Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 67 652
  • 685
  •   1
Отговори
# 225
Музата.

# 226
  • Чукарландия
Смесване никога обаче не се получава с аромати на Том Форд, Шанел и Диор. Просто се скапват и на нищо не прилича новото творение.
Получава се, получава се. Онзи ден писах как се напръсках с Womanity, трих го с мокри кърпички и отгоре нанесох Chanel Chance eau Tendre edp, и се получи чудно! Само с Womanity щях да се задуша.

Азалия, това чудното се е получило от аромата на мокрите кърпички, сигурно! 🤣

# 227
  • София
И аз давам глас за Музата, lazuli.

# 228
Някой дали има впечатления от Comptoir Sud Pacifique ?
Много хубав,леко солен,морски,за лято перфектен!

А като трайност и излъчване бива ли ги ?
Конкретно в този съм се огледала Comptoir Sud Pacifique Coco Figue.
Не ми звучи много морски.

# 229
  • Бургас/Пз
Здравейте, аз надничам в темата отвреме на време само, защото
в началото на Новата 2021 година си поставих за цел, докато не видя дъното на някоя бутилка, да не си купувам нов парфюм. Аз не мога да правя описания като повечето от вас, но ми се иска да споделя Simple Smile В началото на лятото приключих с Розовото Нарцисо и взех Because its you на Армани. Предвид големите жеги, нищо не усещах от другите ми любимци, та той беше единственият, който ползвах. Миналата седмица реших да пробвам как ще усещам Girs can do anything, оказа се, че особено вечер на морето ми е прелест. Беше ми останало съвсем малко и вчера свърши. Та снощи се зарових в блога на Денси... значи това момиче, ако го видя някой ден на живо ще го разцелувам. Четвърти парфюм купувам само по нейни описания, без никакви проби. Simple Smile Първият път беше Пантерата на Картие, после Второто Туили, после Ломбре и днес Girls can say anything.  Този парфюм е "правен за теб" - чух го няколко пъти днес от няколко съвсем различни човека. Мъжът ми е очарован, а той рядко обръща внимание на парфюм.
Денси, мила, обожавам да те чета, обаче понеже харесах и кой ще е следващия, та скоро няма да влизам, защото финансово не мога да си го позволя Simple Smile, а признавам си, че като прочета и нямам мира после, та бюджетът страда.

# 230
  • Бургас
Не понасям Музата, от мен глас за Либре Интенз, но при условие, че ги познаваш всички.Smile Мансерата е хубава, но времето и минава.

# 231
  • при морето
Winter fairy повечето на Jo Malone не се славят с трайност. До кожа е. При мен е средно към слабо траен. Което си е да кажем 4 часа, а сега в жегата сигурно и по-малко.
Ти нали не избираш в момента на сляпо, а си ги пробвала?
Не съм ги пробвала,за жалост.Но преди време точно заради трайността се разделих с Myrrh&Tonka,любим ми беше,но изчезваше като дим.Не знам защо съм решила,че мога да очаквам друго....Smirk

И от мен за Либре интенс!Музата мнооого рядко я вадя от шкафа.

НУКИ,не помня как се казваше,една фея ми изпрати мостра,но името не запомних,сори!

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 21:47 от Winter fairy

# 232
Не понасям Музата, от мен глас за Либре Интенз, но при условие, че ги познаваш всички.Smile Мансерата е хубава, но времето и минава.
Нито един не познавам освен Oud Pashmina от който имам моста, и вкъщи си имам Angel кометата, но не я нося често

# 233
Lazuli, мен много ме блазни Oud Pashmina, но не го познавам. Не съм сигурна до колко  е нещо ново и различно от повечето Монтали и парфюми с уд, и такова, което нямаш.
Figment ми е интересен също, но четейки коментарите, има голям шанс за греда.
Ангел Мюз е вечен любимец и проверено добър.
Всъщност, от изброените от теб, кой познаваш и между кои се колебаеш?

# 234
Eee ani_d, колко щастлива ме правиш с тези думи. Трябва непременно да се срещнем и да се разцелуваме и пробваме заедно парфюми. Сигурна съм, че този наистина хубав парфюм е правен като за теб. Много любов и хубави емоции с него.

