Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 65 998
  • 685
  •   2
Отговори
# 645
Парите не се намират, за тях човек работи! 🙂 Като ги давам за парфюми, не ги давам за нещо друго. Сега е ред на другото.
Скрит текст:
Започнахме ремонт и ще сменим почти всички мебели у дома, покупката на Ani Nishane за мен се явява като апогей на поредната година с парфюмна лудост и временно средствата за парфюми се пренасочват другаде. И без това един приятел, който вчера беше у нас и е в детайли запознат с маниите ми, каза: може в някой магазин за обувки, дрехи, парфюми или козметика като нямат нещо да кажат: ето ви тук един телефон, обадете се, там ще го има със сигурност това, дето го търсите.
И мм каза, че у нас е като в магазин... 😊 С всичко съм прекалила, знам си го. Дано сега не прекаля с мебелите.

# 646
Около мен няма други, които да се интересуват от парфюми. Имам само една колежка, която си купува доста, но почти само имитации.
Колкото до финансовата страна, не мисля, че е уместно да се задава подобен въпрос.

# 647
Финансовата страна винаги е важна. Радвам се че има толкова съфорумки с възможности. Лошото идва когато и ти искаш, а нямаш възможност. И го казвам като образован човек, с магистратури и говорещ 2 езика. Просто в България има професии за които трябва да си много учил, а заплатите са мизерни буквално. Никой не е виновен, че например аз съм се забила в това, но при все че толкова труд съм вложила в учене и не мога да си реализирам парфюмната мания ме депресира, честна дума. Въртя се тука с дни да реша кой парфюм да си взема при все че искам поне 10, а мога да си купя само 1 и то 30 мл.
Както и да е, много се радвам че мога да чета във форума вашите отзиви и мнения и да виждам прекрасните снимки, които качвате. И аз като другите се чувствам по-малко самотна с вас тук 🌺

# 648
Финансовата страна може да е важна, но за мен не е уместно да се пита кой с какви пари разполага и откъде идват.

# 649
Добро утро момичета, много обичам да Ви чета, рядко се включвам.
Аз съм на принципа да мога да си позволя два, три хубави парфюма, отколкото десетина имитации.
Може ли да споделите впечатление за Burberry touch?

# 650
    Финансовата страна може да е важна, но за мен не е уместно да се пита кой с какви пари разполага и откъде идват.

А кой е попитал такова нещо? Sweat Smile Аз попитах как успявате, в смисъл по-скоро как приоритизирате, защото както казах, аз искам да си купувам и дрехи и парфюми, а не с колко пари разполагате и откъде идват?

# 651
    • София
    Около мен не е като да няма и други парфюмно залитнали люде. С повечето, включително няколко много близки приятелки, се познаваме от тук, а впоследствие приятелството премина и на други нива Wink В офиса също имам съмишленици, включително шефката, та винаги има с кого да се разговориш на тази тема. В семейството понастоящем, донякъде братовчедка ми (с уговорката, че тя си пада основно по мейстрийм). Иначе любовта към ароматите съм я взела от баба - без парфюм и червило и до магазина за хляб не излизаше.

SOTD: Lattafa Shams Al Shamoos Areej (плодова дъвка с тамян, някаква абсолютна какафония, обаче седи умопомрачаващо красиво.. а пък бутилчето какво бижу е Heartbeat)
    Жив и здрав да е той-си-знае-кой, че ме подхлъзна към тази марка Kissing Heart

# 652
    Е човек си задава такива въпроси неминуемо, просто е по-добре да го прави само на ум.
    Масово хората в България не могат да си позволят дори масови парфюми и представете си шока на форум с парфюмани и средна сума от 2-3 хиляди месечно изхарчена за парфюми. Аз също съм била "Уау". Но като ТРЗ знам на какви хора правя заплатите и че има сектори с много работна ръка в които 5000 е средна към ниска заплата, та си отговарям лесно на въпроса.
    Важното е да се радваме на каквото имаме. От първа ръка знам и че има много по-лоши неща от това да не можеш да имаш всички парфюми на света.
    Чета темите тук с удоволствие и трепет и те са ми луксозното парфюмно списание което не мога да отида да си купя от будката, защото просто няма такова на пазара. Simple Smile
    И след всичко това може ли да кажете мнение за Joy Intense - Dior, дали е траен и аромата заслужава ли си или по скоро не.
    Пробвах класическия Joy в неделя, но при мен се разви разочароващо на кожа, а Intense на блотер е много красив Simple Smile

