На море в Гърция 2021 - V

• 53 766
  • 776
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Да, както и забрана за пътуване в същите часове, забрана на събития, за сядане голям брой хора на маса, задължителна дезинфекция между клиентите на маса и др.подобни, които принципно не са пречка за почивка. Но определено няма да са ок за любителите на купонджийски/нощен живот Simple Smile

# 331
Като знам как в Сфакия примерно карат масово коли без номера с години и пуцат за забавление, съм скептична как ще им забранят придвижване през нощта и сядане по много на маса Simple Smile
Искам да кажа, че мерките ще ги има, но вероятно ще се спазват най-вече в големите градове и силно туристическите места.

# 332
Хай дано това да намали малко наплива, че да паднат цените на колите.
Аз да питам за на връщане от Ханя към София преди качване на самолета искат ли задължително тест, или при положение, че БГ разрешава да се освободиш с тест направен в БГ - ще ни разрешат да се качим без.
Ние с мъжа ми ще сме с ваксини, но детето не, и не ми се обикаля там по лаборатории.

# 333
  • Пловдив
Не вярвам да има проблем. Като български граждани имате право да се приберете със или без тест. И ние сме в тази конфигурация - децата ще тестваме след прибиране.
Така го правихме от Испания, хем червена зона, а Гърция е още оранжева.

# 334
  • Горна Оряховица
Хай дано това да намали малко наплива, че да паднат цените на колите.
Аз да питам за на връщане от Ханя към София преди качване на самолета искат ли задължително тест, или при положение, че БГ разрешава да се освободиш с тест направен в БГ - ще ни разрешат да се качим без.
Ние с мъжа ми ще сме с ваксини, но детето не, и не ми се обикаля там по лаборатории.
На качване на летището в Ханя не се изисква тест. Бордните карти ни ги разпечатаха на check in гишето.

# 335
  • Пловдив
Това за бордните карти за Уиз или Райън?

# 336
  • Горна Оряховица
Това за бордните карти за Уиз или Райън?
На Уиз бяха нашите.

# 337
На Раян става ли само с телефона? Хем с тях летяхме последно 2019, но грам спомен нямам..

# 338
Здравейте, вчера пристигнахме в Ния Ираклица, два пъти ни валя дъжд по пътя. Прегледаха ни документите внимателно, на шофьора направиа бърз тест. Имам въпрос как да намеря в Ния Ираклица пекарна за закуски?

https://www.google.com/maps/place/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B3 … 158075,211m/data=!3m2!1e3!4b1!4m13!1m7!3m6!1s0x14aeb79753947a81:0x79074b0fec5df1ca!2z0J3QtdCwINCY0YDQsNC60LvQuNGG0LAsINCT0YrRgNGG0LjRjw!3b1!8m2!3d40.8646876!4d24.3165586!3m4!1s0x14aeb79a020f9377:0x35aaf14589a43e28!8m2!3d40.8653607!4d24.3163547?hl=bg тук има една пекарна.

# 339
Здравейте,
Имам положителен рапид антигенен тест от април, на англ. Но лабораторията го издава само на хартиен носител и сканиран, но не е качен в his и няма qr код. Имате ли информация ще имам ли проблем да влезна в Гърция само с хартиения тест?

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 15:12 от chinaa

# 340
Здравейте, трябва да летим на 4 септември за Санторини от Букурещ. Има ли други като нас? Дали има опасност да не излетим изобщо? Чета тук, че се очаква локдаун за Крит. За Санторини някакво инфо?

# 341
  • Варна
Здравейте,
Имам положителен рапид антигенен тест от април, на англ. Но лабораторията го издава само на хартиен носител и сканиран, но не е качен в his и няма qr код. Имате ли информация ще имам ли проблем да влезна в Гърция само с хартиения тест?
Бих искала да ви помогна, но и аз бях в същата ситуация и за всеки случай си направих антигенен, та така и не разбрах дали само положителният щеше да е достатъчен.
Вчера на Маказа нямаше опашка, но след граничния пункт имаше Ковид контрол и взеха бърз тест на шофьора

# 342
Здравейте. От понеделник сме в Аспровалта. Може ли скорошни впечатления - море,  плаж, ковид мерки, има ли пожари, медузи...
Всяка споделена информация ще ми е от полза!
Мерси.

# 343
За Крит - западната част на острова, - трябват ли ми обувки за влизане в морето? Имам предвид камъни, таралежи?
Не. Там плажовете са пясъчни. На тези, на които ходихме ние (Фаласарна, Елафониси, Балос, Ставрос, Сталос), таралежи не видях.
има и такива с камъни, но таралежи ние също не видяхме

На Раян става ли само с телефона? Хем с тях летяхме последно 2019, но грам спомен нямам..
в края на юли ставаше без никакъв проблем

# 344
Може ли някой да сподели приложението или картата, където се отбелязват мвдузите. Влезнах в гръцката гейс група, но не можах да го открия там.

Общи условия

Активация на акаунт