Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 939
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, чудя се какъв нощен крем да ползвам? В момента съм на Уриаж нова кожа серум, който е 6%AHA, но не мисля че ми върши някаква работа.
Ако може да препоръчате крем, който е с AHA?

# 181
При мен кожата се оправи като намалих козметиката до минимум, само най-леки гелчета и серуми и то не маниакално сутрин - вечер. Отделно почистване с лосиона на Амрита, от кремовете А-дерма ми харесва повече от Биодерма. Без мазна храна също, млечни минимално, сладкиши - да, но не да се изхранвам с тях.

# 182
Кой от докторите от програмата за безплатен преглед на биодерма препоръчвате. Ще съм благодарна ако ми дадете някакви насоки.Simple Smile

# 183
За кистозните подкожни пъпки и не само тях помага акне бп5, това е единствения крем който съм признала, трябва поне 2,3 мазания и пъпката избива и завяхва. Момичета , искам да ви попитам някоя от вас ползвала ли е Ретинол, ако да на коя марка и ако може да ми каже повече за него, чух че помагал при леки бръчки, понеже на челото ми ся появиха от многото изсушаващи кремове за акне.
Другият ми въпрос е някой подлагал ли се е на процедури с дермапен? Чух че помагало много при белези от акне

# 184
  • София
Има тема за Ретиноидите: https://m.bg-mamma.com/?topic=1302101   

# 185
  • Plovdiv, Bulgaria
Кой от докторите от програмата за безплатен преглед на биодерма препоръчвате. Ще съм благодарна ако ми дадете някакви насоки.Simple Smile
Доволна останах от доц. Весела Райкова. Ако имаш снимки, пращай. Аз имах и стари, и в момента се бях снимала, нямах много активни пъпки, но по старите снимки се виждаха.

# 186
Благодаря много!

Доволна останах от доц. Весела Райкова. Ако имаш снимки, пращай. Аз имах и стари, и в момента се бях снимала, нямах много активни пъпки, но по старите снимки се виждаха.

# 187
В момента имам точно кистозна пъпка и ще го пробвам този крем акне бп5, по препоръки от форума си взех ретинол на ревокс, слагам вечер и кожата сутрин ми е гладка, но това са наблюдения от 4- 5 дни.

# 188
Някой да е ползвал Епидуо гел? Възползвах се и аз от безплатните консултации и това ми беше предписано. Има ли първоначално влошаване?

# 189
  • Plovdiv, Bulgaria
Има една мацка в Инстаграм, българка, страдаща от акне. Показва продукти, кожата си и други неща. Следя я от известно време, моето акне не е чак толкоз, но научавам доста неща от нея. Та, нали на мен ми изписаха Акнатак, реших да я питам полвала ли го е - каза, че него и Епидуо е ползвала, но в момента в който ги спре, всичко се завръща.
Аз все още не съм го купила и се чудя, понеже козметичката ми даде друга идея. Хлорнитромицин със 1% салицилов спирт се смесват и се маже всяка вечер засегнатите места 20 дни, 20 почивка. Това било едновремешна рецепта и много помагала.
Аз изчаквам, понеже тя ми прави дарсонвал и сега положението е малко по-добре, но съм сигурна, че ще избият още нови пъпки. Най-вероятно ще пробвам първо Хлорнитромицина.

# 190
Дъщеря ми го ползва. По схема. Доволна е, челото ѝ се изчисти, бузите също. Излющвал и помагал за махане и на черните точки, а не само на пъпките. Но....беше стигнала до инфо, че резултатът е временен. Чакаме изследвания и после ще ги пратим на дерматоложката(Йорданова от скин консулт). Може да се наложи допълнително лечение.

# 191
Някой да е ползвал Епидуо гел? Възползвах се и аз от безплатните консултации и това ми беше предписано. Има ли първоначално влошаване?
Аз съм го ползвала по предписание на дерматолог и съм мноооого доволна.При редовна употреба до месец ще видиш резултата.Не излизат нови пъпки,а петната изчезват.По-скоро леко се излющтва кожата.Док беше ми казала първо всяка вечер една седмица да свикне кожата и да видим дали ми понася,но аз забравих и започнах и сутрин и вечер. Само хубави неща се случваха.След месец като отидох на преглед нещата бяха видими.Док каза,да продължвам,може и в бъдеше да го ползвам.Стига почти за една година. Даже и финни бръчици се изправиха.Като ме пита док какво ми е мнението аз й казвам,ами незнам дали ми са се заличили белезите,но че бръчките по челото ми изчезнаха е сигурно,та се посмяхме малко.Но!!!!!Не трябва да се печеш на слънце,може да се получат петна.Слънцезащитен задължително,зада предпзиш малко все пак ако те види слънце зимата.

# 192
Епидуо може ли да се купи без рецепта?

# 193
  • Пловдив
Епидуо може ли да се купи без рецепта?
ДА...

# 194
Схемата с хлорнитромицин съм прилагала, ефективна е. Естествено, ефектът не е завинаги, защото проблемът е вътрешен и докато не се реши той, акнето се завръща отново и отново. И отново.

Общи условия

Активация на акаунт