Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 66 214
  • 685
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Фрагрантика пише, че олибанум е тамян. Аз не мога да помогна, защото нямам и не обичам парфюми с тамян.

Да, зная. Имам Azzaro Pour Elle Azzaro( в него има олибанум) и го обожавам за по-хладно време. И ми се иска още нещо да пробвам.

# 121
  • София
Здравейте, знаете ли освен от Делириум, от къде другаде може да се закупят парфюмите на Kilian? Ако има от къде да взема тестер ще е супер.
Starcorp също предлага няколко аромата
https://www.starcorp.bg/searchbg?search_string=kilian&param= … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 122
  • на майната си
Интересна тема сте заформили. Нямам навика да нося флакони с мен, правя си няколко отливки, като избягвам нишовите аромати. По-ефирен за през деня и нещо по-поносимо и не толкова натрапчиво за през тъмната част от денонощието. Не асоциирам присъствените аромати с почивката, beast mode - off.
Доколкото парфюми, които ми напомнят за морето на първо четене:
Oud Minerale, Costa Azzura Tom Ford
40 Knots Xerjoff, обаче само първите 30 минути
Light Blue Intense D&G
Squid Zoologist, абсолютно не го харесвам, между другото.
Като цяло солта хич не ми се нрави като нотка, водораслите също, въпреки че нещата на Том Форд, които съм изброил, ми допадат, без да са ми фаворити. Лятото е за цитрусите, солта може би към неговия край, в тия горещи дни, не ми допада тая идея.
А, щях да забравя Womanity Mugler, твърдо нье, макар че познавам жени, на които им стои страхотно.

# 123
  • Чукарландия
Момичета и Момчета, бърз въпрос: да го гърмя ли насляпо
Bade'e Al Oud Oud for Glory Lattafa за ММ? Много ли е уудов, нагарчащ ууд ли е, ако мога така да се изразя?
Milen™, както винаги подпалваш черги... 🤣🤣🤣

# 124
Bade'e Al Oud Oud for Glory Lattafa за ММ? Много ли е уудов, нагарчащ ууд ли е, ако мога така да се изразя?
Чуден е, Бел, чуден. Обаче има много уд и много Бакара. И е 95% копие на Initio. Трае по 24 часа и излъчва зверски. Вземи го!❤
Той е най- хубавото нещо, което можеш да си купиш за 30 лв.

# 125
  • София
Както е писала и Densi, Bade'e Al Oud Oud for Glory Lattafa има много силен Бакара Руж вайб, с добавен уд. За мен удът не е нито силно горчив, нито животински, даже мога да кажа, че сладостта взима превес над дървесната част. Би бил подходящ за мъж, ако има поносимост към сладки и плътни парфюми. Simple Smile Бутилката е много солидна наживо.

# 126
  • на майната си
От известно време заглеждам Xerjoff join the club K'bridge,ще се радвам ако някой сподели мнение.
Пробвах го наскоро и ми хареса страшно много, но ми идва прекалено сладък. Не бих казал, че е копие на Интенс Кафе, поради простата причина, че го тествах на няколко души и при всеки ухаеше като напълно различен парфюм, даже чуденката пребори възхищението от творението. Пробвай го преди да захапеш кукичката.

# 127
Е, как да не прилича на Интенз кафе?

Моля, разкажете повече за арабелката Ard Al Zaafaran, Bahar Al Gharam, добре звучи, но няма инфо за него никъде, освен тук, когато го спомена Jollie.

# 128
Пак някой ще ми се разсърди, но... изразявам личното си мнение и няма да се оправдавам за него. Ard Al Zaafaran, Bahar Al Gharam наистина няма арабско звучене, защото не е сладък, не е удов, не е плътен и ориенталски. Но е... като измито шише от парфюм и леко блудкав. Не мирише на нищо определено, нещо като шампоан за коса, нещо като балсам за коса дори, защото ми донесе усещането за нещо не точно мазно, но не и кремаво. Не мога да го определя. Леко цветен е също така, но има нещо в него, което ми е неприятно и подозирам, че са бадемите. Май Яна писа, че има такива. Аз да не съм ви критерий, знаете колко съм капризна, но за мен е неприятен и безхарактерен парфюм. Уж не мирише неприятно, но стомахът ми не го хареса изобщо.
Ако трябва да се ориентираш на какво напомня, с уговорката, че не мирише по същия начин, то ще посоча Calyx, обаче разреден с вода. Или Truth CK.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 21:24 от Анонимен

# 129
О, аз обичам много бадеми.
Яна, Jollie, разкажете повече, моля.

# 130
  • на майната си
Е, как да не прилича на Интенз кафе?

Моля, разкажете повече за арабелката Ard Al Zaafaran, Bahar Al Gharam, добре звучи, но няма инфо за него никъде, освен тук, когато го спомена Jollie.
Ами да, гурме роза, като тук поне аз кафе не хващам, карамелът преобладава при мен, при един колега изби много кориандър и не гурмееше чак толкова, при мен беше уравновесен, а при колежката, ванилията взе превес и наподоби на интенс кафе. За мен е хамелеон този парфюм, без да твърдя че съм сравнявал едно към едно, както има прилики, така и разлики - говорим за звучене, качеството не го коментираме.

# 131
А кафе няма, но то и в Интенз кафе са забравили да сложат.
Имам проба утре ще го сложа, да го видя отново.

# 132
Не разбирам от парфюми, но от няколко години мечтая за този

Какво мислите за качеството на арабските парфюми в make up?
И ако можете да ми препоръчате нещо подобно на този от снимката, но по-евтин😉

# 133
Здравейте, може ли някой да опише този парфюм и да кажете става ли за  покупка на сляпо. Благодаря предварително!
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Cava … Parfum-13675.html

# 134
  • София
Чуден е, Бел, чуден. Обаче има много уд и много Бакара. И е 95% копие на Initio. Трае по 24 часа и излъчва зверски. Вземи го!❤
Той е най- хубавото нещо, което можеш да си купиш за 30 лв.
densi, на това Initio ли прилича - Oud for Greatness by Initio? Ако е на него, го поръчвам на секундата.

Общи условия

Активация на акаунт