На море в Гърция 2021 - V

• 52 812
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, може ли да се ходи свободно на плаж Sani, като не сме гости на хотела?

# 586
  • Sofia
Здравейте, може ли да се ходи свободно на плаж Sani, като не сме гости на хотела?

Може от двете страни след хотелските чадъри.

# 587

Може от двете страни след хотелските чадъри.

А по-високи ли за цените от предишни години. Познати твърдят, че били  вдигнати в сравнение с минала година.

# 588
  • Sofia
Ние ходим от другата страна на плажа (не където е къмпинга), непосредствено след хотелските чадъри. Плажът надолу е див и си носим чадър. Напълно безплатно е. Там е тихо и приятно. Спираме на паркинга преди входа на ризорта. Той също е безплатен. Има пътека над него, която води до плажа.

# 589
  • София
За ферибота за Корфу - получи се пазаренето на трите гишета 😂 За Лефкими и Kerkyra Seaweas нямаше никаква отстъпка, въпреки че корабите тръгваха скоро, Kerkyra Lines цената с 50 процента отстъпка за отиване и връщане.
Скрит текст:

# 590
Малко ъпдейт и от мен. Минаване на границата в 3 ч през нощта, 3 коли. Поглед аха небрежно документите и PFL, тестове така и не ги отвориха,преминаване за 5 мин.
В Нидри (Лефкада), страхотна лудница и супер натоварено. На ферито за Кефалония, попълва се само тяхната декларативна фоема, която ти дават при закупуване на билет (има я и на сайта на west ferry). Ферито за Фрискадо беше пълно, никой не неси маска на борда, след отплаване. От. Нидри, освен West ferry, се оказа, че Ionian lines също имат линия до Кефалония, но бяхме купили билетите вече. На Кефалония, пътищата в северната част, са доста тесни, в района. А Зола и Аг. Кириаки с огромна денивилация. Иначе е много красиво.

# 591
  • Bristol
Здравейте, малко необичаен въпрос за тази тема, но тази карта на броя положителни по райони обновяват ли я ежедневно? Аз колкото пъти вляза, няма промяна в цветовете Simple Smile
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/
Бях си харесала Корфу и само заради картата сменям на Кефалония 🤪 Харесах си нещо близо до плажа Kaminia. Да попитам, ако случайно някой е ходил в района, какви са впечатленията. Не ми изглежда много натоварено и не ми излизат много заведения в Google map, греша ли 🤔

# 592
https://durjavnik.bg/2021/08/21/105767/balgaria-popadna-v-cherve … Ev6WxlV-IuJ4UA7MM

И сега какво - чакаме заповед на тяхното министерство с рестрикции ли?

# 593
Звучи логично ..... Надявах се да направим още едно пътуване в началото на септември, но резервации не съм правила, точно защото очаквам нови ограничения. Но, освен нас и самата Гърция е червена зона ....
https://www.bgnovini.eu/%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0% … zHJwBj66anmTRTtBM

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 19:53 от Light Beam

# 594
  • София
Здравейте, малко необичаен въпрос за тази тема, но тази карта на броя положителни по райони обновяват ли я ежедневно? Аз колкото пъти вляза, няма промяна в цветовете Simple Smile
Бях си харесала Корфу и само заради картата сменям на Кефалония 🤪 Харесах си нещо близо до плажа Kaminia. Да попитам, ако случайно някой е ходил в района, какви са впечатленията. Не ми изглежда много натоварено и не ми излизат много заведения в Google map, греша ли 🤔

Картата се обновява веднъж седмично, в сряда. То долу в ляво си пише, че е актуална към 17.08.2021
И има промяна спрямо миналата седмица, за Крит например вече и Ретимно е в червено, а Закинтос вече не е червен, и още няколко разлики има.
Моето лично мнение, че Кефалония е в пъти по-добре от Корфу. Аз лично бих отседнала в района Диварата, Агия Ефимия и т.н.

# 595
Би трябвало да я обновяват, но разцъках няколко острова и съвсем не съвпадат данните с тези от линка, който споделих снощи (там са европейските карти).

Относно Каминия - да, така е, както си видяла. Това е един многокилометров плаж с три имена - Мунда (най-далеч към носа), Каминия и Потамакия, защитена зона заради костенурките карета, които гнездят там. До плажа има един-единствен хотел, Мунда бийч, и няколко вили във вътрешността. Най-близкото село е Радзакли, където май имаше само една кръчма, но на километър-два във всяка от посоките има оживени и туристически курорти - Кателиос и Скала, пълни с хотели и заведения (и много англичани).
Плажът е за мен най-хубавият пясъчен на Кефалония, никога не е пълен. Но Кателиос и особено Скала не са по всеки вкус, а и повечето атракции на острова остават далеч от вас. Зависи какво търсите.

Змимка,
досега Гърция не дели по този принцип - условията за влизане са едни и същи за всички, независимо от каква зона идват. Т.е. както не е имало облекчения, като бяхме зелени (а те бяха червени), така няма да има и утежнения сега (да се надяваме).
За други страни, които ни пускаха без нищо, вече настъпват промени.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 19:58 от Параход

# 596
Здравейте, никъде не намирам информация за цените на еднодневните разходки с корабче в Лефкада, до Porto Kadsiki и останалата програма. Намерих едни - Nidri star, но нямат цени. Уж има тръгване и от Vassiliki на някои, а не мога да намеря нито кои, нито цени. Можете ли да помогните с линк?

# 597
Здравейте, никъде не намирам информация за цените на еднодневните разходки с корабче в Лефкада, до Porto Kadsiki и останалата програма. Намерих едни - Nidri star, но нямат цени. Уж има тръгване и от Vassiliki на някои, а не мога да намеря нито кои, нито цени. Можете ли да помогните с линк?

Няколко са кораб четата, Нидри стар 1,2 и 3.,Македония Палас и още едни мернахме днес. Всички имат офиси на централната улица в Нидри и тръгват от там. Дали минават през Василики, не знам. Билети се продават, от всяка туристическа компания.

# 598
Salex, тъкмо тях гледах сега, но цени няма. Ще трябва да се разходим до Нидри явно.

# 599
Salex, тъкмо тях гледах сега, но цени няма. Ще трябва да се разходим до Нидри явно.
Преди години, когато сме ги ползвали, бяха 20евро/човек по спомен и билети при даваха агенти през деня на почти всички плажове-Егремни, Порто Кацики, Катизма и др. Сега дали е така все още, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт