На море в Гърция 2021 - V

• 53 731
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
Ако е Гърция и сте вече там - българските граждани винаги ще могат да пътуват към дома, но при по-неприятни условия (има заповед на МЗ по въпроса и е обсъждана в темата).

По другите казуси - никой не знае.

# 466
  • СОФИЯ
Винаги оставям бакшиш до 10% от сметката, не само в Гърция. Ако съм особено доволна 15%, знаят за какво иде реч. Заки, Маратониси, нетът е с отвратително качество навсякъде по острова.

# 467
  • SF
Пътувам за Крит другата седмица, но от днес съм с невъзвращаема стойност на резервацията. До тази вечер можех да взимам решения Simple Smile Даже платих малко по-скъпо за по-късното плащане, без да има особен смисъл от него.
Коли за под 700-800 лева за седмица няма. И затова, ако знаете някакво разписание на градския транспорт, за да обиколим с него разни места на час-два от Ханя. А и ще ми трябва автобус от летището. Близо до хотела ни има спирта на градския транспорт. И пясъчен плаж!!!!

# 468
  • София
Писала съм малко по- назад в темата и линк към разписанията на автобусите от Ханя съм сложила. Ако кацате на друго летище, не мога да помогна. Освен това, препоръчах и туристическа агенция, за организирано пътуване до по- интересните места в района.

# 469
  • Sofia
Вижте какво видях днес на стъклото на автомобил близо до див плаж на Касандра:

# 470
Вчера заварихме Егремни спокоен и райски.
Чувството там е нечовешко. Бяхме с лодка, но проверих и стълбите 🙃. Бяхме едни от първите сутринта, след което се изсипаха големите лодки от Нидри, но за щастие стояха само час и се изнизаха. Водата е с неописуем цвят. Не намирам думи.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 08:34 от sandstorm

# 471
  • София
Както писах по-горе, тези стълби на Егремни са само 1/10 част от пътя, който трябва да се измине пеша до паркинга Simple Smile

# 472
Обсъждали сте предните дни фериботите до Кефалония. Само да вметна, че юли месец, освен Капитан Аристидис, имаше още една фирма, която пътува Нидри - Фискардо. Продаваха билети на място, имат каси и в Нидри, и във Фискардо на самото място, където тръгва/пристига ферибота. Не запомних името, защото имах резервации за корубката Аристидис и за двете посоки.

# 473
За колко време се минава напоследък Кулата през деня?

Ако изобщо тръгнем в началото на септември, този път няма да има как пътуваме през нощта, а ще сме баш в трафика.

# 474
Обсъждали сте предните дни фериботите до Кефалония. Само да вметна, че юли месец, освен Капитан Аристидис, имаше още една фирма, която пътува Нидри - Фискардо. Продаваха билети на място, имат каси и в Нидри, и във Фискардо на самото място, където тръгва/пристига ферибота. Не запомних името, защото имах резервации за корубката Аристидис и за двете посоки.
Полезно инфо, мерси. А случайно да знаеш разписание? Аз направих резервация на  West ferry, но все пак като резервен вариант е добре да се знае 😏. Относно връщането от острова към сушата, някой правил ли сие този селф тест? От аптеката ли се купува и трябва ли да се попълва допълнителна декларация или тази, която дават на ферито да попълниш (има я и на страницата на West ferry) е достатъчна?

# 475
Запомних само 13.30 от Фискардо за Нидри.
West Ferry си искаха само техните декларации през юли. Аз бях попълнила и другите, но не ги погледнаха.
Ние сме с ваксини.

# 476
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Някой наема ли е моторна лодка на Лефкада, да сподели цени и информация?

# 477
  • София, България
Ние наемахме миналата година, септември, в Нидри, не беше скъпо ... да речем към 60 евро за целия ден, плюс още 30-40 евро за бензина се връзват. Без лиценз можеш да вземеш до 5 местна. За по-големите искат капитанско. Макар че ние бяхме 4 възрастни и 3 деца ... Значи може и 7 местна да е била. Дават ти карта къде може да се обикаля, не е желателно да се излиза от зоната, че може да излязат вълни и много трудно се кара в тях. Казаха ни няколко ресторантчета за хапване, избрахме едното и наистина беше готино. Персонала ти помага да паркираш лодката. Това ни беше най-якото плажуване от цялата почивка. Кеф ти под стряхата, кеф ти на предницата да се печеш. И като ти хареса някое местенце - къпане. Иначе повечето плажове са каменисти и се измъчихме с тях.
Най-добре е да се отида по-отрано, че ако закъснеете може да свършат лодките, до 10:00 мисля раздават всичко. Не помня дали можеше да си запазиш от предния ден, но май не. Май вземаха и личната карта като гаранция, но не съм сигурна.

# 478
Здравейте, ако на отиване към Тасос се качим на ферибота с антигенни тестове, те ще са изтекли на връщане. Необходим ли е отново тест за ферибота за връщане или при пътуване остров-суша не се изисква?

# 479
  • София
За колко време се минава напоследък Кулата през деня?

Ако изобщо тръгнем в началото на септември, този път няма да има как пътуваме през нощта, а ще сме баш в трафика.

Макс половин час се чакало. Но, ако е покрай 6-ти септември, може да е по-натоварено.

За селф-тестовете има друга декларация, освен здравната. Предполагам, че и нея я дават с билетите.

Общи условия

Активация на акаунт