На море в Гърция 2021 - V

• 53 842
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Преди доста години бяхме на плаж на остров Закинтос. Впечатляващ с това, че вместо с пясък плажът беше с разноцветни дребни камъчета, които искряха на слънцето като скъпоценни / за мокрените от вълните става въпрос/. За съжаление съм забравила как се казва и къде се намира /спомням си само, че беше в югоизточния край на острова, до около 30 км. от столицата/. Някой може ли да помогне с инфо?

Подобно на https://www.youtube.com/watch?v=cQ0acKOID9Y&t=164s - 54 секунда от видеото.

# 121
Изобщо нямам идея, дано някой друг да се сети. Нали такива имаш предвид (снимката не от Закинтос обаче)?

# 122
  • София

не, съобщението по-скоро с предупредителен характер

# 123

не, съобщението по-скоро с предупредителен характер
да, да имаме предвид, че скоро ще я вкарат
ние утре заминаваме, навръщане явно ще правим тестове
ако е в червена зона, антигенни може ли или само пср-и

# 124
По смисъла на сегашната заповед - само PCR. Но пътувайте спокойно, все още нищо не се знае.

# 125
  • София
Само ПСР е за червена зона.

# 126
Ако вкарат Гърция н червената зона, но се приберем през Македония ще ни трябва ли PCR?

# 127
И аз видях съобщението на Външно министерство - "Не пътувайте без основателни причини до Кипър, Гърция и Турция препоръчва Министерството на здравеопазването" -  https://coronavirus.bg/bg/news/2204

И малко се притесних. Но не смятам да променям плановете си. Дано не се разболеем. Не сме ваксинирани.

Този уикенд отиваме на море в Ханиоти (Касандра, Халкидики), за една седмица. Сега ще си направим бърз тест в България.

Въпроса ми е на връщане - Какво ще ме посъветвате, къде да правим тестовете в Гърция или в България?

Знаете ли дали в Ханиоти и изобщо на Касандра има лаборатория - където да издадат сертификат на англйски който да важи за България?

# 128
Въпроса ми е на връщане - Какво ще ме посъветвате, къде да правим тестовете в Гърция или в България?
Ще си ги направите в България, ако изобщо ви спрат. 90% от минаващите не ги карантинират на границата.

# 129
  • Sofia
Някой виждал ли е да се продава този пояс в района на Халкидики? Едни руснаци ни дадоха да го пробваме и малкият много се изкефи. Имаме на intex но ръцете нямат досег с водата и мрънка в него. Купуван е в Русия, но ми казаха, че са виждали и гърци с такъв.

Лаборатория има в Мудания преди началото на Касандра. Същите руснаци правиха ПСР тест ден преди да отпътуват. Струва 60 евро. Пращат резултата по мейл.

# 130
По смисъла на сегашната заповед - само PCR. Но пътувайте спокойно, все още нищо не се знае.
Ако не се лъжа, съгласно настоящата заповед PCR има смисъл само за ваксинираните. При всички останали хипотези се влиза в БГ в карантина от 10 дни, което обезмисля PCR разход на връщане за неваксинирани. Говорим, единствено в хипотезата, че вкарат Гърция в червената зона ( към днешна дата не е).

# 131
Ако не се лъжа, съгласно настоящата заповед PCR има смисъл само за ваксинираните. При всички останали хипотези се влиза в БГ в карантина от 10 дни, което обезмисля PCR разход на връщане за неваксинирани. Говорим, единствено в хипотезата, че вкарат Гърция в червената зона ( към днешна дата не е).
Тези, които не са ваксинирани и влизат от червена зона, правят два PCR теста - единия в страната, от която идват (потенциално Гърция), до 72 часа преди преминаване на границата, и втори за освобождаване от карантината. Тъпо е, но е това. Във Великобритания бяха на три теста за 10 дни месеци наред...

https://www.segabg.com/hot/mz-promeni-posledniya-moment-pravilat … -za-chervena-zona
Пълния текст на заповедта го има в началото на линка.

# 132
Тези, които не са ваксинирани и влизат от червена зона, правят два PCR теста - единия в страната, от която идват (потенциално Гърция), до 72 часа преди преминаване на границата, и втори за освобождаване от карантината. Тъпо е, но е това. Във Великобритания бяха на три теста за 10 дни месеци наред...

https://www.segabg.com/hot/mz-promeni-posledniya-moment-pravilat … -za-chervena-zona
Пълния текст на заповедта го има в началото на линка.

Да, права си, гледал съм старата заповед, не актуализираната. Но така или иначе си е сериозен разход правенето на толкова тестове - потенциалано не по-малко от 100 евро на човек, за да влезнеш без карантина. Наитина е доста неприятно. А най-кофти е за ваксинираните, които освен ваксинационен паспорт, ще трябва и PCR да правят.

# 133
Няма спор, ужасно е, не само като разход!
Но целта на тази ограничителна мярка е именно в това - да се отменят мнозинството пътувания към и от червена зона, за да се намали трансферът на заразени.
Иначе карантината е опция, ако човек иска да избегне бъркане в носа или допълнителен разход (стига да може да работи от вкъщи). Лично за мен налагането на подобни мерки за ваксинирани е безумие.

# 134
Включвам се да потвърдя споделеното от Йоана за плаж Амолофи. Съвсем в началото, пред къмпинг до който се стига през лозя, е сравнително спокойно. Почти седмица сме в района вече и днес за сефте изпитах удоволствието в радиус мин. 15 метра около нас да няма хора Grinning

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 19:57 от Light Beam

Общи условия

Активация на акаунт