На море в Гърция 2021 - V

• 53 760
  • 776
  •   1
Отговори
# 270
Какви са цените на ферибота до Тасос?

# 271
  • ново
http://www.thassos-ferries.gr/bg/Itineraries.php?cat_id=1

Не казваш от къде?

# 272
  • Sofia
Ние пътувахме с мини ван, седем души сме и беше 37 евро в посока. Предполагам са таксували само голямото ни дете

# 273
Не сме ходили по ръкавите и сега ги разглеждам. Дайте ми съвет, къде да се вгледам. Плитко море, пясък, да е готино място, готина вила или хотел, ако има плаж на пешеходно разстояние, супер ли било.
За мен Ситония е най-красивия ръкав. Има и много и разнообразни плажове. На първа страница сигурно има линкове. Колкото до места за настаняване, българите много харесват Вурвуру. Няма усещането за типичен курорт, обикновено къщите са с голям двори възможности за барбекю. Плажът не е нещо уау, но става когато на човек не му се ходи по-далеч и е добра отправна точка за обикаляне. Порто Куфо много ме впечатли със спокойствието и фотогеничността си.

# 274
  • Горна Оряховица
На шега на майтап, резервирах билети за Крит без нищо добавено, че ако нещо се откажем да изгорим с по-малко пари.
Искам да питам, който е ходил по-скоро как е като натовареност с туристи?
Направи ми впечатление, че цените на рент а карите са се вдигнали. 2019 сме наемали medium class за 32 евро с пълна застраховка, а сега за най-миниатюрните няма под 40 евро и то без застраховка.
В агенцията от която сме вземали преди няма свободни коли и взех да се чудя може ли пък цяла Европа да се е изсипала там🤷🏻♀

И понеже това ще ни е пръв опит със самолет откак има ковид искам да попитам дали гледат внимателно датата на ваксинационния сертификат в Ханя, защото аз ще имам 10 дни след втора доза към момента на кацане.
Чудя се дали мога да си спестя теста на отиване. За на връщане явно ще зависи дали са станали червена зона до тогава.
Завърнахме се в неделя. Ханя и Ретимно са претъпкани от туристи. На юг е по-спокойно. Коли много трудно се намират и ако ги има са скъпи. Друго, което да имате предвид, че полетите на Wizz закъсняват. На отиване полета закъсня с около 7 часа, което ни създаде неудобство за придвижване от летището към града. Иначе Крит е магичен, нито жегата, нито тълпите от туристи могат да попречат да му се насладите.

# 275
  • Sofia
Не сме ходили по ръкавите и сега ги разглеждам. Дайте ми съвет, къде да се вгледам. Плитко море, пясък, да е готино място, готина вила или хотел, ако има плаж на пешеходно разстояние, супер ли било.
На Касандра само Сани бийч отговаря на тези критерии. Фурка е пясъчен, но на места има камъни в морето.
На Ситония на Каламици плажът е пясъчен и морето плитко. Също много хубав малък, но скрит плаж е Кастри. Съвсем близо до него със същите параметри е Агиос Йоанис. От другата страна на ръкава прекрасен и много голям пясъчен плаж е Ормос Панагиас. Портокали бийч е хубав но пренаселен.

# 276
......

И понеже това ще ни е пръв опит със самолет откак има ковид искам да попитам дали гледат внимателно датата на ваксинационния сертификат в Ханя, защото аз ще имам 10 дни след втора доза към момента на кацане.
Чудя се дали мога да си спестя теста на отиване. За на връщане явно ще зависи дали са станали червена зона до тогава.

Гледат, наистина внимателно.
+1
И нашите ги гледаха, по-добре не рискувайте.

# 277
  • София
Лагониси бийч също отговаря на тези изисквания, друг е въпросът че са пренаселени. От лагониси по издадената част на ръкава има разни малки заливчета с пясъчен плаж и тишина и спокойствие

# 278
Здравейте, извинявам се, ако този въпрос вече е зададен. Изчетох първия пост.

PLF QR кодът вече се издава веднага след попълване на формуляра. Необходимо ли е да бъде принтиран или може да покажа кода от телефон?

