Лидл 154 - Августовска жежка

• 112 225
  • 2 160
  •   2
Отговори
# 30
И аз не съм опитвала попчета. След сравнението с охлюви и информацията за костите няма и шанс да ги опитам. И името не ми харесва, от skk007 научих, че човек може да си избере храната и по името. WinkHug

Брадичке, честит рожден ден, не бъди твърде много Лъв, по-добре бъди щастлива! HugHugHug

# 31
Попчетата се пържат. Имат бяло хубаво месо и доста кости 😃. Ако са едри се чистят лесно, ние ги обичаме много.

# 32
  • Mostly in my mind
Снимката на попчетата наистина е покъртителна.

# 33
  • Майничка
Здравейте.
Някакви отзиви за парочистачката, която ще се предлага тази седмица?
Предварително благодаря!
Аз я имам от близо 3 години, ползвам я основно за коридор, баня, тоалетна (мозайка) и кухня (балатум), но и на лакиран дървен паркет не прави проблем. Моята беше само с 2 кърпи, сега ако успея да купя и резервни, ще е супер.

Обичам попчета, но мразя да пържа. Дилема.🤔

# 34
Е, значи добре съм се ориентирала. Пържено не ям. .. Потърсих снимката, че съм я пропуснала. Способна е да ме откаже от рибата като цяло, не само от попчетата. No Mouth

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 12:12 от soul81

# 35
За попчетата - за мене големите (кая по варненски) са ми най-любимата риба.
За приготвянето - първо се чистят от вътрешностите и хрилете. Предупреждавам, че ще намерите малки черни миди 😄 в тях.
След това се измиват добре, осоляват се, добре е да престоят час-два в хладилника. На края се овалват в царевично брашно (или грис, ако не намерите брашно). Пържат се в повече добре загрята мазнина. Ако пържите във фритюрника, трябва да смените след това мазнината.
На края се вади от хладилника бирата или бялото вино.

# 36
Попчетата са най-вкусни, ако след изпържваме се мариноват в скордаля.
За мен са ужасна риба. Много, при това тънки кости. За две-три хапки месо, ровиш изнервящо дълго. Иначе месото е вкусно, да.

# 37
Тези попчета едва ли са черноморски. Че и размразени. Поне замразени да си ги продаваха. Океанските изобщо не са толкова вкусни като черноморските. Месото им е по-твърдо и сухо.

# 38
Честит рожден ден, Брадичке, бъди жива и здрава!
Благодаря за темата! Дано този месец лидълци предлагат на атрактивни цени качествени артикули, подредени хубаво в интересни тематични седмици!

# 39
  • Варна
Благодаря за темата.
И да не е спам,искам да питам за препоръки за кафе за еспресо машина,  което да е хубаво и да не е много ситно? Уж все гледам на опаковките да е за еспресо, но постоянно ми се запушва цедката на ръкохватката. За една година трета купих онзи ден и почва  да ме дразни всеки път да давам 35 лв за нова цедка,а момчето в магазина каза просто за търся по-едро кафе Rolling Eyes та има ли такова в Лидл?
Моята цедка като се запуши,си я изварявам със сода и е като нова.

# 40
Халапеньо взе ли някой ?Дали ще има още ,че днес се сети мъжът ми да правим мариновани .
Брадичке,честита да си !

# 41
Пробвала съм изваряване със сода,с оцет и с кока кола,както и да я отпуша с игла. Не става и за това питането ми е дали има по-едро смляно кафе за еспресо в Лидл ,а не как да си отпуша цедката Smirk

# 42
  • Пловдив
Честит рожден ден на bradata!

Харесах някои неща от следващата седмица - едросмляната лютеница на Фрешона /много напомня едновремешните домашни лютеници, страхотна е/ и маслините Каламата в буркан пак на Фрешона, соленки Снак дей, карамелени бонбони, натурални шоколади и грил сиренето /не съм взимала досега от него/.  
Днес отидох за черешите в кутии  от 5 лв./ /кг и се оказа, че цената им вече е 2 лв./кг, не знам дали е коментирано.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 18:33 от marzeliva

# 43
Не знам дали навсякъде черешите са намалени.
Другата седмица и аз харесах лютеницата,маслини, фъдж бонбони-любими са ми.

# 44
  • София
Да добавя + за чедъра от 6.99кв

Общи условия

Активация на акаунт