# 653
    • Пловдив
    Аз съм на моменти.В един момент купувам много дрехи, в друг период бельо, чанти, напоследък съм на вълна парфюми.Понеже от една година се запалих по парфюмите сама съм си определила таван 50-60 лв. месечно.Прекалено много са изкушенията и промоциите.Нарочно се ограничавам,за да не се превърне интереса в мания.Преди изкарвах с 4-5 парфюма годишно и не обръщах особено внимание , а сега имам в гардероба 20 ,поливам се, следя за трайност,купувам понякога насляпо ,понякога съм недоволна, и все гледам към следващи желания.В момента съм набелязала 6 много желани парфюма.Сигурно и тях като придобия ще са ми не така интересни.Наистина както казват щастието се състои в очакването.

# 654

А кой е попитал такова нещо? Sweat Smile Аз попитах как успявате, в смисъл по-скоро как приоритизирате, защото както казах, аз искам да си купувам и дрехи и парфюми, а не с колко пари разполагате и откъде идват?
      По принцип не намирам за уместно да се коментират финанси. Колкото до това кой как успява, всеки човек ще даде различен отговор. Аз лично наблягам на парфюми за сметка на други неща.

# 655
      Bell_87 заплатите са ни малки.
      Аз не пия газирано, не ям сладко, хляб и проче, не пия, не пуша, не ми е страст да ходя по скъпи екскурзии и пак по същия начин пари за парфюми йок. Не плащам наем, не си купувам дрехи, защото си имам хубави и достатъчно. Има просто голяма пропаст между професиите и тяхното заплащане и в даден момент се чувства.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 11:50 от Lale_Lili

# 656
      • Стара Загора
      За последните 2-3 месеца не съм си купила нито един парфюм. Някак си се наситих на този етап. Искам още няколко, но като ги разглеждам, се започва едно мислене, умуване, сякаш сама искам да се откажа. В сравненеие с парфюманите в темата, аз едва прохождам като бройка ;д Може би са м/у 40 и 50 парфюма (все се каня да ги преброя, но като се сетя, че трябва да ги вадя всичките и си казвам "Друг път". Grinning
      Дали има други запалени около мен по парфюмите? Ммм от семейството ми мога да кажа - родителите, но от работа - никой. Колегите обикновено питат, когато им трябва нещо за подарък и от кой сайт евентуално да го поръчат. От семейството ми, като започна от баба ми - тя без парфюм не излизаше, но имаше 2-3 и ги въртеше. Почти винаги, когато поръчвам нещо на мен,  взимам някакъв парфюм на баща ми, че понякога и по няколко, защото знам, че ще се зарадва. Леле, като се сетя какво четене на нотките пада, когато избирам на него... Веднъж му бях взела парфюм на Lalique. Във фрагрантика ми хареса, но реално беше супер ретро и кофти, а в същото време адски траен. Майка ми, когато разбере и й покажа какви парфюми са дошли, все си харесва някой и следва въпросът "Защо не ми каза???" Laughing
      Респект към хората, които имат огромна колекция и са отделили освен финансов ресурс, то и време, защото времето е много ценно.

# 657
      • София
      И друго нещо, което ми също толкова интересно е
      Парфюм на Шанел например, който мирише нааааа зюмбул да кажем и един евтин от 10лв, който също мирише на зюмбюл... Разликата не е ли само в името?
      С който и да си все мирише на зюмбюл..... И не се заяждам само питам

# 658
      • Стара Загора
      И друго нещо, което ми също толкова интересно е
      Парфюм на Шанел например, който мирише нааааа зюмбул да кажем и един евтин от 10лв, който също мирише на зюмбюл... Разликата не е ли само в името?
      С който и да си все мирише на зюмбюл..... И не се заяждам само питам

Това вече е маркетинг. Комерсиалните марки - за тях колкото са по-известни, толкова по-висока е цената на парфюмите и реално потребителя плаща за името. И ако човека "Х" иска на бутилката да пише Chanel (нямам нищо против марката, притежавам техен парфюм и много го харесвам), a не примерно Dove, ще даде една добра сума. Но ако не иска да дава толкова много, то намира алтернатива.
      За нишовите парфюми вече нещата са по-различни.

# 659
      Аз мисля че все пак концентрацията и качеството е по-добро на реномираните фирми. Харесвам трайни парфюми с развитие, а евтините рядко имат такова.
      Че цената е завишена така е, но нали трябва да има търговия. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт