На море в Гърция 2021 - V

• 53 717
  • 776
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! В четвъртък ще пътуваме за Неа Ираклица. Може ли да ми кажете дали в ресторантите проверяват за сертификат или за антигенен тест и има ли ограничения за броя хора, които могат да стоят на една маса?

Здравейте, бях в Ираклица миналия уикенд. За откритите части на заведенията не търсят нищо (такова е и правилото), там, където бяхме, имаше дезинфекрант на всяка маса, а персоналът си носеше маски. Други по - специални мерки не съм забелязала. Не сме пробвали да седнем вътре в ресторанта, където по принцип се изисква ваксина или тест.

# 406
  • София
И като стана дума за Мецово...споделете място за една нощувка, където сте останали доволни.
В Аполон сме спали ние, но къде не е толкова важно, ако ви харесва по рейтинг и картинки - важното е да има осигурен паркинг, както Sandstorm се е уверил по трудния начин (този има).

И ние. Много мили хора. Дадоха ни ключовете за 2 стаи - да ги видим и да си изберем в коя да се настаним. И закуската беше много прилична.

# 407
Нашата почивка наближава и все още е пред много въпросителни. За сега дестинацията е Кефалония.
Не че ще влизаме на закрито, но ако го направим, тестовете които искат могат ли да бъдат селф тестове?
Привет. Кога заминавате за Кефалония? Ние планираме към края на седмицата да се отправим в тази посока. Трябва ли предварително да си закупим билети за ферито от Нидри? До сега  не сме купували предварително билети и не сме имали проблем, но са били други дестинации(Корфу, Тасос, Евия...)...

# 408
Трябва ли предварително да си закупим билети за ферито от Нидри? До сега  не сме купували предварително билети и не сме имали проблем, но са били други дестинации(Корфу, Тасос, Евия...)...
Задължително.

# 409
Трябва ли предварително да си закупим билети за ферито от Нидри? До сега  не сме купували предварително билети и не сме имали проблем, но са били други дестинации(Корфу, Тасос, Евия...)...
Задължително.
ОК,  благодаря. Ще взема да букна. Дано има налични за съботата имаш ли представа дали евентуално могат да се презаверят. Т.е ако купим за ферито в 13, но не успеем да пристигнем навреме, дали ще може със същият билет да се пътува в 18 ч? Благодаря предварително.

# 410
Здравейте, в понеделник заминаваме за Гърция - за първи път отивам там като турист и с кола. Искам да попитам много време ли отнема преминаването на Кулата? Има ли часове, в които е особено натоварено? Прочетох, че тестват за КОВИД на случаен принцип - много ли тестват, защото подозирам, че това отнема повече време. Ние с мъжа ми сме ваксинирани и носим и сертификати, и формуляра. Необходимо ли е още нещо? Благодаря
Здравейте, зависи как попаднете колко ще чакате. Във фейсбук има група ГКПП Кулата и там всеки ден хора споделят по колко време чакат, за да преминат. Ние лично минахме за 15 минути -5:45-6 сутринта.
Трябва да попълните и PLF формат, освен сертификатите за ваксина.

# 411
Дано има налични за съботата имаш ли представа дали евентуално могат да се презаверят. Т.е ако купим за ферито в 13, но не успеем да пристигнем навреме, дали ще може със същият билет да се пътува в 18 ч? Благодаря предварително.
Те са малка семейна компания (с един кораб само) и едва ли ще ви имат нещо против да презаверят, но ферито е малко и шансовете зависят от натовареността. От три пътувания никога не съм го виждала да не е фул, а не сме били през август. Ако имате опасения, по-добре резервирайте за вечерния. Ще изкарате следобеда на Лефкада.

# 412
Трябва да кажа, че има бая народ на Лефкада, но като гледам 90% са гърци, дали вчера заради празника нямам идея, но аз наблюдавам колите, видяхме една две бг коли вчера на Порто Кацики, има малко румънци и сърби. Иначе снощи в таверните на Василики гъмжеше от гърци. Не знам как е било преди, но има чисто нов асфалтиран пряк път от Василики до Порто Кацики, на излизане има табела 28 км до плажа, а в същото време веднага в ляво е този път, още не е обозначен с никакви табели, но е наполовина - към 15 км. Естествено е зверски чукар, но се откриват главозамайващи гледки към Василики и Кефалония. На места е тясно и едвам се разминаваш, но се стига два пъти по-бързо според мен. Иначе снощи поразпитахме за триповете с лодки около Лефкада и Кефалония и всичко е с резервиране един ден предварително. Имам предвид целодневните, в сряда ще се возим до Егремни, Порто Кацики пак и до Фискардо май беше. Днес отиваме на Милос с водно такси, че разбрах, че пеша не било много комфортно 😄. Катизма май ще пропуснем, сигурно ще бъде панаир. Може да минем до го видим все пак.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 09:23 от sandstorm

# 413
Здравейте, свалих си гръцкото приложение за проверка на мед документ (от първа страница), но е само на гръцки - така ли си е или нещо не съм чекнала предварително при инсталирането?