Аз повлияна от темата онзи ден и вчера сложих K’bridge Club Xerjoff, а днес любимия Delox ТТ и за да си правя експерименти и по ръцете Grape Pearls The House of Oud. Имат наистина малки разлики и всички, както и Монтал, и Мансера са сладки рози с ванилия. Delox е най - хубав за мен и се радвам, че купих точно него. Невероятно стои сега в жегите, търпи и подновяване след 5-6 часа.

# 235
Какво ще кажете за Мюглер Аура ЕДТ? Каква е разликата с ЕДП? Трайност 🤔

Днес го получих и го нося цял ден. Изключително ми харесва. Зелен, свеж, леко хладен, но има една загадъчност може би заради ревена, не мога да определя. Харесва ми и драй-даунът, мек и ванилов, но се пъсках през два-три часа, защото ми харесва много върхът и ми е новичка и да й се радвам. Не мога да кажа за трайност на EDT, заради това, че се пръсках постоянно, но има според мен голяма разлика с парфюма. Него съм го пробвала в парфюмерия и ми дойде твърде голям сблъсъкът на съставките. Може да се върна към него при по-студено време, но за сега EDT много ме грабва. Има нещо близко до Alien Flora Futura, но е много по-категоричен, много по-интересен, също толкова хладен и определено Aura е много по-дълготраен , поне на моята кожа.

# 236
Ох, каква красота е Peony and blush suede. След много четене реших, че това е моят аромат на JM и право в десетката. Ако трябва да кажа как ухае женствеността/красивата жена, то това ще е. Това е най-чистата, млада, свежа и несладка роза върху кашмир и плодове (не съм сигурна кои). Това усещам аз. Не харесвам рози в парфюм, но вече ще им давам повече шанс (досега веднага щом ги видя в пирамида и изчезва). И големият минус - никаква трайност. Усещам го само като си забия носа. Много, много жалко.
През деня реших да експериментирам, по-скоро с цел да науча съставка, благодарение на мостричката, която дойде с парфюма - Tom Ford - Oud wood. Няма такъв хибрид! И такъв beast също! Едно пръс на сгъвката на лакътя. Брутална проекция, излъчване, шлейф при мен. Не се шегувам. А хибрид, защото излъчването му е просто едно изгоряло дърво, но драйдауна, когато си забиеш носа в него е нещо красиво, нежно дори. Меко, кремобразно от ванилията. Ако мъжът ми ухаеше така… (все му набутвам парфюми, но нъцки). Никога не съм имала парфюм, който да мирише коренно различно на различни разстояния.

# 237
  • София
Аз правя наслагване с някой лек едт или одеколон като Hermes cologne, Jo Malone, Elizabeth Arden Green Tea серията. И отгоре може нещо друго...
Вчера тествах на ръка Xerjoff Lira. От едно пръс миришех цялата! Много силен, много луксозен, много удобен. Малко накрая не ми хареса, но ще го мисля.

# 238
На мен нещо не ми се получава наслагването. Напоследък ми идват разни идеи, но като го направя и после малко съжалявам - все едно развалям нещо завършено и става какафония.
Но оня ден смесих Mad About You Pierre Guillaume и Lost Cherry TF и стана супер, но те просто много добре се допълват, от една порода са някак. Черито естествено се загуби първо. 😄

# 239
  • София
Ей, след две седмици пауза, не мога да ви изчета Smiley

Благодаря за новата тема, Денс Gift Heart

Аз, както обикновено, и тази година носих 20-ина мостри/отливки и нито едно шише. Пак стандартно, основно творения на Ермес, и за разнообразие всесезонно любимите ми Нинфео, Неа и Аомасаи. Тази година почивката беше динамична (за 15 дни 6 пъти стягах и разгащвах багажа) и разнообразна (планина, две места и море, три места), но изборът на парфюми се оказа успешен - имах за навсякъде по нещо Wink

Солени/морски/водни и съответно задължителни за море и всякакви други водни приключения са ми Hermès Eau des Merveilles Bleue, Un Jardin Sur Le Nil, Hermessence Epice Marine и Diptyque L'Ombre Dans L'Eau.

По темата за смесването на аромати - случва се понякога, кога нарочно, кога неволно (ако забравя какво съм сложила сутринта, към обяд да "подновя" друго Wink ). Като цяло обаче по-скоро си нося ароматите самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт