На море в Гърция 2021 - V

• 52 659
  • 776
  •   1
Отговори
# 75

Пробвам от един месец, казва ми, че нямам издаден сертификат, а ме има в системата на РЗИ.

А от падащото меню избрахте ли че сте преболедувала? Защото на реда Вие сте има избор от три опции - Ваксиниран, преболедувал, изследван. Като изберете преболедувал иска телефон за смс код.

Да, разбира се. Всичко попълних както трябва , пращат ми код на телефона и след което системата изписва:няма издадени сертификати. Пробвала съм 20пъти.

# 76
Откъде минавате за Маказа от Пловдив, през Асеновград или през Садово?
През Поповица, Първомай, Хасковски минерални бани - пътят е много спокоен и лек.

# 77
  • София
Най-добре се обадете в РЗИ, да ви кажат какъв е случаят с тази лаборатория. И защо те я признават, а другите институции - не.

# 78
Здравейте, какво бихте ми препоръчали за намирането на място за почивка в Миконос? Колебая се между букинг, еърбнб, български туроператор.
Знам, че много зависи какво търся. Търся приятно място, не търся непременно луксозен хотел, но все пак да е хубаво. Става въпрос за супер ласт минет сватбено пътешествие, което трябва да започне до 2 седмци Grinning

# 79
Здравейте, ще пътуваме до Гърция другата седмица. Прекарала съм ковид преди 4 месеца и си извадих документ за доказан ковид от лабораторията , в която ми е правен теста. Днес един колега ми изпрати списък с лаборатории, които са сертифицирани и тази лаборатория я няма.  Някой дали е минавал с такъв документ?

Що не изкарате цифров сертификат? https://his.bg/bg/dgc

Пробвам от един месец, казва ми, че нямам издаден сертификат, а ме има в системата на РЗИ.
Има Ви в служебната Ковид система до която достъп имат медицински заведения и административни служби. Няма Ви в his.bg, защото лабораторията, която Ви е тествала не е сред референтните и няма право да ви качи резултатите с Национален Референтен Номер. Говорете с тях и ги питайте какво да правите. Документът Ви трябва да е на английски /или друг от общо 6 езика/ с мокър печат и подпис. Проверете все пак точно кои са лабораториите в последната заповед на министъра, защото са доста и постоянно ги увеличават.

# 80
Водата е 30* цай Wink
За любителите на риболова.Никакъв го няма де, та
Говорих с месни рибари, риба много нямало ..отплувала навътре  да търси по хладни води. Плажовете са претъпкани няма дюни , няма местенце, няма биц барове, фул на макс за перамос Амалафи  иде реч.
Сърбите тази година за сефте са налазили, ама на килограм...+ румънци и бг разбира се.
За заведение се чака маса ЖДНБ

# 81
Здравейте, ще пътуваме до Гърция другата седмица. Прекарала съм ковид преди 4 месеца и си извадих документ за доказан ковид от лабораторията , в която ми е правен теста. Днес един колега ми изпрати списък с лаборатории, които са сертифицирани и тази лаборатория я няма.  Някой дали е минавал с такъв документ?

Що не изкарате цифров сертификат? https://his.bg/bg/dgc

Има Ви в служебната Ковид система до която достъп имат медицински заведения и административни служби. Няма Ви в his.bg, защото лабораторията, която Ви е тествала не е сред референтните и няма право да ви качи резултатите с Национален Референтен Номер. Говорете с тях и ги питайте какво да правите. Документът Ви трябва да е на английски /или друг от общо 6 езика/ с мокър печат и подпис. Проверете все пак точно кои са лабораториите в последната заповед на министъра, защото са доста и постоянно ги увеличават.

Точно така е , да. То е ясен проблема, ама с   кого да говоря , с РЗИ ли?
Проверих ги лабораториите , няма я моята.

# 82
Имате 2 начина-някоя лаборатория да Ви издаде документ на английски с подпис и печат или някой да Ви качи документа в his.bg, откъдето да си го разпечатате с QR кода. Пробвайте и с РЗИ и с лабораторията. Обяснете им проблема и те ще Ви кажат как може да стане. Ако не може-бърз тест в референтна лаборатория.

