На море в Гърция 2021 - V

• 53 777
  • 776
  •   1
Отговори
# 315
  • Разград

Да не повярваш, вали дъжд в ГР
В Неа Перамос и Ираклица също преваля преди малко.

# 316
Тези 48 часа могат да бъдат 72 часапри PCR, цените на PCR-a паднаха, не са като миналото лято.
Отделно, не виждам защо толкова се притеснявате от връщането. Ние миналата седмица се върнахме от Турция, на границата ни сертификати, ни тестове гледаха, БГ-то си е един разграден двор, мерките са само препоръчителни, ако изобщо има някакви мерки де. Така че за влизането в Гърция ви трябват тестовете, там се гледа, а за връщането има голяма вероятност никой да не погледне и да си минете спокойно.
Стига с такива съвети гледат внимателно на границата сертификати и тестове дори и при опашки.
Това, че някой случайно са го пропуснали или минал и заминал без последствия не осначва,че на всеки ще  го пуснат.

# 317
  • София
Vivi, освен да си носите разпечатана заповедта на МЗ на английски, за не откажат да качат хората без документ.

# 318
Антигенните тестове задължително ли трябва да са на английски език. На няколко места срещнах различна информация?

# 319
  • софия
Изискването за влизане в Гърция с тест е от страна на гръцките власти. Съмнявам се да са минали курс по български.
"All certificates must include the critical information (i.e. number of doses and their respective dates) in English, German French, Italian, Spanish, Russian and the person’s full name must match the name on the passport or any other recognized travel document."
https://travel.gov.gr/#/

# 320
Изискването за влизане в Гърция с тест е от страна на гръцките власти. Съмнявам се да са минали курс по български.
"All certificates must include the critical information (i.e. number of doses and their respective dates) in English, German French, Italian, Spanish, Russian and the person’s full name must match the name on the passport or any other recognized travel document."
https://travel.gov.gr/#/

Нямах предвид на български, а за немски език в случая. В PLF, който направих пише, че трябва да е на английски език, та затова попитах. Но щом приемат и на езиците по-горе, да не се притеснявам. Smiley

# 321
  • София
Ще съм благодарна, ако скоро някой се е прибирал от Ханя с wizz да сподели дали търсят сертификат/тест/ваксина при бординг на полета за София. Също така, доколкото четох, там не приемат мобилни бордни карти, това означава да се наредим на чекина, нали така? Не ми се търси принтер в Ханя Simple Smile
Благодаря предварително Simple Smile

Има принтер в центъра 1 евро на страница. Пращаш им го по мейла. Това е локацията  https://www.google.gr/maps/place/Hazirakis+Basil/@35.513359,24.0157096,17z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x149c7d960b082a41:0x56790a2368bcfa61!2sHazirakis+Basil!8m2!3d35.513359!4d24.0178983!3m4!1s0x149c7d960b082a41:0x56790a2368bcfa61!8m2!3d35.513359!4d24.0178983?hl=en&authuser=0

Поствам и страницата им. https://www.alltoprint.gr/

# 322
  • SF
За Крит - западната част на острова, - трябват ли ми обувки за влизане в морето? Имам предвид камъни, таралежи?

# 323
  • Варна
Здравейте, вчера пристигнахме в Ния Ираклица, два пъти ни валя дъжд по пътя. Прегледаха ни документите внимателно, на шофьора направиа бърз тест. Имам въпрос как да намеря в Ния Ираклица пекарна за закуски?

# 324
  • София
За Крит - западната част на острова, - трябват ли ми обувки за влизане в морето? Имам предвид камъни, таралежи?
Не. Там плажовете са пясъчни. На тези, на които ходихме ние (Фаласарна, Елафониси, Балос, Ставрос, Сталос), таралежи не видях.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 09:45 от Vivi

# 325
Здравейте!Извинявам се предварително за вероятно глупавия въпрос,но при попълването на PLF,под National ID ЕГН ли се пише или номера на личната карта?

# 326
  • София
Здравейте!Извинявам се предварително за вероятно глупавия въпрос,но при попълването на PLF,под National ID ЕГН ли се пише или номера на личната карта?

Номер на лична карта

# 327
  • Пловдив
Който ще ходи на Крит, да има предвид, че се очаква локдаун за цялата територия на острова от утре.

# 328
И все пак да уточним, че локдаун в случая означава неработещи нощни заведения (от 1 до 6 през нощта), без музика в заведенията и малко по-стриктно (не много) носене на маски.
Засега са областите Ханя и Ираклио.

# 329

Номер на лична карта
Много благодаря!🙂

Общи условия

Активация на акаунт