И един нагъл въпрос, информирам се само от първа страница на форума, нали е актуално ? Simple Smile

# 414
Нашата почивка наближава и все още е пред много въпросителни. За сега дестинацията е Кефалония.
Не че ще влизаме на закрито, но ако го направим, тестовете които искат могат ли да бъдат селф тестове?
Привет. Кога заминавате за Кефалония? Ние планираме към края на седмицата да се отправим в тази посока. Трябва ли предварително да си закупим билети за ферито от Нидри? До сега  не сме купували предварително билети и не сме имали проблем, но са били други дестинации(Корфу, Тасос, Евия...)...
Последнте дни на месеца - 29-31.07. Нямаме точна дата, следим положението и се надяваме да не минат в нашата червена зона. От миналата година не правим резервации, набелязала съм си няколко места за настаняване и ако минем границата, ще резервирам.
Не знам дали продават билети предварителн, но зъдължително си направете резервация. Миналата година пак бяхме на Кефалония и пътувахме с ферито от Нидри. Направих резервацията по имейл, те ми я потвърдиха и няколко дни преди пътуването ми позвъниха по телефона да потвърдя, че все още възнамеряваме да пътуваме.
Тази година предвид, че мислим да сме в южната част на острова и местата за настаняване, които съм набелязала са в близост до Луксори или пък около Лурдата или Песада, се чудя дали няма да е по-удачно да вземем ферибота от Астакос? Сега за него се чудя трябва ли ми резервация, не ми се купуват предварително билети ако не е наложително.
После ще питам и за места за хапване, ако се доберем до там и знам точно в кой район ще бъдем. Миналата година бях много доволна от тези, които ми бяха препоръчани тук на север. Обаче като слязохме на юг останахме буквално гладни. В едно от топ рейтинг заведенията до Мегас Лакос въобще не ни обслужиха, а самия плаж бийч бара сервираше твърде скъпа храна, малки поръции и не добре приготвена.

# 415
anbibian,
за Астакос не сме резервирали предварително (както и за Килини), там фериботите са доста по-големи и напливът - по-малък. Но и двата сме ползвали преди доста години и може да има промяна. Така или иначе Ionion Pelagos не продават онлайн, предполагам, че все още правят резервации по телефон или мейл, ако изобщо.
Астакос е едно много утрепано място, където имаше вкусна таверна.

Good fight,
с доброто желание да е актуална информацията при пускането, но авторът на поста има право на корекции само в първите 24 часа и след това ако има промени в условията - не мога да коригирам. В общи линии нещата са така, главната промяна е, че вече може PLF да се попълни и в деня на пътуването, а кодът се получава веднага.

# 416
  • Пловдив
Здравейте, свалих си гръцкото приложение за проверка на мед документ (от първа страница), но е само на гръцки - така ли си е или нещо не съм чекнала предварително при инсталирането?

И един нагъл въпрос, информирам се само от първа страница на форума, нали е актуално ? Simple Smile

Актуално е. Има опция за превключване на английски.

# 417
  • София
anbibian в Сами питах за резервация от Сами до Астакос и казаха, че купуваш билети на място или онл - това е резервацията. На място бяха около 70-75 евро за кола, двама възрастни и дете, онл бяха по -скъпи, защото се оказа че са от някакъв сайт който има и комисионна, вероятно може да се намери и сайта на компанията и да няма комисионна. Ние така или наче решихме да се откажем от този вариант за пътуваме и минахме през Нидри.
Относно ферибота Нидри - Фискардо - дори и да нямате резервация при възможност ви качват. И в двете посоки направените резервации не ме устройваха като час, защото часовете които ми трябваха бяха заети, а резервирах 3-4 дни по-рано. Та на място ни качиха в удобните за нас часове. Всъщност видях как върнаха две коли, но то беше поради липса на някакви документи.
На Кефалония бяхме с настаняване Лурдата, ако имаш въпроси - питай.

# 418
А какви застраховки си правите, ние досега винаги на Уника, инат онлайн и много лесно. Мо тази година се замислих дали има някаква разлика между застрахователните компании за ковид покритие? Национална здравна карта нямаме... Еаксинирани, но за всеки случай, а и децата не са.

# 419
  • софия
Не всички, да не кажа, че малко, покриват Ковид. Ние тази година правихме в Евро-нещо-си през Уника, но приятелка, която се занимава с това ни я прави и за това не съм сигурна за точното име. За 3ма за 14 дни беше 60+ лв.

Доп. В Eurolife е била. Т.е. там със сигурност имат покритие на Ковид.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 14:02 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт