Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 66 078
  • 685
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Все по-често надничам в темата.
Simple Smile Да ви споделя моя летен солен парфюм:
https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Kenzo-World-Power-55408.html

Според мен е с лек уклон на унисекс аромат, доста траен и различен.

# 496
Другото ми познанство е Sicily Mancera.  И все пак, ароматът си остава позитивен, нежен, ефирен и подходящ за горещините.

Sicily Mancera ... Ефирен? Rolling Eyes

Благодаря, момичета и момчета, за бързите съвети!
Ще потърся предложения  от Deetron макар,че доста ровене ще падне - поизчерпан е този Бос .
Благодаря за труда,WaltherP99, Dolce-то веднага отпадна благодарение на теб. Ще видя обаче INTENSOto , че и ММ ми е рожденник.
Та, мъж на средна възраст ми е вече не чак толкова млад и все още не чак толкова стар. Laughing    Нещо между 45 и 55 предполагам ,с риск да засегна някого. Горе долу де.
Сега ме извинетИ, имам парфюми за поръчване!

Тази версия почти съм убеден,че я спряха преди около година , затова по-трудно се намира. Това за възрастта и годините е малко относително. Зависи как се чувстваш , днес една приятелка ми беше оставила през деня за няколко часа двете деца ,момичета на 3.5 и 5г ,  копах в пясъчника , скачах на батут , ядох сладолед , и пяхме по улиците "Колелата на Автобуса" с децата Stuck Out Tongue Closed Eyes до преди половин час .  Събрахме погледите , но си изкарах УНИКАЛНО

Аз също трябва да купя парфюм за подарък за един господин и се бях спряла на https://elinor.bg/product/hugo-boss-hugo-just-different. Знам, че харесва свежи аромати. Моля за съвет Simple Smile

Какъв е бюджета? Купуването на парфюм на сляпо е игра на руска рулетка , дори да познаваш вкуса на човек , пак нямаш НИКАКВА гаранция , че ще му хареса. Какви парфюми харесва поне идея имаш ли?

Поисках си тестер на Rolling in love, Kilian от Делириум и добре, че го направих преди да купя. Не мога да разбера как парфюм с такава цена е толлкова нетраен. Буквално се пръскам 5-6 пъти и след 2 часа нищо. А момичето в магазина доста настояваше, че това е един от най-трайните парфюми от марката. За мен е абсолютно не предвид цената. Насочвам се към нещо друго, красиво, различно, трайно, но чакам да се влюбя отново.

Какво разбираш под "трайно" ?

Споделям статия на която попаднах случайно и ми се стори интересна. Склонна съм да вярвам на бройката пръскане на бутилка. Спомням си че имах малка бутилка от 20 мл парфюм доста отдавна и пръсках само него, два спрея на ден докато не го свърших. Изразходих го за шест месеца. Материала е удобен да прецените за колко време би ви стигнал парфюм според количеството и навика на пръскане. Заповядайте

https://nstperfume.com/2008/08/19/perfume-for-life-how-long-will … -collection-last/

+

Предполагам повечето от съфорумците биха предпочели да останат в неведение по отношение на скоростта на изразходване Stuck Out Tongue но понякога е добре човек да е наясно, особено ако се колебае дали да не се запаси с нещо и се чуди колко да вземе, или ако къта всяка капка от парфюм който има в колекцията си който е спрян или ако се колебае какво количество парфюм да си вземе ако харесва нещо но е наясно че ще го носи не всеки ден а приблизително само n пъти на месец.

И пак виждам дъна .....

Ще се наложи да живея 200-300 години минимум, то се е видяло 😄

Поне .... Laughing

Днес получих новия ми парфюм на Initio и съм се напръскала до уши да го пробвам. Имам и три страшно интересни проби от мила съфорумка, които също ще тествам тези дни.

Хубаво е като откриеш нещо ново , и интересно .

Парфюм за спорт сутринта

Парфюм за деня

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 17:10 от WaltherP99

# 497
Денси ,и аз получих същия парфюм.Пробвах леко ,че се олях с друг доста интензивен парфюм .Доволна съм от сляпата покупка,името съответства на аромата.сладко-медено цветен и не прилича на Alien поне на моята кожа ,мъничко от Белия Е С има ,но малко..

# 498
WaltherP99, много обичам, когато пишеш в темата. Даже няма значение какво казваш, просто внасяш колорит.😎

Разкажи повече за тези Kilian-и, наредени в гардероба ти, когато имаш време.

