Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 66 227
  • 685
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • Пловдив
Roberto Cavalli в началото ми се стори странен, даже си мислех,че покупката насляпо е неуспешна.Няколко пъти си пръсках  вечер в къщи на китките и все си мислех ,че е ужасен.В един момент обаче започна да ми харесва.Хем е като портокалов ,хем свежо сапунен и за мен достатъчно траен .

# 137
  • Чукарландия
Благодаря, Момичета! 🌹Гръмнах го, с цялата си любов за ММ, а с него и още един tobacco красавец - Qaa'ed Lattafa! 😜

# 138
  • The Evergreen State
Тествах този път на ръка Нощната Изия, от техния щанд любезно ми предложиха малка мостричка. От лентичката от плат която ми подадоха предния път изпъкна пачули доста но сега си мисля че самата лентичка е била поела леко и от другите им аромати. Сега на спокойствие вкъщи Нощната Изия на ръката ми си е предимно роза и съм леко разочарована да си призная. Не е лош парфюма но не е това което ме впечатли от лентата, напомня ми малко на това добре забравено парфюмче:

https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Very-Irresistible-G … ntense-10888.html

Мисля обаче да тествам и нещо друго тяхно, някой друг от парфюмите им беше попаднал на тази лента която така ме омая и трябва да разбера кой е. Нещо много омайно с тъмно пачули в базата.

# 139
Пак някой ще ми се разсърди, но... изразявам личното си мнение и няма да се оправдавам за него. Ard Al Zaafaran, Bahar Al Gharam наистина няма арабско звучене, защото не е сладък, не е удов, не е плътен и ориенталски. Но е... като измито шише от парфюм и леко блудкав. Не мирише на нищо определено, нещо като шампоан за коса, нещо като балсам за коса дори, защото ми донесе усещането за нещо не точно мазно, но не и кремаво. Не мога да го определя. Леко цветен е също така, но има нещо в него, което ми е неприятно и подозирам, че са бадемите. Май Яна писа, че има такива. Аз да не съм ви критерий, знаете колко съм капризна, но за мен е неприятен и безхарактерен парфюм. Уж не мирише неприятно, но стомахът ми не го хареса изобщо.
Ако трябва да се ориентираш на какво напомня, с уговорката, че не мирише по същия начин, то ще посоча Calyx, обаче разреден с вода. Или Truth CK.
Даже и с Truth CK няма нищо общо. Слабичък по моите критерии, цветен, лек, ефирен.
https://www.emag.bg/parfjumna-voda-asdaaf-andaleeb-zheni-100-ml- … 379/pd/D65N9DMBM/ е много по-присъствен. Ако трябва да избирам, бих избрала втория.

# 140
  • Пловдив
Здравейте.Разглеждайки в нотино попаднах на Noble Violet .Има ли някоя от вас запозната с аромата ?Чудя се това ли ще е моята виолетка или не ?

# 141
А каква виолетка търсиш ти, SINEOCKA_D?

# 142
Момичета, омръзнали са ми наличните ми парфюми и ми се иска нещо ново. Нещо женствено и сладко, но не натъртващо сладко, а по онзи  готин, женствен начин, който те кара да се обърнеш след някоя жена и да поискаш да разбереш кой е парфюма и. През годините така съм намерила Miracle Lancome, Very irresistible Givenchy, Premier Jour Nina Ricci, Chance eau tender Chanel, Diamonds Armani. Сега мириша новите парфюми и все нищо не ме грабва, преситена съм някак или харесам нещо, купя го и не ме кефи. Дайте предложение за парфюм с аромат на Хубава Жена🙂.

