поразуча останалите.
Леденият при мен действа много свежо и енергизиращо. На кожата ми издържа почти 6-7 часа, а на дреха  с дни.
Сега остава да се престраша с оригиналния ANGEL EDP.  Според пирамидата в него има всичко, което бих искала да съдържа парфюм. Но като се сетя за ЕДТ  и ми призлява откровено.

Загледах за мм Habit Rouge Eau de Toilette Guerlain и се чудя дали да му го взема. Имах една мостра , за която питах, но няма как да се разбере кой от всичките Guerlain - и е. Беше убиец откъм излъчване и трайност. Този дали е подобен ?
Въпреки, че рискувам малко да престъпя правилата, но ще споделя, че и на сина ми, и на половинката взех едни шоколадови 50 - чки на Eyfel. И на двамата този аромат им стои страхотно. Излъчва и се усеща цял ден. Води се унисекс и днес мисля да го поразходя и аз у дома.
Дано не ме линчуват модовете Smiley

# 157
Нуки, Habit Rouge EdT насляпо не.
Това е вариация на Shalimar,  много ретро, и трудно се харесва. Аз го нося от дъжд на вятър, последно преди....6-7 години...🤣
Онзи ден влязох в огромен, пълен ресторант на върха на една планина...
Беше пълен с Мицуко, но не беше Мицуко. 🙃 Това не е гатанка. По-скоро е тъжно.

Купих много красив комплект YSL Libre EdP с мини червило и спирала за подарък. Знам, че ще се хареса много.

# 158
Мерси Dez,
Аз https://parfium.bg/guerlain-habit-rouge-parfium-za-myje-edt визирам

За половинката, но щом има вариант за ретро звучене ще си спестя парите.

# 159
  • The Evergreen State
..Сега мириша новите парфюми и все нищо не ме грабва, преситена съм някак или харесам нещо, купя го и не ме кефи..

Мммм, май и аз съм в същото положение. Мирисах какво ли не, La Vie Est Belle Soleil Cristal просто отказвам да го мъча повече, LVEB Intensement отново плътен и изкуствен на ръката ми, Jean Paul Gaultier LA Belle и той, чувствам се и с трите като с плътно намазана боя на китката където пръсвам и едвам ги вдишвам. Не ми се носи такъв плътен парфюм. Idole след като си прибрах картончетата не мога да различа кой е Интенс, кой е Аура и кой е оригиналния, все Идол за моя нос но и това не ми се носи макар и приятен, повече не мога да кажа за него.
Не ми се повтаря нищо от това което съм имала, но с новите засега е все греда. Делина е много хубава но цената й минава моята психологическа граница, отказвам да похарча толкова пари за парфюм.
Мострата на Нощната Изия ме отказа и от него, доста ретро звучи и не ми се носи такъв. Още съм в търсене което е част от удоволствието всъщност. Така че не бързам. Когато се случи да открия парфюма, тогава Relaxed.

# 160
Момичета,някой ползвал ли е крема за тяло на ЕАрден-белия чай?Какви са ви впечатленията,смятам да си го поръчам с парфюма🤔

# 161
Момичета,някой ползвал ли е крема за тяло на ЕАрден-белия чай?Какви са ви впечатленията,смятам да си го поръчам с парфюма🤔
Купувам сигурно над 10 години вече крема за тяло на EA, само че този със зеления чай и мед, взимала съм и
мимозата, който също ми хареса . Това ми е едно от най - любимите неща за тяло, Белия чай предполагам не е много по-различен, но все пак... предпочитам ароматът на Зеления чай.😍 Купувам всякакви мазилки за тяло постоянно и все пак винаги имам и от него поне един буркан наличен.

# 162
Чудесен е, взимай смело. Прекрасна консистенция, идеално попива. Супер е.

# 163
  • София
Привет, влизам да споделя бързи първи впечатления от горещия Paco Rabanne Phantom
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Phantom-68226.html

Прекрасен нов парфюм от Пако Рабан! Пише че е за мъже, но за мен стои основно в средата унисек, с поглед към дамската половина.
За парюфма - рай за ваниломаните! Има поне 2 вида ванилия според мен, като ванилията е поднесена интересно, необичайно, много хубаво!
Отварая се невероятно приятно - микс от кремава, вкусна ванилия и лимон. Помня, мното пъти е питано - дайте парфюм, който мирише на вкусни лимони с ванилия - е, имаме такъв! Скоро след този жизнерадостен старт, започва магията - появяват се опушени нюанси, леко, смолисто-амброви нюанси, както по-късно и аромат на нещо между карамел и тофи - пракрасно вплетени! Интересното е, че така описан, звучи като гурме, като сладък, но всъщност не е. Много секси, много уютен, същевременно странен, привлекателен, уникален с тези различни лица на ванилията - опушена, мистична, но и закачлива с акцент на вкусен десерт или някакъв вид тофи...
Горещ го препоръчвам за тест - убеден съм, че много дами ще го харесат и ще се влюбят в тази страхотна ванилия.

Честно казано, потресен съм от негативните коментари, обиди, омраза, които отнесе Paco Rabanne Phantom при обявяването си. Че чак и фрагрантика автора Miguel Matos писа в своя посветен материал - "Phantom seems like a joke", допълнено от великите напъни на мисълта "I don't agree that Phantom is unisex or leaning feminine. It would be difficult for a woman to have such bad taste. Even La Vie Est Belle, which I think is a scented nightmare, feels well-composed and carefully assembled compared to Phantom."
Но пък какво по-престижно в наши дни, от това да помпаш мускули за сметка на дизайнерските парфюми. А истината е, че Paco Rabanne Phantom грам не е  нито толкова лош, нито "a big chemical blast"/цитат пак на класика Miguel Matos/.
Paco Rabanne Phantom е интересен, СМЕЛ, сложен, СЕКСИ, любопитен и бил бил находка най-вече за ваниломаните, като в никакъв случай не заслужава тоновете обиди, които му изляха.

# 164
Този фантом го видях на летище преди няколко седмици и ми се стори толкова сладка опаковката, по принцип Пако Рабан не ме привлича, но този робот е толкова готин! Кич, но cute. Бях се напръскала безобразно с какво ли не друго, не остана място и обоняние за него, но ще го пробвам при друга възможност.
Аз нямам против всеки да си каже мнението, но чак толкова емоции и витриол за парфюм... Тъпа работа. Не бих искала да пиша гадости или високопарни хвалебствия, за да си изкарвам хляба.
Аз пък онзи ден излизах с двама мЪже на вечеря и с Мажи Ноар. Казаха, че много им харесва, като магнит бил 😏🤣🤣 жалко, че не се намират по-старите версии, бих искала много да имам.

Общи условия

Активация на акаунт