На море в Гърция 2021 - V

• 53 760
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Взех да кроя планове за октомврийски Крит ако "Корона не ни мине път" Grinning
По груби сметки излиза горе долу разхода един и същ със самолет или личен автомобил и ферибот до острова. Клоня с ферибот, но ме притеснява октомври не става ли бурно морето и да клати много с ферибота? Другия вариант за момента има изгодни билети за самолет от Солун, но ме притеснява да оставя сравнително новата си кола на три години на платен паркинг за десет дни- сигурни ли са платените паркинги в Солун?
Със самолет и рентакар излиза по-евтино и много по-удобно. Не мислиш колата през цялото време, а и си там за грубоб2 часа . Ние пътувахме за 40лв в посока, а колата под наем беше 160 евро. Октомври не вярвам цените да са по-високи.
Има и други причини да се избере фериботът.
Ние например не бихме си оставили кучето за толкова време.

# 226
  • софия
А мен със самолет най-много ме притеснява ограничението на багажа 🙂

# 227
  • София
Колко часа затварят главните улици за автомобили в Гърция' или за всеки град е различно?
Защо да ги затварят? Вечерен час има само на Закинтос и Ханя.
Не се изразих правилно
Нали вечер ги правят пешеходни зони
А, за това затваряне не знам.

# 228
А мен със самолет най-много ме притеснява ограничението на багажа 🙂
И аз се притеснявах:), най-вече заради детето, но се оказа че се справихме перфектно с 4 ръчни багажа за една седмица.

# 229
  • София
Ние също се справихме с по 1 малък куфар (под 10 кг) за седмица на Крит.
За мен предимството на самолета е в спестеното време за пътуване, което при кола и фери си е близо 2 дни.

# 230
  • софия
Гръцки доброволци пожарникари почиват, след като са гасили.
Положението е ужасно. Колкото и да са свикнали с летните пожари, такова нещо не е било.
Скрит текст:

# 231
  • Горна Оряховица
На летището в Ханя, бордните карти на Wizzair, може ли да се представят от телефон ? От Wizz ме предупреждават, че трябва да ги разпечатам!?
Предварително благодаря за отговорите!

# 232
може от телефон

# 233
  • София
И мен започнаха много да ме притесняват пожарите, на 18.8 трябва да пътуваме за Пелопонес  , а това което виждам хич не е добре навсякъде в района има огнища. Има ли някой района да сподели впечатления?

# 234
  • София
И мен започнаха много да ме притесняват пожарите, на 18.8 трябва да пътуваме за Пелопонес  , а това което виждам хич не е добре навсякъде в района има огнища. Има ли някой района да сподели впечатления?

Ето я картата за сателитно наблюдение на НАСА, доста са намалели огнищата, в сравнение с предишните дни. Долу в лентата могат да се сменят датите.
https://firms2.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#t:adv;d:2021-08-08;l: … ine;@23.0,38.0,8z

# 235
  • Варна
Здравейте, питах, но никой не ми отговори. Дано някой от летуващите се включи - имам положителен тест от Март на английски, не е от сертифицирана лаборатория. Според вас дали да не си направя антигенен за всеки случай. Благодаря предварително

# 236
Цитат
Между Ликсоури и Аргастоли има ферибот, нали? Ако се настаним на полуострова, а искаме да обиколим южната част на Кефалония няма да е много удобно ако са спрени фериботите.
Да, върви си тази фериботна линия. През 45 минути от рано сутрин до 23.30 вечерта.

# 237
  • София
Здравейте, питах, но никой не ми отговори. Дано някой от летуващите се включи - имам положителен тест от Март на английски, не е от сертифицирана лаборатория. Според вас дали да не си направя антигенен за всеки случай. Благодаря предварително

Аз не съм особено сигурна, че хартиените тестове, каквито и да са, са все още валидни. Имаше някакъв гратисен период за тях, после всички трябва да са във вид на сертификат. Ако в his.bg успеете да генерирате сертификат за този положителен тест, пътувайте, ако не можете, по-добре си направете антигенен в лаборатория, която качва резултатите в националната система.

# 238
  • Варна

Аз не съм особено сигурна, че хартиените тестове, каквито и да са, са все още валидни. Имаше някакъв гратисен период за тях, после всички трябва да са във вид на сертификат. Ако в his.bg успеете да генерирате сертификат за този положителен тест, пътувайте, ако не можете, по-добре си направете антигенен в лаборатория, която качва резултатите в националната система.
Yovanka прекрасна си, винаги с любезни отговори, желая от сърце всичко най-най Heart Exl
Ще пътуваме във вторник, ще напиша какво защо как. Утре ще си направя антигенен тест.

# 239
Здравейте!

Никъде не ми излиза актуална информация дали Гърция е високорискова зона. Пътуваме в четвъртък за Корфу и все още се колебая.

Общи условия

Активация на акаунт