# 143
Дайте предложение за парфюм с аромат на Хубава Жена🙂.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tresor-Nude-58825.html
Хубава, сладичка, но не накъртващо, нежна и женствена. Мека като прегръдка и пухкаво кремава. Simple Smile

# 144
Влизам специално да похваля Angel Iced Star. В последния момент го грабнах преди да замина на планинска почивка, и трети ден нося само него. Като наркоман съм, и нямам търпение да се надишам.
Ароматът е жесток при 15-22°, не е за жега това чудо. Добре че не го разкарах след като ми мина първоначалната еуфория след придобиването. По едно време дори го мислех  за излишна покупка. Май ще изкарам само с него. Влюбих се в това чудо.

# 145
  • Бургас
Ard Al Zaafaran, Bahar Al Gharam не съм пръскала върху себе си. Честно казано с непознат арабски аромат действах доста предпазливо. Напръсках едно плюшено куче на сина ми. Аромата е цветен, леко ретро и до болка познат. Въобще няма да се изненадам ако дори притежавам негов двойник, но просто не мога да се сетя кой е /или е бил/. Не лош, но и не нещо по което да въздишате. Добра цена, приятна презентация, за парите си предлага повече от очакваното.
Наистина е шампоанест, но не бих го сравнила с Каликс /поне старият е по плодово-тропически/, по-скоро с Private Number на Etienne Aigner https://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Private-Number-2667.html, и пак сравнявам усещането, не точно аромата.

# 146
  • Варна/Лондон
Добра се най накрая до новата лятна тема🤗
За почивката не си донесох много парфюми, защото знаех, че ще се заредя и от тук, но не пропуснах Angel Eau Croisière 2019, Van Cleef Arpels california reverie Mancera Holidays, Blend oud Zanzibar, Angel's share by Kilian. За съжаление почти не хи слагам, защото се радвам на новите си придобивки, някои от които хич не стават за лятото но не се впечатляеам особено.,нося си което ми се носи, просто внимавам с поливането. 😁
В снимката долу новите продовивки, а специално отношение имам към най последната, Corfu ❤️
https://www.fragrantica.com/perfume/Memo-Paris/Corfu-68292.html
Поръчах на сляпо, естествено, от любопитство, и каквито и резерви са имах се изпариха с първото пръскане. Много богат аромат, вярно, не очаквах чак толкова съставки които ги дават в пирамидата да са се композирал така добре, че хем да ги усещаш, хем да не те дразни и да не ти липсва нищо. Класен, скъп и много присъствен, без да задушава. При мен цитрусите са тихи, а може и да не ги различавам покрай другите съставки, но са там, защото създава усещане за свежест. Чудесен аромат, много комплименти ми носи, а и аз си го харесвам. Това ми е третият парфюм на бранда и няма да остана само с тях, определено. 😁

# 147
Яна, ти питаше за парфюмите на Фурла.
Днес ги тествах всичките в магазина на марката в Сердика.
Хванах първия- розов, прекалено цветен и обикновен, точно шампоанест. Втория - оранжев, като пръснах се засмях, защото е копие на кого, на кого….. на Интенз Кафе Монтал.
Другите три не стават също, може би леко синия. Продавачката бодро и с гордост ми каза, че са летни лимитки и няма да ги има повече. Аз и отвърнах, че това е супер, но на мен не ми харесват, което толкова я обиди, че не ми каза задължителното довиждане на излизане.

# 148
... и пак сравнявам усещането, не точно аромата.
И аз усещането, но то е, защото хич не харесвам Calyx и него намирам за блудкав. Simple Smile

# 149
Mомичета и момчета, малко ще ви върна в света на Ангелите с въпроса ми.
В коя графа да сложа  Angel Eau Croisière 2019 - типично ангелски или в графата на Angel Eau Croisière 2020 и Iced?
Iced и 2020 ги познавам и са ми абсолютни любимци, но 2019 го поръчах насляпо и още не е при мен.
Да отбележа, че Nova на първо четене не ме захласна, оригиналния Ангел ЕДТ ми е адски неприятен, ЕДП много ме блазни, но все още го избягвам заради ЕДТ- то.

Общи условия

Активация на акаунт