Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 818
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • в страната на чудесата
Кой е сайтът?

# 646
Добре, де...да разбирам, че като не ги препоръчвате се справяте сами ли?
Как да оставя подрастващ с гнойно акне и дупки от белези? Как?
За съжаление или за радост, не знам, но отговора при мен е категорично Да !
За съжаление, като за начало имам много некачествена кожа склонна към всичко неприятно и дори си имам/х от всичко.
За съжаление съм минала през много " специалисти " и за още по-голямо съжаление съм им дала много пари. За съжаление съм си правила много процедури и съм използвала много продукти, които нямаха полза. За съжаление съм имала много трудни моменти, защото активното или тежкото акне засяга и външният вид, съответно самочувствието. Психически да се чувстваш безсилен въпреки, че си на диета, лечение или си в рутина и да няма резултат е...
За радост един ден казах, че се отказвам от всички и всичко, и взимам ситуацията в мои ръце. Съжалявам, че не съм го направила по-рано, ефекта и резултатите бяха налице след 3 седмици точно.
Все още боря малко останали белези и ми излиза от време на време пъпка при дисбаланс. За радост се научих и как вече в напреднала възраст да третирам кожата за превенция при стареене, помогнах и на семейството ми за тяхната грижа. Ако не беше 7 години за дерматолог, да съм го записала , за да борим гадините.
Естествено, че не се оставя детето в такова положение. Моята майка на времето искаше да ми помогне, но нищо не правеше по въпроса, казваше ми само да не ги чопля и сами ще минат. А ако беше различно, нямаше и да съм в тази тема сигурно.

Questar- поприцип стискането не е категорично забранено, просто трябва да е качествено. С игла и с дезинфекцирани ръце, и изискана докрай пъпка и още неща и т.н
Та за по лесно ти препоръчвам лепенки, patch spot acne хем извличат и изчистват пъпката, хем ѝ помагат за заздравяването , хем не чоплиш. Пробвала съм на Mario badescu - не вършат работа, на Holika holika червения етикет - не върши работа , но Holika holika с жълтият етикет се справят с гнойта за 1 час. Само тези видове, защото вече нямам нужда, но знам, че и ДМ дрогерията предлагат лепенки та трябва да си прецениш кои ще работят за теб.
А за ефекта пърджинг си разбрала много правилно, явно порите са ти били запушени. Такава е функцията на Салициловата киселина и начина ѝ на работа, да изкара всичко на повърхността в пъпка и така да изчисти лицето. Отделно зависи каква концентрация си използвала, колко процента е киселината, за да ти действа така агресивно. Хиалурона също е киселина, но не мисля, че ще ти действа така. Пробвай я ( некомедогенена е ) ако наистина мислиш, че киселините ти влияят зле, то тогава и от нея ще имаш реакция. Скинорен и епидуо за мен да агресивни продукти.

Споделям един канал от който съм научила много за продуктите. Момичето обяснява прекалено детайлно и понякога дори е прекалено предпазлива за използването на продуктите. Но ако се чудите за някой продукт за акне, тя има ревю за него, какво мисли за него и как да го използваш. Дори и да го няма продукта може да я попитате и да направи ревю за него. В коментари пък може да споделите рутината си и тя да ви помогне с нея, спрямо проблема ви.
https://youtu.be/iYjHXm90uLc

Виждам, че никой не споменава бензол пероксид, което е също много известна съставка за лечение на акне. Според мен много агресивна и травмираща кожата, затова не харесвам, имам опит, но пък работи.
Съжалявам ако коментарът е прекалено дълъг, излишен за някой, просто такава информация за мен щеше да е полезно едно време.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 00:41 от Meri jan

# 647
Meri Jan,
А в крайна сметка какво помогна при вас за окончателното решение?

# 648

Cosmily и Sezia
Проверявам и в двата. Трябва между съставките да има запетайки, че ако са точки или някакви тиренца не може да ги прочете

# 649
  • Пловдив
Мери, да...и аз искам да знам кое ти помогна и от кое си доволна. За другото разбрах, но...пак нямам решение за сина ми. Как да процедирам според твоя опит?