# 83
Водата е 30* цай Wink
За любителите на риболова.Никакъв го няма де, та
Говорих с месни рибари, риба много нямало ..отплувала навътре  да търси по хладни води. Плажовете са претъпкани няма дюни , няма местенце, няма биц барове, фул на макс за перамос Амалафи  иде реч.
Сърбите тази година за сефте са налазили, ама на килограм...+ румънци и бг разбира се.
За заведение се чака маса ЖДНБ
Ти ме отчая' замиваме след 2 дни'то това ако е почивка Disappointed
Сега виждам' че в мед .застровка са ми объркали името' ЕГН ми е вярно' да хода ли да я сменям 'дали ще е проблем' ако недай си боже ми се нарожи да я ползвам

# 84
  • София
Има ли някой в района на пожарите на Пелопонес. Края на другата седница ще пътуваме натам и се надявам да се справят с него и да няма нови. Дано и жегите   намалеят.

# 85
  • Варна
Имате 2 начина-някоя лаборатория да Ви издаде документ на английски с подпис и печат или някой да Ви качи документа в his.bg, откъдето да си го разпечатате с QR кода. Пробвайте и с РЗИ и с лабораторията. Обяснете им проблема и те ще Ви кажат как може да стане. Ако не може-бърз тест в референтна лаборатория.
Абсолютно съм в същата безизходица, а ми е толкова напечено, за да излизам да се разправям точно преди почивката. В моята лаборатория просто ми казват, че не са чували, че този документ може да ми свърши някаква работа. Тук ме посъветваха да искам НРН, но като видях първия път колко бяха неадекватни се съмнявам, че ще ми помогнат. Утре и аз ще пробвам с РЗИ, защото съм в тяхната база със сигурност.

# 86
  • Горна Оряховица
сканирам сертификата си с Гръцкото приложение, с което можете да проверите дали медицинският ви документ е валиден, но ми пише Rejected - отказан...дали защото все още не са минали 14 дни от ваксинацията?!

# 87
  • София
сканирам сертификата си с Гръцкото приложение, с което можете да проверите дали медицинският ви документ е валиден, но ми пише Rejected - отказан...дали защото все още не са минали 14 дни от ваксинацията?!
Затова е 😀 нашите светят в зелено, а на детето, на седмица е, в червено.

# 88
  • Горна Оряховица
Затова е 😀 нашите светят в зелено, а на детето, на седмица е, в червено.
бях се стресирала Sweat Smile
Сега попълних PLF и дойде на секундата - миналата година го чакахме, а пътувахме през нощта и пак бях на тръни.

# 89
Привет  от Закинтос!
Дойдохме тук преди 3 дни с чартър на Гъливеър, час и 30 мин полет с машина за около 70 души, но не беше пълна.
На чек-ин в БГ гледаха обстойно сертификатите и ПЛФ с кода. В Гърция след паспортен контрол само хвърлиха по един бегъл поглед на същите документи.
Освен, че е адска жега тук друго не ми е направило впечатление до сега. Липсата на 4G на моменти, по-скоро Trollface Туристи има, но за активен сезона съм виждала много по-натоварени локации преди пандемията. Преобладават възрастни английски двойки и групи тиинейджъри. Има доста поляци, чехи, срещат се румънци, има и гърци разбира се.
Ние сме отседнали в хотел в Аликанас  близо до плажа. Посетихме го първият ден след пристигането и едва ли ще го направим пак. Взехме си кола на място за 50 евро на ден и с нея обикаляме. В понеделник направихме снимки от високо на плажа Навагио и се спуснахме до порто Вроми, където се качихме на лодка (20 евро на човек, детето не го таксуваха) и не след дълго стъпихме на брега на круширалия кораб. (Вметка, плажчето при порто Вроми е много симпатично и с ледена вода). Там ни оставиха за  час и после ни прибраха. Разгледахме обстойно всички пещери по пътя обратно с възможност за плуване и гмуркане. На Навагио беше натоварено, постоянно идват и тръгват корабчета с туристи, но си заслужава - водата беше невероятно синя, чиста, а малките бели камъчета просто правят плажа уникално чаровен. Самият кораб за съжаление е целият издраскан с надписи на всякакви езици...
Вчера съчетахме Банана бийч (12 евро сет шезлонги с чадър) и половин ден в аква парка Занте уотър вилидж, че дребното ни изяде с парцалите. Не беше никак зле, сравнително спокойно без да се чака за атракционите.
Днес мислим да отскочим до Лаганас, после острова на костенурките и вечерта Закинтос таун.
Не правим никакви грандиозни планове, просто искаме са бъдем всеки ден на различно място и да видим максималното от острова по нашите критерии за такъв кратък престой от една седмица.
Относно маските - на открито не се носят, на закрито би трябвало, но не всички го правят, персонала даже ги носи малко така за спорта. Поне в нашия хотел не ги носят както трябва , за други не знам как е. В заведенията и магазините са по-стриктни и си ги носят.
Малко лаишки снимки в скрит текст.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 09:39 от Elyon Brown

Общи условия

Активация на акаунт