Лидл 154 - Августовска жежка

• 113 934
  • 2 160
  •   1
Отговори
# 1 695
Някой поръчвал ли е от немския сайт и чрез превозвач до БГ, важи ли гаранцията уредите в този случай. Изкушавам се да си поръчам каната с дървесните мотиви. От националния ми казаха, че засега нямали доставка и да чакам пак да се появи в брошура. Да чакам колкото се появиха и удължителите за сутиен, този месец много се излагат лидл.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 13:47 от dani-ela-80

# 1 696
  • In transit
И аз взех от крема показан от Леми, страхотен е. Дано ги пуснат отново.
Ако някой е пропуснал чепавите или отлага да знаете, че са със срок до утре и нямат ново зареждане. В нашия филиал ги намалиха, но след като им показах. Изобщо не бяха забелязали.

Иначе са вкусни, но не са като предните, които бяха от 100% телешко месо.

Пушеното филе от сьомгова пъстърва да е забелязал някой някъде?

# 1 697
  • София
Приятелка беше поръчвала от немския Лидл с превозвач. Не помня вече кой, но някой от известните-Гъбко, габиели. Не е имало проблем. Тя беше поръчала дървени играчки и кухня.

# 1 698
Дези и аз тях си ползвам, въпроса ми е немската гаранция дали важи в БГ.

# 1 699
Teta, мисля, че ти питаше за пицата пеперони дали е пикантна. Салама е леко пикантен, но не много според моите рецептори. Харесвам също трилогията, тя е една идея по-пикантна.

# 1 700
Аз, аз...благодаря. Ще взема сигурно, че детето за такава ми говори оня ден точно, и после я видях в брошурЪт.

# 1 701
Хайде пак - аз не съм нарочила ваксиниран, че е агресивен, а той самият твърдеше, че е ваксиниран и се държа нападателно. Може и да не е бил ваксиниран, не ми е показал сертификат.
И това не е единичен случай.
Въпросът е, че това се  използва като оправдание за нагло поведение.
Наплюй ги и им обясни, че в някой племена това е символ на уважение ако не са ваксинирани и умрат роднините им да те съдят за опит за убийство. Joy Joy JoyКато ги гледам са някакви маргинални личности дето се чудят какви глупости да измислят. Колкото до снимането имаш извинение снимала си стока в магазина.

# 1 702
Леми, как използваш този крем за коса? Отмива ли се? 🤔
И аз ги видях наскоро тези подправки в бурканчета, при нас видях само магданоз и за супа...Но не съм ровила и в по-долното кашонче да видя какви има. 🙂

# 1 703
  • Асеновград
Дези и аз тях си ползвам, въпроса ми е немската гаранция дали важи в БГ.
Преди време важеше. После промениха правилата.Ако стоката е закупена извън България, не важи връщане или гаранционно обслужване в магазин и сервиз тук. Отпращат те към международен номер, на който уж има обслужване на всички езици, което не е точно така.Има служителка с български ,но е трудно да се свържеш с нея. Ако се свържете, предлагат да върнат обаждане, при мен така и не се случи. Иначе процедурата била да се изпрати уреда с куриер на адрес който те дадат и да се чака резултат.  В крайна сметка моята прахосмукачка замина на боклука, така и не и ползвах гаранцията след като ме разигравах в продължение на месец.
Преди време това беше + заради който пазарувах смело в която и да е държава с Лидл, но сега вече и в това отношение куцат. Станаха много условностите и при гаранция и при връщане.

# 1 704
Според мен стават много условности за връщане защото хората злоупотребяват. Взимат по няколко неща с ясното съзнание после да върнат част от тях. Съответно след ден два или седмица го връщат в нарушена или смачкана опаковка, магазина после трябва да го пусне с намаление или на разпродажба и губи от стойността му. Реално клиентите не са виновни защото магазина им го е позволил, та си става омагьосан кръг Grinning

# 1 705
В Българския лидл няма условности и всичко е лесно, и връщането, и рекламацията.

Леона, става дума за гаранцията и предявяване на рекламация, не за връщане. Поне Дани попита за гаранцията. А ти говориш за съвършено друго нещо.