# 650
  • София
Mystic, аз съм много доволна от Indoxyl, за който писах. Прилагаме го малко повече от 20 дни и промяната е повече от видима. Кожата се успокои и позаглади. Активни пъпки няма, или ако се появят са съвсем миниатюрни. Даже приятели и роднини забелязаха и го насърчават, че се е преборил с тази гадост. (Аз си мълча и имам едно наум, че може и да се завърне като спрем лечението - дано НЕ). Петната си стоят, де, и после ще му мисля как да ги борим. Въпросът е да се спре възпалителния процес.
Но плановете МИ (вече не знам доколко да слушам дерматолозите, че се изтощих от ходене по мъките) са да се маже още 20 дни и после да минем на скинорен или ТО.
Сега сутрин слага за хидратация и регенерация NiAcne -крем. Изчаквам още малко и ще го заведа на почистване при мед. козметик. Това си е много важно за склонни към свръхобразуване на себум кожи.
Някой бори ли акнето с продуктите на The ordinary? Моля да споделите отзиви.
Сега да мина на дъщеря ми;). Тя е с дребни пъпчици и черни точки основно по челото и слепоочията. Даже не се и забелязват. Водих я на дерматолог за друг проблем, но док. ѝ изписа Епидуо+ Sebogard gel и Sebоgard орални сашета. Още не съм ги купила. Някой с отзиви за Sebogard?

# 651
  • Пловдив
Ох, ами нямам план за напред аз...не.
Утре вечер ще идем така или иначе съм запазила час. Да видим как ще му се отрази...само ме е страх от тоя лазер да не го зачервят прекалено.Дано не.
За хидратиращи кремове ни забраниха изрично. Незнам дали е ок или не...
А хидрафейшъла си е почистване с вакум на водна основа...не вярвам да навреди.

За ТО мисля има доста доволни, ама аз все не се заемам да запиша кое след кое се ползва и как Simple Smile а и ме е страх с това постоянно изискване за мазане със слънцезащита, понеже моя тийн е нехаен и няма да го прави...

# 652
  • София
Mystic, аз съм много доволна от Indoxyl, за който писах. Прилагаме го малко повече от 20 дни и промяната е повече от видима. Кожата се успокои и позаглади. Активни пъпки няма, или ако се появят са съвсем миниатюрни. Даже приятели и роднини забелязаха и го насърчават, че се е преборил с тази гадост. (Аз си мълча и имам едно наум, че може и да се завърне като спрем лечението - дано НЕ). Петната си стоят, де, и после ще му мисля как да ги борим. Въпросът е да се спре възпалителния процес.
Но плановете МИ (вече не знам доколко да слушам дерматолозите, че се изтощих от ходене по мъките) са да се маже още 20 дни и после да минем на скинорен или ТО.
Сега сутрин слага за хидратация и регенерация NiAcne -крем. Изчаквам още малко и ще го заведа на почистване при мед. козметик. Това си е много важно за склонни към свръхобразуване на себум кожи.
Някой бори ли акнето с продуктите на The ordinary? Моля да споделите отзиви.
Сега да мина на дъщеря ми;). Тя е с дребни пъпчици и черни точки основно по челото и слепоочията. Даже не се и забелязват. Водих я на дерматолог за друг проблем, но док. ѝ изписа Епидуо+ Sebogard gel и Sebоgard орални сашета. Още не съм ги купила. Някой с отзиви за Sebogard?
А откъде купувате Indoxyl?

# 653
  • София
От Гърция е. Има го във всяка аптека. Аз го купих от едно селце.

# 654
  • София
С рецепта ли е? Може би може да се достави от аптеката на Промахон?

# 655
  • София
Без рецепта ми го дадоха и не са и попитали за такава. Предполагам, че може да се поръча от Промахон.

# 656
Аз имам няколко въпроса, че съвсем се обърках. Как точно се подреждат продуктите в сутрешната и вечерната рутина? В момента сутрин ползвам- гел за акне, серум ниацинамид, витамин Ц, дневен крем и слънцезащитен флуид. Вечер- измивно олио, същия гел,  ниацинамид, AHA/ BHA/ ретинол (редувам ги всяка вечер), нощен крем. Искам да си взема и тонер. Къде да го включа? Също не разбрах кои продукти с кои могат да се ползват заедно. Само за ниацинамида знам, че може да се ползва с всичко. Благодаря 🙂

# 657
  • Пловдив
И аз ме мога да им оправя реда...

# 658
И още нещо се сетих 😁 Някакво време за попиване трябва ли да оставям между продуктите, или след като размажа слагам следващото? И ползвам от време на време вечер коректора на амрита за пъпки. След тези киселини/ретинол мога ли да го ползвам?

# 659
  • София
Гледам, на серумите (напр. АНА) пише след 15 минути да се сложи крем. Предполагам, че и 10 мин. стигат. За Амрита не мисля, че ще навреди, ако се сложи върху пъпката след ретинол.

Общи условия

Активация на акаунт