Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 67 582
  • 685
  •   1
Отговори
# 360
  • The Evergreen State
Толкова неща не съм тествала от парфюмите които споменавате. Монтал и Мансера са едни от тях. Ако са много силни агресивни аромати едва ли ще ми допаднат но все пак съм любопитна - може да се намери измежду тях нещо което би ми харесало. В Европа имате възможност да тествате много неща, но няма какво да говорим - там отношението към парфюма и парфюмирането е съвсем различно.
Тук са много практични с всичко, в магазините се предлагат само и изключително новите crowd pleasers и дотук. Онлайн има всичко разбира се, в това отношение няма никакъв проблем, но ги няма във физическите магазини за съжаление и трябва да ги познаваш и да знаеш какво искаш освен ако не си почитател на тръпката да поръчваш без да познаваш а аз изобщо не съм такъв тип човек.
Като изключим Шанел, Диор, Ланком, Герлен, Мюглер които си имат верни фенове и тук и са обичани марки като цяло, тук се харесват Jo Malone, Marc Jacobs и всякакви подобни нежни ненатрапчиви аромати, това е което се търси и носи и съответно това е и предлагането.
Това не е обусловено от различен вкус а е просто обществено неприемливо да се носи силен парфюм. Прекаляването с парфюм се свързва с определени прослойки и е едва ли не признак на ниска култура и съответно много се внимава при парфюмирането за да не ги причислят или заклеймят. Ако направя комплимент на някой за парфюма често първата реакция е притеснение дали не се усеща твърде много и дали комплимента всъщност не е прикрит намек че са прекалили.
Съответно шлейф, подновяване са по-скоро no-no.

# 361
Вечеряме до басейна и съм с любим, любим Monaco❤️❤️❤️ develfen, вечна признателност за него! 💕 И търси от къде да си купим следващите, че го преполових.
Азалия🌺, Two HeartsTwo Hearts удоволствието е мое, обаче беда - никъде не откривам Monaco online. Освен в Кения и Нигерия Rage ще им коленича на тия от Дъглас да заредят поне 2! флакона, че да ни зарадват. Великолепен и мнооого подценен парфюм! И за Sylvaine Delacourte много ти благодаря, ще се радвам на впечатления, още повече с теб имаме доста сходства в парфюмните вкусове.

# 362
  • София
Някой с мнение за Bitter Peach Tom Ford?

# 363
Само по заглавието ми хареса, Роки! Sunglasses

# 364
Писали сме има мнения потърси. Много сладък, прасковено - конфитюрен аромат, който излъчва добре и има отлична трайност за разлика от Черешата. 540 лв. обаче грам не струва.

# 365
"LouLou" на Cacharel дали е много ретро? Някой познава ли го? Явно е стар парфюм, харесва ми бутилчето и че би трябвало да е пудрен.
Но другите на марката, които съм пробвала, ми се струват някак груби и недодялани. Sad

# 366
Много ретро, Лори.

# 367
Подозирах... мерси!

# 368
Много, много го обичам! Хем сладък, хем смолист и дървесен, мистериозен. Но цената.... само на намаление! 🧐

# 369
  • София
Klodilia, по темата за Lubin, тествала съм Epidor, Gin Fizz, Idole EDP и Korrigan. Последните два са с по-мъжки уклон. Най-много харесах Idole, божествен е. Дървесно-подправков, страшно траен, с мека сладост от амбъра и лабданума. Korrigan също заслужава внимание, особено на любителите на алкохола в парфюмите. Започва доста алкохолно ромово-уискено с леко пиперливо кожена нотка от шафрана, лавандула също се усеща леко, прекрасна кожа и ууд с лека амбърна сладост от амбретата. Gin Fizz харесах само в началото, звънлив и искрящ, със сапунен завършек, който ме дразнеше. Все пак очаквах свежак. Epidor не ми хареса от първи тест, въпреки че го избрах заради сливата, която страшно обичам в парфюми. Прдполагам, че е заради комбинацията с другите нотки, особено с натрапчивия жасмин.

# 370
И аз съм пробвала няколко през годините, но харесвам само Idole Lubin. Харесвам силно казано, защото за мен е чисто мъжки, а и не мога да нося вече силно амброво, топли парфюми, демоде ми идват. Но на мъжа ми стои страхотно.

# 371
Парфюмани, трябва ми леко побутване за Guerlain Patchuli Ardent:) Хареса ми на блотер и кожа, но вчера, като отидох с приятелка да го види и тя каза, че е най-ужасният парфюм , който е тествала /разбираемо,  харесва само ефирни парфюми/.

# 372
Обожавам пачули, но Patchouli Ardent не харесах. Пробвах неколкократно, не е моят. Вероятно е до кожа и предпочитания .. Simple Smile)

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 19:20 от Jollie

# 373
Парфюмани, трябва ми леко побутване за Guerlain Patchuli Ardent:) Хареса ми на блотер и кожа, но вчера, като отидох с приятелка да го види и тя каза, че е най-ужасният парфюм , който е тествала /разбираемо,  харесва само ефирни парфюми/.
Не. Не стои добре, какафоничен е и за мен е един най-лошите от линията, точно поради тази причина. Като имаш предвид, че имат едни тамянови с дървеса, които ми навяват много лоши асоциации.

# 374
Някой имал ли е или пробвал ли е Borea нa Tiziana Terenzi?

Общи условия

Активация на акаунт