# 1 706
Всеки магазин който има политика за връщане е поел този риск, така да се каже. Опаковката не е винаги нужна за маркиране- примерно тениски, клинове и подобни спокойно могат да ги продават на редовна цена и без опаковките...стига да не са дефектни стоки. За уреди е по-неприятно, но не всеки пази кутиите и без това.
Благодарение на тази им политика всъщност Лидъл имат и по-големи печалби отколкото загуби (според мен). 😃 Почти винаги когато се чудя за нещо което ми харесва...все пак го купувам, а в повечето случаи не го връщам после.
За гаранцията би трябвало да се види как стоят нещата на немският сайт, би трябвало да е уточнено там?

# 1 707
  • Sofia
Според мен стават много условности за връщане защото хората злоупотребяват. Взимат по няколко неща с ясното съзнание после да върнат част от тях. ...
Това ако се отнася за реалните магазини, не бих го нарекла точно злоупотреба... ако имаше пробни в магазините...
Относно нарушената опаковка - не винаги може да се отвори така, че да не се наруши тя.  Другото е до самосъзнание.
Та това е още една неуредица...

# 1 708
Не казвам,че всички клиенти злоупотребяват, но познавам такива и за мен не е нормално да купиш 3 смесителя за душ щото ей така да си имаш. След което естествено да ги отвориш да ги разгледаш  ,да взимаш решение десетина дни ,накрая да ги върнеш в смачкани опаковки защото някъде си пуснали по-добра цена. Реално не е злоупотреба,защото политиката на веригата ти го позволява ,но и личното ми усещане не е като да са ок подобни мишкарски истории.
Вече за дефектни продукти е ясно,че ще искаш да ги върнеш или за дреха, която не е имало как да пробваш в самия магазин.

# 1 709
Да, много дрехи в Лидъл са опаковани по начин по който няма как да отвориш без да нарушиш опаковката. Дори една лепенка да трябва да отлепиш или срежеш...Не ми харесва, че често бикините за зашити с опаковката и не може да прецениш ще ти станат ли или не и колко се разтягат...да не говорим, че там където е пришито за опаковката често остава дупка. Като няма пробни е хубаво поне да има "мостри". 🙂 Точно бельо най-много мразя да ми се налага да връщам и по тази причина почти никога не купувам от Лидъл- предпочитам да пробвам това което може и тогава да купувам. За сутиен е абсурд само по поглед да разбера дали ще ми стане, ще ми е удобен ли, размерът ще пасне ли с предишното зареждане...Веднъж купих страхотни сутиени- да, ама комплект от 2 броя, единият идеален, другият с мега чашки и с друг номер...На касата ми викат: "Ама не искате ли тези тук, една жена ги върна...". Ами, не исках. В друг цвят бяха (в същия вече нямаше от бикините, за да си ги напасна), а и ако трябваше пак да връщам после...и бикини си бях взела- тях ги върнах новички и запечатани, защото ги бях взела, за да ми пасват на лилавите сутиени...😅
Leona, според мен, 3 смесителя (или друг тип подобна стока) купуват, за да ги препродават с надценка, не толкова да ги връщат. 😉 Аз бих купила 2 бройки от уред или подобно, само за презастраховка- обикновено са неща които зареждат в малки количества или знам, че бързо свършват-  понякога ако се случи да има дефект такава стока, после няма с какво да я замениш, ако си взел 1 брой. Когато е възможно, предпочитам да си отворя кутийката още в магазина и да огледам добре стоката. За да си спестя разкарването или купуването на повече бройки.
Иначе аз бих сложила в категорията на злоупотребите и онези жени които се блъскат и късат опаковки като невидели, с риск да повредят и съдържанието (дали е дреха или уред няма значение)...

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 18:56 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт