На море в Гърция 2021 - V

• 53 766
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Само аз и ММ планувам да посетим Крит, дъщерята е седми клас и ще наляга учебниците няма как. Все пак ще се оглеждам и за евтини билети от БГ. Благодаря Параход Hug

# 211
  • Правец
Здравейте, за PLF, колко дни по-рано преди датата на пътуване мога да го попълня и децата включват ли се или само ваксинираните възрастни? А на връщане от Гърция за България, пак ли се попълва или си минаваме със същият? И за сега как е прибирането от Гърция в България със сертификат, защото много теории ми се наговориха... И се чудим дали да заминем. Благодаря и хубав ден

# 212
  • софия
Няма "колко по-рано" plf. Попълва се, когато искаш/можеш и вече се получава веднага след попълването му. Не трябва да се попълва по-късно от 24 ч. преди пътуването (мисля, без да съм 100% сигурна за това).
Всички членове на семейството, които пътуват, се описват в един.
За връщане не се изисква plf.
Не знам как е връщането със сертификат, но от опит мога да кажа, че се върнахме само с документи за самоличност.

# 213
ПЛФ вече може да се попълва в деня на пътуването и съответно си получавате кода веднага.
На нас дори и не ни погледнаха подадените ЛК на прибиране, но иначе да - минавате си само със сертификат.

# 214
Има колко по-рано. Не може по-рано от 7 дни преди пътуването.

# 215
Аз попълних формата 17 дена преди пътуването ни. Всичко беше наред, дойде си навреме кодът.

# 216
  • софия
Ние попълнихме 10 дни преди пътуването. Може да се попълни по всяко време, вкл. в деня на пътуване.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 15:58 от zvаnchе

# 217
За деня на пътуването го промениха скоро, защото на гръцките граничари им омръзна да се разправят с нашенци отишли на пункта без QR код. Сега им го попълват на място. Когато аз попълвах ПЛФ, датите преди 7-я ден не бяха активни. Тоест не можеше да започнеш да попълваш, ако има повече от 7 дни до пътуването.

# 218
  • софия
Всеки, който трябва да попълва, може лесно да провери. Явно постоянно има промени. Началото на сезона plf-ът пристигаше в 0 ч. в деня на пътуване. Промениха го. Сега явно са променили предварителното време, в което може да се попълва.
Да влезеш и да не приключиш попълването на plf не е фатално. Със сигурност много по-бързо и визуално достъпно разбираш какво се очаква и може.

# 219
Колко часа затварят главните улици за автомобили в Гърция' или за всеки град е различно?

# 220
  • София
Колко часа затварят главните улици за автомобили в Гърция' или за всеки град е различно?
Защо да ги затварят? Вечерен час има само на Закинтос и Ханя.

# 221
Взех да кроя планове за октомврийски Крит ако "Корона не ни мине път" Grinning
По груби сметки излиза горе долу разхода един и същ със самолет или личен автомобил и ферибот до острова. Клоня с ферибот, но ме притеснява октомври не става ли бурно морето и да клати много с ферибота? Другия вариант за момента има изгодни билети за самолет от Солун, но ме притеснява да оставя сравнително новата си кола на три години на платен паркинг за десет дни- сигурни ли са платените паркинги в Солун?
Със самолет и рентакар излиза по-евтино и много по-удобно. Не мислиш колата през цялото време, а и си там за грубоб2 часа . Ние пътувахме за 40лв в посока, а колата под наем беше 160 евро. Октомври не вярвам цените да са по-високи.

# 222
Относно паркингите около летище Македония. Виждала съм гръцки коли за стотици хиляди евра на тях😀

# 223
Взех да кроя планове за октомврийски Крит ако "Корона не ни мине път" Grinning
По груби сметки излиза горе долу разхода един и същ със самолет или личен автомобил и ферибот до острова. Клоня с ферибот, но ме притеснява октомври не става ли бурно морето и да клати много с ферибота? Другия вариант за момента има изгодни билети за самолет от Солун, но ме притеснява да оставя сравнително новата си кола на три години на платен паркинг за десет дни- сигурни ли са платените паркинги в Солун?
Със самолет и рентакар излиза по-евтино и много по-удобно. Не мислиш колата през цялото време, а и си там за грубоб2 часа . Ние пътувахме за 40лв в посока, а колата под наем беше 160 евро. Октомври не вярвам цените да са по-високи.
И аз подкрепям

# 224
Защо да ги затварят? Вечерен час има само на Закинтос и Ханя.
Не се изразих правилно
Нали вечер ги правят пешеходни зони

Общи условия

Активация на акаунт