Лидл 154 - Августовска жежка

• 113 945
  • 2 160
  •   1
Отговори
# 1 635
Тоника по жегите традиционно изчезва, явно не насмогват производителите ли, знам ли, всяко лято ми прави впечатление, че трудно го намираме.

# 1 636
Долче, за какво използваш Пепковата шпатула?
Освен за хоби 😂, ще си я използвам активно и за друго 😃 Още не съм я използвала, но отдавна исках такава форма. За обиране на купи, за разбъркване на храна в тиган, за заглаждане на печива, понякога си помагам с втора шпатула когато обръщам палачинките (не че не мога и да ги подхвърлям във въздуха 😁)...мисля, че за всичко това ще става. 🙂 А, да, сгъвам омлети и яйца на очи ги обръщам с шпатула така че да са почти като поширани яйца с течен жълтък (за това са ми по-удобни малки и по-тесни шпатули).
А другата ми лидълска шпатула е с правоъгълна форма и има и пластичност, за разбъркване на по-големи количества не обичам да я тормозя. За яйца и палачинки понякога ми е по-удобна (особено ако са тънички и в по-малък тиган).

А решетъчната лъжичка използвам най-често за отцеждане на снаб макароните и за отпенване.
На какво има вкус розовият тоник? Не че си спомням добре вкуса на стандартния тоник де (газирано пия макс 2-3 пъти годишно- освен газирана вода), но розовият трябва да е с нещо по-специален, за да изчезва, нали? 😃

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 21:36 от dolce miele

# 1 637
В провинцията нямаме Фантастико. Иначе благодаря ви за информацията,ще дебна в Лидл .

# 1 638
Долче, аз говоря за обикновения тоник, розовият мм не го одобри, на предполагам изчезва на принципа на другият-ползва се за всякакви коктейли, джинчета и тн. 🤔
Като имаш време, разкажи как сгъваш яйцата, та да са като поширани, че ме заинтригува 😜

# 1 639
  • На изток от Ада
Взех два чифта дънки са мен. Сини и черни.

# 1 640
Розовият тоник ме кефи като изглед, но подсладителят му ми нагарча.
Отделно ме забавлява с пигмента от моркови 😉.
За лятно сезонно коктейлче е екстра

# 1 641
Доколкото знам проблем с розовия тоник има централно, с производството. Много се търси иначе. Но щом го има  в един магазин, ще се появи навсякъде

# 1 642
Т. е. розовия тоник го купувате заради цвета, а не заради вкуса? 😜
Леми, разбира се.
Скрит текст:
Чакам тиганът да загрее добре с мазнината (но може и без, ако е незалепващ). После като побелее белтъкът отдолу започвам с шпатулата да повдигам отстрани белтъка, за да го обърна- така че хем да се сгъне, хем при сгъването да не се пукне жълтъкът. Ако има нужда, побутвам от още някоя страна с шпатулата (понякога белтъкът се разлива повече, случва се). Когато преценя, че белтъкът е побелял и няма "лигаво" (сурово), а жълтъкът е още течен...вадя от тигана. 😃 Отвън стават по-различни отколкото пошираните, все пак са в тиган- обаче на мен ми е по-лесно да правя такива яйца, отколкото поширани...
Не е много добър пример тази снимка, защото тези нарочно ги "сгънах" по-правоъгълни и обикновено не са толкова запечени отвън, но тиганът беше мега горещ (беше пържено друго в него):

# 1 643
  • Варна

Имам тези дъски, бяха фолирани два броя, купувах ги пролетта. Също като дръжката на шпатулата на Долче, след първото ползване стана "космата". Сигурно е имало някакъв етикет, но съм го изхвърлила без да го прочета подробно. Ако някой ги има, нека каже как е процедирал с тях, моля! Ако не ще мажа със зехтин и аз.

# 1 644
Кога ще пускат пак зехтин в тенекия, помните ли? Септември-октоври мисля, че съм купувала...🤔

# 1 645
  • Sofia
...
Имам тези дъски, бяха фолирани два броя, купувах ги пролетта. Също като дръжката на шпатулата на Долче, след първото ползване стана "космата". ...
Точно с тези се продаваше и кръглата, за която писах в предния си пост.
Аз не  виждам как мазнината ще помогне за заглаждането на треските.  
Иначе с мазнина мажа понякога дъските просто за подръжка.

# 1 646
Долче, разбрах те, мерси!
Правиш нещо като японския омлет, ще пробвам и аз 😜

# 1 647
Дръжката на шпатулата се заглади доста...но ще видим докога ще трае ефектът...
Леми, не знаех, че съществува японски омлет 😄 На нас са ни много вкусни яйцата приготвени така.

# 1 648
Какъв подсладител има в розовия тоник?

Тези силикони дали са безвредни...не стига, че силикон, пък и боядисан. Аз съм с дървени или стоманени прибори. Имам силиконова четка и шабър за тесто, но те не се нагряват.

# 1 649
При нас розов тоник намирам само в Аванти, винаги има.

Общи условия

Активация на акаунт