Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 67 536
  • 685
  •   1
Отговори
# 450
Честит празникLili_78!Здраве и прекрасни ароматни преживявания ти пожелавам! BirthdayFlowers Bouquet
 По питането - не съм Klodilia, но колкото и да харесвам Gris Charnel, като че ли не ми се струва съвсем твой. Останалите изброени не знам дали познаваш или ще е покупка на сляпо, но ако смяташ да рискуваш  мисля че Rouge Smoking, повече ще ти допадне. Flowers Four Leaf Clover
BoMarina, обнадеждаващо звучи твоето описание, днес гледах прогнозата за времето по друг повод и ако е вярна, следващия уикенд температурите би трябвало да са 10 градуса надолу, та тогава мога пак да експериментирам с Velvet Tonka. Simple Smile
Ще ми е интересно после да споделиш впечатления:smile:
Аз хем не искам лятото да свършва, хем ми се носят вече по - плътни, есенно - зимни, гушливи парфюми. Усещам се сутрин,че все по често ми се посяга към такива.

# 451
Lewiss, аз не намирам нищо общо между Rouge Smoking и Tobacco Vanille, нищичко, интересна аналогия. Rouge Smoking на мен нещо смътно ми напомня и много ме мъчи, че не мога да определя какво. Изкушавам се кажа Spicebomb, но не, не е това... Може да е комбинация от познати неща. 🤔 Иначе сам по себе си хем е супер лесен за носене и харесване (според мен), хем не е "ох, това съм го мирисала 100 пъти другаде и веднага го забравям". Много красив аромат.
Тия дни като се разхождам из София, почти отвсякъде ме удря на някакви популярни Монтали. Народа сякаш току-що ги е открил и всички по калъп са се офъщяли с тях 🤐
Днес ми е зелено-цветно в носталгичен стил с Miu Miu L’Eau Bleue 😁

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 18:06 от tuali

# 452
  • София
Klodilia, разкажи моля  за Gris Charnel. Помня, че го купи, но не си спомням, дали си писала за него подробно Simple Smile А отдавна съм го записала в листа. Мисля, че горе долу познаваш вкуса ми, та кажи, дали е за мен.
Днес имам рожден ден, имам и код за Ausliebe и се чудя какво да взема - Gris Charnel, Rouge smoking, Do son или нещо на Pantheon Roma.
Честит рожден ден, Лили! Бъди здрава! Много радост и сбъднати парфюмни и непарфюмни желания занапред! Heart
Не помня дали съм описвала Gris Charnel тук, май не. Simple Smile Трудно ми е да го разчленя на съставки, понеже в този случай бих казала, че важи максимата "цялото е по-добро от частите". Ще пробвам все пак да кажа 2-3 думи. За мен е изключително мек, комфортен и гальовен парфюм, не е нещо зрелищно и еуфорично - та много зависи в какво парфюмно настроение си в момента и с какъв тип парфюм искаш да се зарадваш. Simple Smile Страхотен бленд, без ръбове, всичко прелива хармонично и плавно едно в друго, като цяло ми създава усещане за грациозно движение, а цветовата ми асоциация за него е по-скоро бежово, а не сиво, въпреки името. Simple Smile Санталът е много мек, няма повей на "копър", който на мен лично не ми допада в парфюм. Смокините не са зелени и прашни, сладки и меки са, като напечени от слънцето зрели плодове. Ветивер не усещам. Ирисът според мен тук спомага за масленото, кадифено усещане. Сладостта е дискретна и идеално балансирана (някои жени намират тонката идея по-мъжка и груба като нота, за мен тук е много загладена, обла и пухкава, не доминира над останалите компоненти) - Rouge Smoking е доста по-сладък. Замислих се кой от двата парфюма на BDK би ти допаднал повече и първоначално щях да кажа Rouge Smoking (върху моята кожа белоцветният елемент, в случая портокалов цвят, е доста присъствен, като опорна колона е, върху която се наслагват останалите елементи), обаче пък се сетих, че не харесваш пудреност в парфюмите, ако не се бъркам? А в Rouge Smoking бих казала, че има доста пудра. Така че аз давам вот за Gris Charnel, ако трябва да играем на опасната игра, наречена "парфюмна поръчка насляпо" Grinning, но Miyako ти е дала разумен съвет - по-добре да си вземеш нещо наистина желано, което познаваш, другото е риск, който не е ясно дали ще се оправдае. Hug Само за днес ли важи кодът? Ако имаш време и не изтича днес, изчакай, мога да ти пратя мостричка от Gris Charnel; Rouge Smoking нямам, за жалост. Една от много възможни визуализации на Gris Charnel според моето усещане:

WaltherP99, благодаря за описанието (и визуализациите Wink) на Tabac Rose BDK - с ориенталците съм по-скоро на Вие (или поне с това, което аз класифицирам в тази група), но вероятно ще взема мостра, след като тествам някои други техни неща, които са ми по-напред в списъка. Ориентирах се много добре по твоето описание. Simple Smile
BoMarina, и на мен ми се носят есенни парфюми вече, то няма и как да е иначе, гардеробът ми е сигурно 70% такива. Flowers Fallen LeafBlush

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 18:37 от Klodilia

# 453
Rouge Smoking на мен нещо смътно ми напомня и много ме мъчи, че не мога да определя какво.

Tuali на мен ми е в стилистиката на някоя от хипнотичните отрови - ванилово-бадемова сладост със  сочни тъмни череши. 

Klodilia снимката (пък и описанието)е перфектното олицетворение на  Gris Charnel!

# 454
Днес имам рожден ден, имам и код за Ausliebe и се чудя какво да взема - Gris Charnel, Rouge smoking, Do son или нещо на Pantheon Roma.