# 499
  • Чукарландия
Когато някой поръчан от мен парфюм за ММ не ми хареса, го подарявам на баща ми. И той един ден след подобен случай ми казва: "Все ми пробутваш разни одеколони, като за дядка. Дай нещо по-младежко, по-свежо, като за мен! 😉"
А въпросният младеж е на 75. 🤣🤣🤣
Та, много е относително това със средната възраст... 😂

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 00:21 от BBeLLa

# 500
Амии,прав е човека🤣🤣🤣

# 501
Хехе, моят баща е "младеж" на 93 и се кефи само на свежи класики.  Усещам как хлапетата ще засилят към дядо си единия Йоджи, че нещо не ги кефи (а ЛукаТурин го оценява с 5 звезди Smiley)

# 502
WaltherP99, много обичам, когато пишеш в темата. Даже няма значение какво казваш, просто внасяш колорит.😎 .

Когато някой поръчан от мен парфюм за ММ не ми хареса, го подарявам на баща ми. И той един ден след подобен случай ми казва: "Все ми пробутваш разни одеколони, като за дядка. Дай нещо по-младежко, по-свежо, като за мен! 😉"
А въпросният младеж е на 75. 🤣🤣🤣
Та  много е относително това със средната възраст... 😂

Парфюм за вечерта

# 503
Хайде още малко да ви разсмея.
Освен с колоритния ми баща имам честта да живея с още трима чешити, които парфюмно заговорничат по повод наближаващия ми РД. Онзи ден мернах на лаптопа на малкия някакъв Amouage, не се стърпях - беше Lyric. Прелистих го във Фрагрантика, погледнах отзиви - много хвален, харесван, ноооо дали не е тежичък?
Сутринта големия шушукаше с татко си нещо за онлайн поръчка и дали ще дойде навреме. Хем ги предупредих изрично, че не искам парфюм (знам, ще ме обявите за луда и пълна будала), защото с една хубава спестена сума си подарих най-после мечтаната шевна машина и обявих край на подаръците.
Преди малко големия взе да ме разпитва за нишовите парфюми - бил нещо харесал за гаджето, ама май било за по-зрели дами, уж било унисекс, ама нищо не казва - нито марка, нито откъде.
И като ги знам какви упорити магарета са ми, реших да взема контрола в свои ръце и "деликатно" да намекна какво искам, та да няма греди.
Та, питането ми е за впечатления от Библиотечната колекция на Амуаж и Bois 1920 - Oro Blanco.
За Амуаж знам, че са особени и трудни за харесване парфюми, но Опусите са ми прелюбопитни.
Оro Blanco е с хубава композиция и го намерих на прилична цена.
https://www.fragrantica.com/perfume/Bois-1920/Oro-Bianco-54658.html

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 01:51 от Анонимен

# 504
Не знам това Оro Bianco, но от библиотечните опуси месеци наред мисля за Opus VI. По вина на една парфюмна другарка тука се запознах ☺️Пусто, не изпада от познатите сайтовете....

# 505
Лирик е много тежък парфюм с рози, тамян и се носи само в студено време. Можеш да разбереш как мирише още утре.
Опусите са още по-трудни от другите линии и не те съветвам да вземаш такива парфюми насляпо. Аз нямам за съжаление от тях, за да пробваш.
Говори с твоите хора и си избери парфюм, който да ти подарят, недей да ги оставяш, защото ще дадат много пари за нещо нишово, което не се знае дали ще ти пасне. Не натоварвайте "младежа" с преподарени неща.Smiley

# 506
Много благодаря, Денси!
Ще измисля начин за парфюма.
А "младежът" не чака някой да му даде излишен парфюм и сам си се обслужва от скромната колекция на мъжете, хич и не пита Simple Smile

# 507
Ох, сега като правих проба от Лирика си напълних душата. Това е за мен един от най-хубавите парфюми с роза и други нотки /без уд/ на този свят. Уникален е! Неповторим. Има елегантност в него.

# 508
някакъв Amouage, не се стърпях - беше Lyric. Прелистих го във Фрагрантика, погледнах отзиви - много хвален, харесван, ноооо дали не е тежичък?
..................
Та, питането ми е за впечатления от Библиотечната колекция на Амуаж и Bois 1920 - Oro Blanco.
За Амуаж знам, че са особени и трудни за харесване парфюми

За кой от двата говориш?
или

Amouage и купуването на сляпо , е малко като уреден брак...не знаеш какво ще ти се падне ... звезда , или греда.  От старите неща винаги пробвай и мъжкия , и женския , и прецени кой ще ти хареса повече. Новите след промените в компанията , макар и с "мъжки" и 'женски" бутилки , вече май всички ще ги слагат unisex .
Не подминавай Material и  Boundless  , би трябвало да са налични за проба в Бг , за мен са чудесни и двата.

Парфюм за спорт

Парфюм за деня

# 509
Парфюмни, знаете ли дали Dior Poison Girl edp е спрян от производство? Почти не се намира, а сега съм си наумила да го купя...

Общи условия

Активация на акаунт