На море в Гърция 2021 - V

• 52 728
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Толкова е красива, че дори и непрофесионалните снимки са картини 💙

Снощи късно с огромно прискърбие се прибрахме. На границата погледнаха дали броят л.к. отговаря на броя пътници в колата и това беше 🙂

# 91
  • Варна

То се едно да питаш за марка ракия у нас  Simple Smile
Из Гърция има хиляди работилнички с преси за зехтин където всеки който си е отгледал някакво количество маслини му го приготвят в бутилки или тенекии и си слагат каквато марка си  измислят.Има селца в които пред поне 5 - 6 двора има изваден зехтин и маслини за продаване собствено производство .
            Колкото до нашествието на туристи то е ясно че все повече хора пътуват навсякъде по света. По старите помнят как слънчака и златните почнаха от по 2 - 3 двуетажни хотелчета или идилията на селцата по Южното черноморие , Мичурин , стария Созопол когато нямаше нов Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 09:53 от peterky2002

# 92
Къде мога да следя актуалните изисквания за влизане спрямо зоната, в която попада желаната дестинация? Или това на началната страница е последната информация?

# 93

Пробвам от един месец, казва ми, че нямам издаден сертификат, а ме има в системата на РЗИ.

А от падащото меню избрахте ли че сте преболедувала? Защото на реда Вие сте има избор от три опции - Ваксиниран, преболедувал, изследван. Като изберете преболедувал иска телефон за смс код.

Да, разбира се. Всичко попълних както трябва , пращат ми код на телефона и след което системата изписва:няма издадени сертификати. Пробвала съм 20пъти.
Какъв тест имате ако не PCR то няма как да имате сертификат от преди 3-4  месеци, по заповед само старите PCR тестове имат сертикат, антигенните РЗИ не отчита. Не знам защо РЗИ не обясняват на хората и лъжат, че проблема е в системата.

# 94

Пробвам от един месец, казва ми, че нямам издаден сертификат, а ме има в системата на РЗИ.

А от падащото меню избрахте ли че сте преболедувала? Защото на реда Вие сте има избор от три опции - Ваксиниран, преболедувал, изследван. Като изберете преболедувал иска телефон за смс код.

Да, разбира се. Всичко попълних както трябва , пращат ми код на телефона и след което системата изписва:няма издадени сертификати. Пробвала съм 20пъти.
Какъв тест имате ако не PCR то няма как да имате сертификат от преди 3-4  месеци, по заповед само старите PCR тестове имат сертикат, антигенните РЗИ не отчита. Не знам защо РЗИ не обясняват на хората и лъжат, че проблема е в системата.

Никъде не съм чела , че антигенните не се отчитат. И защо? Преболедувала съм , стояла съм вкъщи 14 дни и в един момент не мога да докажа,че съм преболедувала.При положение ,че и двата вида тестове се считат за достатъчни за доказване на заболяването.

# 95
  • София
Къде мога да следя актуалните изисквания за влизане спрямо зоната, в която попада желаната дестинация? Или това на началната страница е последната информация?
В сайта на Външно. На първа страница е последната информация.

# 96
# 97
  • Sofia
Антигенните нали сега се качват в his.bg , защо мислите, че не се отчитат?

# 98

Ами моя го няма. От кога ги качват ?

# 99
  • Sofia

Рамус със сигурност ги качват, от кога не мога да кажа.

# 100
  • София

Старите антигенни тестове ги няма в his.bg. Единият вариант е да се обадите в лабораторията и да си искате Национален референтен номер. Като ти го дадат ще си намериш теста в сайта.
Новите антигенни тестове ги качват веднага.
Като си отвориш теста в сайта на лабораторията, най-отдолу има НРН-национален референтен номер.
Влизаш в his bg, изписваш си всичко както си е и то излиза.

# 101
  • София
Старите антигенни ги няма, така е. Качват ги отскоро, няма месец според мен. Ние минахме границата със стария положителен антигенен, на английски с подпис и печат от лабораторията. Но да не подведа някой, в интерес на истината имахме и нов отрижателен антигенен за всеки случай, просто от любопитство дадох на гишето положителния и с него минахме. Успех!

# 102
Здравейте!Някой със скорошни отзиви и препоръки за плажове на Закинтос?
Според последната заповед,ако Гърция влезе в червената зона,на ваксинирани ще им искат PCR в България,за да вдигнат карантината, а на неваксинирани и без документ за преболедували - един PCR от Гърция и един в България?А на деца от 12 до 18 години - PCR само в България,нали така?

Моите фаворити са Porto Limnionas:

И Xygia:

# 103
Хигия е супер живописно плажче, НО водата там беше поне десет градуса по-студена, отколкото на другите плажове на Закинтос. И има силен мирис на сяра от минералните извори в морето. Но пък чудесна заешка яхния (кунели стифадо) правеха в кръчмата над него.

"Фиордите" на запад са само за добри плувци и гмуркачи. И също са много фотогенични.

# 104
  • София
Параход, моля за съвет кой е най-близкият приемлив плаж до Волос? Единственото ми изискване е да е чист. По-назад в темата имаше такъв въпрос и май остана без отговор. Също се чудя дали е нужна резервация за ферито до Алонисос за кола за 1.09. На отиване планирам да сме с Анес, че са доста по-евтини, но не продават онлайн билети.

Общи условия

Активация на акаунт