На море в Гърция 2021 - V

• 53 747
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Пуснала съм ги на стр.20 от темата пост #287.

# 346
  • Варна
Да, както и забрана за пътуване в същите часове, забрана на събития, за сядане голям брой хора на маса, задължителна дезинфекция между клиентите на маса и др.подобни, които принципно не са пречка за почивка. Но определено няма да са ок за любителите на купонджийски/нощен живот Simple Smile
Такива любители не са много, така че едва ли ще е проблем.
По-тревожни са данните за заболеваемостта в Гърция, вече минаха 2000, минаха и 3000 и вчера имат 4181 нови заразени. Което като отчетем че Гърция има малко повече население у нас (около 10млн.) е все едно тук да имаме 3000 заразени, което е огромен брой. Като гледам има вероятност скоро Гърция да влезе в червената зона с подобни данни. По дефиниця за червена зона трябва да има повече от 500 заразени на 100к души за 14 дни, т.е. за 10 млн. население около 50к заразени за 14 дни или около 3500-3600 на ден. Вече е мината границата, сега остава да минат и дните за да се акумулира броя заразени.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 17:12 от MariaNova

# 347
Ей това мина преди час

# 348
  • софия
Дано помогне за пожарите и не нанесе други щети!

# 349
  • София
Дано помогне за пожарите и не нанесе други щети!
Уж дават, че ще има буря над Евия. Дано да помогне за пожарите. После обаче, отива към Халкидики.

# 350
Здравейте,
Имам положителен рапид антигенен тест от април, на англ. Но лабораторията го издава само на хартиен носител и сканиран, но не е качен в his и няма qr код. Имате ли информация ще имам ли проблем да влезна в Гърция само с хартиения тест?
Няма да ви пуснат за изкарали ковид се приемат само сертификати от his.bg

# 351
В Йонийско няма медузи заради по-студената вода - не са чак толкова много костенурките, че да ги изядат. За съжаление, заради постоянното повишение на темп. на водата и развъждането на планктон в последните години все повече медузи има, особено в края на лятото.

Аз като гледам температурата на водата навсякъде е една и съща в цяла Гърция (отклоение с 1 градус не го броя) и ако Йонийско е по-студено къде е по-топло, че на мен навсякъде ми е студено Simple Smile ?

# 352
В Йонийско няма медузи заради по-студената вода - не са чак толкова много костенурките, че да ги изядат. За съжаление, заради постоянното повишение на темп. на водата и развъждането на планктон в последните години все повече медузи има, особено в края на лятото.

Аз като гледам температурата на водата навсякъде е една и съща в цяла Гърция (отклоение с 1 градус не го броя) и ако Йонийско е по-студено къде е по-топло, че на мен навсякъде ми е студено Simple Smile ?
Има разлика в температурата на водата даже на един и същ Йонийски остров - Корфу - около северния А. Георгиос и Палеокастрица след средата на юли беше студена към ледена на места, докато около южния А. Георгиос беше топла, пък какво остава за цяла Гърция. Например в Северна Гърция в разгара на сезона и в началото на септември сме попадали обикновено на приятна за къпане вода.

# 353
  • София
Знаете ли къде на Санторини е снимано това:

Не съм попадала на снимки на тези постройки преди.

# 354
  • София
Знаете ли къде на Санторини е снимано това:

Не съм попадала на снимки на тези постройки преди.
Гугъл казва това https://www.windmill.gr/location/

# 355

Ами местата с nай-топла вода, на които сме попадали до момента са на Южен Пелион (от западната част, но плажовете са с камъчета), Северна Евия (залива на север от Лутра) и залив четата около Ситония.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 09:52 от salex_n2

# 356
След средата на миналият месец в заливчетата на Ситония от към страната на Касандра, водата беше много топла, но на 6-те плажа, които посетихме, не видяхме нито една медуза. Наистина водата не беше с тази видимост на която сме свикнали, имаше доста планктон, но медузи нямаше.

# 357
Мерките на Закинтос и Ханя, Крит се удължават до 18.08.
https://www.ekathimerini.com/news/1166181/curfews-in-chania-and- … ded-to-august-18/
На гръцката карта за седмичната заболеваемост обаче Закинтос е с намаляващ процент - от 64,8 спадна на 30,8,така че дано нещата отиват към подобрение.

# 358
Здравейте, следващият петък пътуваме за Керамоти, някои с актуална информация относно положението там - пожари, ковид, медузи - водата как е ?

# 359
Ако някой е подавал тест за освобождаване от карантина към софийското рзи- за колко време връщат отговор?

Общи условия

Активация на акаунт