Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 67 580
  • 685
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Днес получих отливка от Very good girl и с мъка на сърцето трябва да кажа, че много ми хареса. Не обичам рози, а харесах Idole L'Intense,  сега пък и този. Намирам дори лека прилика между двата, но Very good girl е една идея ПО. За мен. Оставих го няколко часа и тогава го тествах. Определено има защо да се шуми толкова около него. Иначе харесвам и първообраза, но този е повече в мой стил. По - свеж. Аз съм луда по свежаци. Ако видите външния ми вид, няма да си помислите точно това 😇😇  но това е положението.

# 376
  • София
Парфюмани, трябва ми леко побутване за Guerlain Patchuli Ardent:) Хареса ми на блотер и кожа, но вчера, като отидох с приятелка да го види и тя каза, че е най-ужасният парфюм , който е тествала /разбираемо,  харесва само ефирни парфюми/.
Освен ако не се виждаш абсолютно всеки ден с тази приятелка, не виждам причина да се съобразиш с нейното нехаресване, просто не носиш парфюма, когато имаш среща с нея и проблемът е решен. Wink Такива смущаващи неща съм чувала за най-любимите си парфюми, че ако се притеснявах от всеки коментар, колекцията ми щеше да има съвсем друг (и за мен - скучен) вид. По-важно е да сондираш почвата и да събереш мнения от значими други, с които споделяш ежедневието си и общо пространство - партньор, деца, колеги, ако работиш присъствено и т.н., и то не за друго, а за да не се окаже, че просто не намираш подходящ момент/ден/ситуация за носене на парфюма и от боязън, че пречиш на околните, не посягаш към него. Аз страшно много го харесвам например и не намирам нищо ужасяващо в него, за мен е от "лесните" в тази линия, която иначе ми е трудна и мрачна. Simple Smile
Scintillia, много благодаря за споделените впечатления за Lubin. Flowers Cherry Blossom Idole знам, че им е "визитната картичка", така да се каже, и вероятно ще взема мостра, за "обща култура" по-скоро, понеже не нося амбровоцентрични парфюми и не очаквам да ми пасне, честно казано, но пък мненията са толкова възторжени, че се изкушавам все пак. Simple Smile Epidor не е мой като стилистика, съдейки по пирамидата, а щом има остър жасмин, спокойно го заскобявам на този етап. Gin Fizz е много приятен, но за мен беше доста обикновен и не ми е необходим.
Докато Korrigan продължава да владее мислите ми и се изнервям, че продължават жегите тук, преполових мострата вече от желание да го усещам върху кожата си, но не му е това температурата просто. Много ми е интересно как е постигната тази сухота на дървесината, излъчва някаква тлееща топлина, алкохолната сладост не е сочна както в Angels' Share Kilian например, а е просто щрих към сухата, напечена дървесина. Усещам и някакъв зелен нюанс, който ми напомня на смес между напечена трева и обгорена хартия. Супер интересен парфюм. Simple Smile Доколкото четох, идеята на парфюмера е била да пресъздаде "карамелена дървесина".

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 19:50 от Klodilia

# 377
Парфюмани, трябва ми леко побутване за Guerlain Patchuli Ardent:) Хареса ми на блотер и кожа, но вчера, като отидох с приятелка да го види и тя каза, че е най-ужасният парфюм , който е тествала /разбираемо,  харесва само ефирни парфюми/.
Т.е., не вярваш на собственото си възприятие, и чакаш някой да ти даде позволение какво да ти харесва?

# 378
Някой имал ли е или пробвал ли е Borea нa Tiziana Terenzi?
Да, аз. Писала съм.
Много го обичам този парфюм, за моя вкус е великолепен.

# 379
  • София
Здравейте, някой дали е пробвал и дали може да даде повече инфо за CAROLINA HERRERA 212 VIP Wins?

# 380
  • София...........
Здравейте
Интересува ме къде мога да закупя на по-изгодна цена парфюм на Byredo?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 381
Здравейте
Интересува ме къде мога да закупя на по-изгодна цена парфюм на Byredo?

Благодаря Flowers Hibiscus
И мен, ама няма. А и аз търся такъв, който го има само в Дъглас. Там когато има -20% в магазина, но онлайн не се продава.

# 382
  • Габрово
По темата любим морски парфюм  -Womanity.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 17:15 от sesksta

# 383
Благодаря, Денси. В блога ли си писала за него?

# 384
Чела съм описанието на Денси тук назад в темите и е точно както и аз го усещам само дето не мога да го пресъздам така добре Simple Smile. Имам засега само този на марката надявам се да притежавам поне още един. Страхотни парфюми са поне това което съм пробвала. Днес съм с Бореа и е разкош. Не мога да го опиша като Денси обаче за мен е много лесен за харесване и носене. Мек. Ненатрапчив но присъствен. Има развитие. Не ми е монотонен и постоянно ме изненадва през целия ден. И проявява завидна трайност поне при мен. Аз съм дотук, съставки не ме бива да описвам. Това което на мен ми харесва може би е че не усещам някакъв доминиращ компонент а всичко е хармонично смесено в красив аромат бих казала по- скоро дамски.

# 385
Не, тук по темите. Парфюмът е сладък, леко даже към гурме, кокосово-туберозен и страхотно разливащ се по кожата. Много го обичам аз.
Днес съм отново с Делокс, него също го обожавам, стои разкош. Най-добре от всички вариации сладки рози с ванилия.

# 386
  • The Evergreen State
Имам в банята един шампоан Пантен, много харесвам аромата му, на нещо бяло и креместо. Имам някакъв сентимент към подобна миризма, напомня ми на старите шампоани Нивея от едно време. Всеки път като го ползвам после все избирам да се напръскам с Chanel Chance Eau Vive (не знам за вас но на мен често ми се случва да си избирам парфюма според шампоана който съм ползвала преди това Open Mouth, при това го правя съвсем импулсивно). Освен че ми е много приятен този Шанел, не бях обръщала внимание колко е траен, пръснат в 8 сутринта се усеща все едно е пръснат съвсем скоро след повече от 12 часа.

# 387
  • Бургас
Много е траен и при мен Chance Eau Vive.Атенка, сега съм раздвоена за Валентино Донна, много, много ми хареса от проба в Бютито и се чудя дали да си купя и него.Прочетох , че ти е сигничър.Bowtie Цената му ме изкушава от доста дни, а флаконът му е много красив.И нямам нищо на Валентино.

# 388
  • The Evergreen State
Брайт последните месеци не съм го носила, залитам ту в една ту в друга посока и аха да купя нещо. Накрая напоследък все се отказвам от покупка, явно период някакъв. Нося си каквото имам и съм се привързала към всички парфюмчетата които имам.
Преди време бях зацикилила на Дона но аз съм така, известно време съм с един парфюм, може да е седмици, месец, два и повече докато нещо в настроението ми (или шампоана Simple Smile)се смени и зациклям на друг.
Дона и той е доста траен, щом го познаваш няма какво да ти казвам за него. В малко по-хладно време при мен се разкрива чудно. Тествай го още няколко пъти ако се колебаеш.
Намаленията са много изкушаващи но аз съм бъркала така. Някой път по-добре на редовна цена, но да знам че харесвам със сигурност.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 13:51 от Athena

# 389
Благодаря, Денси. По описания Borea изглежда много мой, защото аз обожавам кокос.

Общи условия

Активация на акаунт