Благодаря предварително и приятна почивка на всички пишещи. Simple Smile

# 279
  • София
Здравейте! За мое огромно съжаление се налага да канцелирам почивката ни до Алонисос в началото на септември. От няколко дни следя положението с медузите в една гръцка ФБ група и оставам с впечатление, че инвазията е най-вече в района на Скопелос, Алонисос, Скирос и Андрос. Честно казано, не ми се рискува някой да пострада или да останем без къпане, а и ще бъдем с децата, така че ще се преориентираме към Йонийско море и по-точно Закинтос. Харесала съм настаняване в къщичка над Циливи (но достатъчно далече от лудницата, на около 2 км. от плажа). Като цяло, островът ми идва доста комерсиален за вкуса, но синът ми, който е почти на 18 г. и може би за последно ще почива с нас, го избра и ще трябва да се съобразя. Сега съм се заела да се образовам, че преди го пропусках този остров, но човек никога не знае накъде ще го отвее вятърът. Дано си изкараме добре! Приемам съвети за места за посещение, ще бъдем с нашата кола.

Hope4C, може и от телефон да се покаже, може и да се принтира. Моят даже не го погледнаха на Кулата.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 13:17 от миленка_д

# 280
Аз не обичам комерсиалните места, но Закинтос изобщно не ми се стори такъв. Ако бягате надалече от Лаганас, където са повечето английски и тийн туристи, ще намерите много китни автентични селца. Занте също ми хареса за вечерни разходки. Ние избрахме всеки ден да ходим на различни плажове и беше чудесна ваканция.

# 281
......

Гледат, наистина внимателно.
+1
И нашите ги гледаха, по-добре не рискувайте.

Сканирах кода от сертификатите ни през гръцкото приложение за проверка на ваксинационния статус, което е публикувано на 1-ва страница.
Единият от нашето семейство е 11 дни след втора доза Пфайзер и показва това:
Скрит текст:

Дали ги гледат само или ги проверяват чрез сканиране - не знам, но по- добре не рискувайте.

# 282
Hope4C, може и от телефон да се покаже, може и да се принтира. Моят даже не го погледнаха на Кулата.

Благодаря за информацията!

Аз също ходих доброзорно до Закинтос преди месец и половина (рожден ден на приятел). Островът е красив, но имах притеснения за навалицата/комерсиализацията. За моя голяма изненада - не беше фраш с изключение на Navagio. Местните няколко пъти споделиха, че едва ~40% от хотелите работят и има по-малко туристи от минали години. Така казано, ако някога ще посещавате Закинтос, вероятно това е най-добрата година.

# 283
миленка_д, ние се прибрахме преди 3 дни от там. Посещавахме предимно плажове и 2 пъти по половин ден аква парк (препоръчвам Занте уотър вилидж пред този в Циливи, ако ви интересува изобщо такава информация, защото вторият е много натоварен с гости на хотел, които влизат безплатно). Направихме една вечерна разходка и до Занте таун. Хареса ни като цяло. "Гледахме" и костенурките - точно 2 броя Satisfied, но пък детето се впечатли много. Изкарахме и няколко часа на островчето Маратониси - предостатъчно са, че си е натоварено с туристи. Разходката до Навагио също си заслужава, според мен. Отидохме и до Porto Limnionas, но само за снимка, защото за малко дете не е ОК, а този ден имаше и по-бурни вълни. От плажовете най-живописен определено беше Xygia и ако имахме още малко време определено щяхме да го повторим. Иначе посетихме също Банана бийч, Кери бийч, Геракас, Аликес и Аликанас. Май тези бяха, но може и да пропускам нещо.

# 284
  • Бургас
Миленка, много е неприятно това с медузите. Ние когато бяхме на Скиатос не видяхме медузи на плажовете, които бяхме. На Скопелос още първия ден като пристигнахме и се топнахме ни нажилиха едни малки кафеви медузки с дълги тънки пипалца. За щастие ужиленото място щипеше полови час и минава. ей тия малки гадове, но не успяха да провалят почивката ни.

Общи условия

Активация на акаунт