Кралски работи и клюки- август 2021

• 62 710
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 780
Прекрасна е Мери! Има ли още снимки? И в цял ръст Stuck Out Tongue Winking Eye
Нова статуя на кралицата за юбилея й догодина:

Мисля, че добре са я уловили като натюрел  Grinning
Скрит текст:
Нова статуя на кралицата ще стои „горда и решителна“ в Йоркския министър, каза дизайнерът.

Ричард Босънс, част от зидарския екип на катедралата, заяви, че дизайнът ще допълни средновековната фасада на 800-годишната сграда.

Статуята с височина 6 фута (2 метра), тежаща почти два тона, ще седи в празна ниша на западния фронт на министъра.

Той ще бъде инсталиран през 2022 г., за да отбележи 70 -годишнината от възкачването на кралицата на трона.
Г -н Bossons каза, че статуята е била предизвикателство за проектирането.

„Статуята трябва да бъде част от материята, а не да отвлича вниманието от нея, но също така трябва да има уравновесеност и присъствие, подходящи за уникалната роля на кралицата“, каза той.
Статуята ще изобразява кралицата облечена с жартиери и държавната диадема на Джордж IV и държи кълбото и скиптъра, символите на нейната власт.

Той ще бъде издълбан от блок от лепински камък, френски варовик, използван преди това за други фигурални резби в катедралата.

„Тя ще стои горда и решителна в своята ниша, приветствайки както поклонници, така и посетители“, каза г -н Bossons.
Статуята ще пренебрегне нов обществен площад, предложен за западния фронт на министъра, който ще се нарича Площад на кралица Елизабет.

Деканът на Йорк, д -р Джонатан Фрост, каза, че се надява статуята да „вдъхнови града и да бъде повод за празнуване, докато се възстановяваме от пандемията“.

Първоначалният дизайн е разработен в консултация с Консултативния комитет на Йорк по тъканите и Комисията по тъканите на катедралите за Англия, които са дали принципно разрешение за статуята по мярка Грижа за катедралите, което е правната рамка, спрямо която се извършват всички основни промени в сградите на катедралата са взети под внимание

https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-york-north-yorkshire-58254141.amp

# 781
Мисля, че това изобщо не е Елизабет. Това е скулпторът с корона. Изобщо не е хванал нищо. При такава благодатна физиономия. Тази година и с двете статуи се излагат.

# 782
  • Някъде там
Тирамису.
Страхотна и в цял ръст.

Те ми харесва статията. Кривогледа е.
По добри изпълнения сме виждали.
Тя дали ще се хареса.🤔

# 783
Изобщо не ми прилича на Елизабет. Нещо не им вървят статуите.😂

# 784
Мерси, давиз! Разкош е Мери, разкош наистина Heart
На мен не ми харесва статуята, но смятам че са уловили настроението (:

# 785
  • Някъде там
Мерси, давиз! Разкош е Мери, разкош наистина Heart
На мен не ми харесва статуята, но смятам че са уловили настроението (:
Малко по добре е от тази на Даяна 🙂

Обаче Винсент много хубави снимки прави.

# 786
  • Down south
Изобщо не ми прилича на Елизабет. Нещо не им вървят статуите.😂
Направо потресаващо!
Все някъде трябва да има и дано ги намерят,  по-добрите и талантливи склуптори.

# 787
  • Някъде там
Мари на откриване на хранителен фестивал в Копенхаген. Много нежна рокля, харесва ми.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 09:15 от daviz

# 788
  • София
Това ли е новата тенденция в скулптурата...да приличат на киборги в лицата? 😮 И то сърдити...

Мери е чудесна, както винаги, тази червена рокля е разкошна, винаги се радвам да я видя. Досега не бях забелязала, че има цепки 😕...и със змийските обувки ми харесва повече като комбинация.

# 789
Наистина е уникален разкош Мери с червената рокля❤
Мари също много ми харесва.

# 790
  • Някъде там
Мете е рожденичка днес.Да е жива и здрава.

Марта и шамана на разходка 🙂

# 791
Да е здрава Мете и да се радва на любимите си хора още дълго време.

Гащите на шамана са напраУ трИпач🤣

# 792
  • Някъде там
Да е здрава Мете и да се радва на любимите си хора още дълго време.

Гащите на шамана са напраУ трИпач🤣
Голям разкош нали ?🤣😂🤣

Другите две снимки пуснати в профила на норвежците за Мете.

# 793
Видяхте ли новите лица в "Короната"

Господи! Долорес Ъмбридж!

# 794
Днес е Световния ден на фотографията.
Няколко рояли с фотоапарат в ръка:

Профилът на Чарлз и Камила пък показва зеленчуковата градина и кошерите им в Кларънс Хаус.
Отглеждат се картофи, зеле, тиква, моркови, цвекло и други.

Кларънс Хаус също е дом на над 90 000 пчели, които живеят в два кошера в градината.

Общи условия

Активация на акаунт