На море в Гърция 2021 - V

• 53 766
  • 776
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, питах, но никой не ми отговори. Дано някой от летуващите се включи - имам положителен тест от Март на английски, не е от сертифицирана лаборатория. Според вас дали да не си направя антигенен за всеки случай. Благодаря предварително

Аз не съм особено сигурна, че хартиените тестове, каквито и да са, са все още валидни. Имаше някакъв гратисен период за тях, после всички трябва да са във вид на сертификат. Ако в his.bg успеете да генерирате сертификат за този положителен тест, пътувайте, ако не можете, по-добре си направете антигенен в лаборатория, която качва резултатите в националната система.
Валидни са и още как. Издават ги на български и английски. Имахме разпечатани резултати от тестове с подпис и печат, както и разпечатани сертификати от отрицателни антигенни тестове с QR код от his.bg. На гръцкия граничар повече му харесаха тестовете от лабораторията с печат "Negative".

# 241
Здравейте момичета!
Моля ударете едно рамо със съвет.
Във вторник сутрин пристигаме с ферибот от Родос в Пирея.
Решихме да попътуваме в посока БГ 2-3 часа, за да отметнем километри и тогава да плажуваме.
Можете ли да ми препоръчате някой район или плаж, където има организирани пясъчни плажове?
Дали около Волос.. или някъде другаде да се ориентирам?

# 242
Много зле е в този район с плажовете, в Атика последният приличен е Схинияс над Маратон, но не ви приближава особено към България. Опитайте Глифа, ние там спираме. Таверното "Капетаниса" не е лоша за обяд, но още по-хубава има в съседното селце Ахилио.

П.П. Допълвам, че в момента Глифа може би не е много подходящо място, тъй като северната част на Евия все още гори и фериботът Глифа-Агиокампос се използва само за превоз на пожарникари, техника и евакуиране на хора от острова.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 17:05 от Параход

# 243
Привет, момичета Simple Smile

Имам нужда от вашия съвет. Със сигурност е коментирано преди, но нямам време да изчета всичко, защото е спешно, а се сещам в последния момент. Rolling Eyes

Знам че ако се управлява чужд автомобил в Гърция, е необходимо нотариално заверено пълномощно от собственика на колата. Това пак ли е задължително, ако съпругът ми кара моята кола и аз няма да пътувам с него?

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 17:49 от Sunnyyy

# 244
Ако сте заедно в колата - нищо не е необходимо.

# 245
Ако сте заедно в колата - нищо не е необходимо.

Да, трябваше да уточня. Без мен ще е.

# 246
Аз пък се записвам с един предстоящ Санторини в края на август.
Знам, че ще е жега, но Уиз пуснаха неустоими билети. Simple Smile

Заради навалиците на острова, преди не съм го обмисляла като дестинация. Обаче миналата година една от съфорумките (даже си спомням коя Simple Smile ) пусна снимки без нито един турист в кадър и тя персонално е отговорна за това при всяка промоция на самолетни билети да се оглежам за Санторини. Надявам се и в тази шантава година напливът на туристи да е по-малък.

Това да не съм аз Simple Smile Надявам се да си изкарате страхотно Simple Smile Моят син е много впечатлен от Санторини, няма, няма и се присети и въздиша Simple Smile На мен също много ми хареса, трябва да се види Simple Smile И аз днес не издържах и скочих на едни билети по 20 лв. до Крит Simple Smile Ще разказвам.  Весело изкарване на всички, които ще пътуват Simple Smile

# 247
Здравейте, да не би да изпускам нещо, но когато се чекирам в wizzair пише за pcr, не виждам да има опция да се пътува с бърз антигенен тест. На сайта на МВнР все още си седят и антигенните като вариант, да не би да е заради дестинацията - Миконос.

# 248
  • Бургас
За коя дата са билетите за Крит от 20лв? Аз средата на октомври не намирам такива цени Cry или не знам как да търси...

# 249
За коя дата са билетите за Крит от 20лв? Аз средата на октомври не намирам такива цени Cry или не знам как да търси...

За след 2 седмици, с Wizzair, но ние сме с дискаунт и затова е такава цената.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 23:37 от ЕваНиколова

# 250
Цитат
Между Ликсоури и Аргастоли има ферибот, нали? Ако се настаним на полуострова, а искаме да обиколим южната част на Кефалония няма да е много удобно ако са спрени фериботите.
Да, върви си тази фериботна линия. През 45 минути от рано сутрин до 23.30 вечерта.
Благодаря за темата Flowers Hibiscus
Каква е цената на билетите за кола и 2ма възрастни?

# 251
  • Бургас
Не е прясно инфото, но предполагам часовете са същите за ферито Аргостоли Ликсури

# 252
Благодаря, Параход
И аз не знам къде да спрем.. с пожара на Евия може би не е добра идея Глифа, иначе и аз го гледах.. но то тогава какво остава? Следващото читаво кое е?

# 253
Аз пък се записвам с един предстоящ Санторини в края на август.
Знам, че ще е жега, но Уиз пуснаха неустоими билети. Simple Smile

Заради навалиците на острова, преди не съм го обмисляла като дестинация. Обаче миналата година една от съфорумките (даже си спомням коя Simple Smile ) пусна снимки без нито един турист в кадър и тя персонално е отговорна за това при всяка промоция на самолетни билети да се оглежам за Санторини. Надявам се и в тази шантава година напливът на туристи да е по-малък.

Това да не съм аз Simple Smile Надявам се да си изкарате страхотно Simple Smile Моят син е много впечатлен от Санторини, няма, няма и се присети и въздиша Simple Smile На мен също много ми хареса, трябва да се види Simple Smile И аз днес не издържах и скочих на едни билети по 20 лв. до Крит Simple Smile Ще разказвам.  Весело изкарване на всички, които ще пътуват Simple Smile

Празен е, защото там бос не се ходи .. камънак, миди и никакЪв песЪк.. чадър да забиеш - забрави. Без специални обувки не можеш да влезнеш в морето заради таралежите по камъните..
Била съм на такъв.. м.. не, мерси..
А се сещам, че имаше и някакви риби, които бяха отровни, но в изобилие и не трябваше да се ловят..
Плажът става само за снимка на картичка..

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 03:41 от vasilesa

# 254
  • Варна
Знам че ако се управлява чужд автомобил в Гърция, е необходимо нотариално заверено пълномощно от собственика на колата.

Това има значение само при застрахователно събитие , ако нямате  нотариално заверено пълномощно   застрахователя нищо няма да ви признае.Не че няма вратичка - познат нотариус и  нотариално заверено пълномощно със задна дата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Колкото до плажуване по пътя Атина - БГ може да се топнете на много места , но за истински хубав плаж трябва да карате поне 4-5 ч. до така наречените лариски плажове или до олимпийската ривиера.

Общи условия

Активация на акаунт