Снощи бях на кафе с приятелки и носих новата ми парфюмна любов, Bois d'Hadrien Goutal.

От години вече след ребрандирането , и новите бутилики бранда се казва само  Goutal

Тия дни като се разхождам из София, почти отвсякъде ме удря на някакви популярни Монтали. Народа сякаш току-що ги е открил и всички по калъп са се офъщяли с тях 🤐

Вярно е това , като част от тях са някакви супер химични копия , особено на Intense Cafe . Предполагам голяма част от хората нямат и идея за онлайн магазини,защото  СИЛНО ми убягва логиката да си купиш копие на парфюм на Montale . С много малки изключения почти всеки техен парфюм се намира около за 105-125 лева , тестери има и за 90лв. Защо трябва да дадеш 40-60 лева за нетрайно наливно менте ,или същия бълвоч ботилиран и рекламиран в IG като "95% сходство с оригинала" ?!?
Два пъти днес усетих трагични копия на Intense Cafe

WaltherP99, благодаря за описанието (и визуализациите Wink) на Tabac Rose BDK - с ориенталците съм по-скоро на Вие (или поне с това, което аз класифицирам в тази група), но вероятно ще взема мостра, след като тествам някои други техни неща, които са ми по-напред в списъка. Ориентирах се много добре по твоето описание. Simple Smile

Пробвай го , но може би е по-добре да изчакаш малко да захладнее.

Парфюм за вечерта ще е

# 455
BoMarina, да, има нещо от онези череши, но пък бадеми не усещам сякаш и ванилиятa е някаквa друга, няма лакриц... Или ще се сетя, или е от онези парфюми, дето човек чувства толкова близки, все едно винаги ги е познавал и сега просто са се материализирали в ръчичките ти. 😀

# 456
Честит рожден ден,  Лили!  Здраве и щастие ти желая!
Аз днес плажни съм с Valentino Donna Born in Roma Yellow dreams,  нещо сладникав, нещо цветно ,нещо назаем - познато..Може би някакво сходство с Beautiful belle EL..

# 457
BoMarina, да, има нещо от онези череши, но пък бадеми не усещам сякаш и ванилиятa е някаквa друга, няма лакриц... Или ще се сетя, или е от онези парфюми, дето човек чувства толкова близки, все едно винаги ги е познавал и сега просто са се материализирали в ръчичките ти. 😀
Tuali да аз нямах предвид , че  си приличат, може би не се изразих правилно. Просто  някак са ми в  една насока носят ми едно  усещане, едно настроение, трептят ми в едно измерение Simple Smile (при мен бадеми имаше много, но го разнасях зимата ).

# 458
Да, да, разбирам какво имаш предвид 🤗

# 459
  • София
Днес съм с Florabotanica, на 22 градуса колкото е тук следобяд се разстила прекрасно и се усеща повече розата.

# 460
Новият Mugler Alien Goddess в Makeup, поне аз го виждам за първи път!

# 461
Лили, честит рожден ден!

Парфюм за вечерта - прекрасният L'Ange Noir. Приемам го като по-зряла и по-интересна версия на LVEB Intense, който също харесвам.

# 462
  • на майната си
Скрит текст:
Lewiss, аз не намирам нищо общо между Rouge Smoking и Tobacco Vanille, нищичко, интересна аналогия. Rouge Smoking на мен нещо смътно ми напомня и много ме мъчи, че не мога да определя какво. Изкушавам се кажа Spicebomb, но не, не е това... Може да е комбинация от познати неща. 🤔 Иначе сам по себе си хем е супер лесен за носене и харесване (според мен), хем не е "ох, това съм го мирисала 100 пъти другаде и веднага го забравям". Много красив аромат.
Днес ми е зелено-цветно в носталгичен стил с Miu Miu L’Eau Bleue 😁
Tuali, ами при мен ванилията и тонката доминират, черешата е сладка, без да е накъртваща, а тютюнът често отива в черешова посока, Херод е типичен пример, макар да е различен аромат. Вече след 30-40 минути на развитие, определено всеки си отива в своя посока.
Тествах Crème de Cuir днес, но нещо не е мой. Връхните ноти хубаво, ама при навлизането на кожата, мъска и пипера в мача, играта тотално загрубя, след час-два, отново се видоизмени аромата в по-приятна посока, само където вече беше толкова тих, че далматинецът на съседите трябва да си навре муцунката, за да го усети.
Иначе да-има го нишовото усещане, не само откъм качество на съставките, а и откъм странност на аромата, но не е моят.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 21:10 от Lewiss

# 463
  • Пловдив
Щях веднага да взема новия Alien, ако не беше тази цена. Това не е библейско 😀 Освен това през последните две години изхарчих много за парфюми и мисля вече да броя до 10..20..40..2000 преди да поръчам.
Ще изчакам отзиви от вас. Във фрагрантика само недоволни виждам. Но бергамотчето ми е интересно как ще е тук.

# 464
  • Пловдив
Много благодаря на всички за поздравите и милите пожелания за рождения ми ден! Прекарах незабравима вечер, доколкото може да се нарече така по време на пандемия Simple Smile
Днес заложих на Круизния Ангел 2019. Прекрасен е на морето.

Благодаря и за насоките по моя въпрос кой парфюм да избера.
Klodilia, страхотно описание на Gris Charnel! Много точно си запомнила, че не харесвам пудрени нотки. Кодът важи 30 дни, така че имам време да помисля. Двата на BDK не ги познавам, Do son съм тествала многократно и много харесвам, тези, които съм набелязала на Pantheon Roma също познавам.
Може би наистина ще взема нещо познато, а от другите ще взема проби.

Общи условия

Активация на акаунт