С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 970
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Кой я кара? Това са си нейни решения, не на някой друг. Да го прави от сърце и да не се тормози. Защо се е вживяла.

Не е луд тоя който яде баницата, а тоя дето му я дава. Аз също бих спряла да наливам пари в имот, който не е мой още повече с мъж, с когото нямам брак. Утре ако се разпърдят нещата и тръгнете да се разделяте дали ще си видиш парите обратно?

# 181
  • Варна
Не е успяла значи проблем няма. Да ти имам разсъжденията. Няма проблем, че върти интриги, вдига скандали и нагнетява напрежение?

# 182
  • при късмета
Кой я кара? Това са си нейни решения, не на някой друг. Да го прави от сърце и да не се тормози. Защо се е вживяла.

Не е луд тоя който яде баницата, а тоя дето му я дава. Аз също бих спряла да наливам пари в имот, който не е мой още повече с мъж, с когото нямам брак. Утре ако се разпърдят нещата и тръгнете да се разделяте дали ще си видиш парите обратно?
Точно това написах, че и да ти е мъж, като се разпърдят нещата, пак няма да си видиш парите. Дай тогава нищо да не правиш с мъжа си или потенциалния, и да си живееш в кочината, сигурно ще е по-добре

# 183
Нямаше да нагнетява нищо, ако хората бяха спокойни и не я слушаха. Няма кой да слуша такива глупости. Те щом слушат, явно са принудени, сестрата си идва в дома на  майка си като у дома си.

# 184

Точно това написах, че и да ти е мъж, като се разпърдят нещата, пак няма да си видиш парите. Дай тогава нищо да не правиш с мъжа си или потенциалния, и да си живееш в кочината, сигурно ще е по-добре

Да инвестираш в своя си апартамент и жилище е едно, да инвестираш в ЧУЖД имот обаче и да нямате брак е това е безумие извинявай.
П.С. Аз също съм наливала пари в ремонти, мебели и техника във връзка без брак и треперих дали ще си взема моя дял след раздялата. Късмет, че не излезе чак такъв боклук и ми върна всичко до стотинка, но не всяка жена има подобен късмет, така че по-добре всичко да си е черно на бяло.

# 185
  • при късмета
Нямаше да нагнетява нищо, ако хората бяха спокойни и не я слушаха. Няма кой да слуша такива глупости. Те щом слушат, явно са принудени, сестрата си идва в дома на  майка си като у дома си.
Сестрата живее в дома на майка си, даже заедно с нея. Дома в който сега е брат ѝ не е при майка ѝ. Защо тя не се отдели от майка си и да направи ремонта от нулата, че да има изобщо къде да влезе? Защо чака на брат си? И защо е решила да идва чак след като ремонта е почти завършен.
Ариел, говорех за случаите, когато семейство живее в жилище на единия. Другия не може да го нарече свое, по не по документи. То не става негово, ако на партньора е наследствено, защото такова имущество никога не става СИО. Остава си собственост само на наследника еднолично, нищо, че е в брак. Сега по-ясно ли е?
Имаш, нямаш брак, наследството на мъжа ти си остава само негово

# 186
  • Варна
Не се влага в нещо, което я е твое, я не. Това казва разумът/практиката. Личен опит. Ако обаче си почувствал, че трябва да го направиш, значи после не мрънкаш, кой щял да го ползва и как ще го стопанисва това жилище.
Сестрата е нагличка, пуска празно за пълно и някой трябва да й свие перките. Мама или братът, не и авторката, де.
Собствените си вложения, авторката може да счита като "вноска" във връзката - подкрепила е гаджето във важно решение. Обаче, бих искала да си изясня кои са "...Направо ми идва ги разхвърлям и двете смотли."

# 187
Сестрата живее в дома на майка си, даже заедно с нея. Дома в който сега е брат ѝ не е при майка ѝ. Защо тя не се отдели от майка си и да направи ремонта от нулата, че да има изобщо къде да влезе? Защо чака на брат си? И защо е решила да идва чак след като ремонта е почти завършен.
Ариел, говорех за случаите, когато семейство живее в жилище на единия. Другия не може да го нарече свое, по не по документи. То не става негово, ако на партньора е наследствено, защото такова имущество никога не става СИО. Остава си собственост само на наследника еднолично, нищо, че е в брак. Сега по-ясно ли е?
Имаш, нямаш брак, наследството на мъжа ти си остава само негово

Да, де ама не ясно защо след като липсва брак "приятелката" налива едни пари в каца без дъно докато сестрата се разпорежда в собственото си жилище. Ако сестрата на приятеля ми дойде и ми каже: Дай едни пари да си ремонтирам апартамента на маминки, в който живея... такива майни ще й тегля, че ще се чуди от де й е дошло.

# 188
  • при късмета
Изобщо не схващаш, че брака няма значение, нали?
Авторката именно затова тегли майни на сестрата. При това жилището колкото е на сестрата, толкова и на брата. Та сестрата не си е повече вкъщи от него. Налива едни пари, защото са в 4 годишна връзка, вече 2 живеят заедно и смята, че връзката има перспектива. Вероятно вече мисли като за "тях", не като за "нея и него отделно". Не са се събрали вчера

# 189
Ами и аз съм от 4 години заедно с приятеля ми, но майка му ме нарежда и ме обижда. Той мълчи като пудел и не смее да ме защити. Знаеш ли кога ще дам пари за нещо свързано с неговото семейство? Точно никога. Аз съм с него, не с майка му и другите му роднини.

# 190
  • при късмета
Тя обаче има проблеми от различно естество, не като твоите. А брака няма нищо общо, нито в твоя, нито в нейния случай. Все една да те питам, ако имахте брак смяташ, че мъжа ти ще те защити ли?
А защо изобщо си с него, дори няма да те питам, защото аз гледайки от моята камбанария, никога не бих била с такъв мъж. Не в имотите му, в него не бих инвестирала, дори само време

# 191
Ако имахме брак щях да съм в правото си да я навра там дето слънце не огрява. В момента тя не ми е никаква, нито аз на нея. Брака променя много неща. А в подобна деликатна ситуация всеки мъж би внимавал да не се изпокара първо с жена си щото после няма да спи с маминка, когато маминка прогони поредната кандидат-снаха. Баба ми беше такова свекървище. Големият й син свърши сам с три развода. Имаше приятелки от дъжд на вятър, но една свястна нямаше. Нали на мама момчето.

# 192
Ами да налива в собствения си имот, който има 🙂 Уж 😉
И който бил даден под наем...
Само че тогава по вашата логика той не трябва да пипа нищо в нейния, защото е чужд имот и я види някой ден нещо от него, я не!
И кво праим тогаз!?
Живеем в неремонтирани, мърляви и занемарени жилища, сакън да не се минем нещо!
И после говорим за любов 🙄 Да, бе, да!

Точно, Биянка! Щяла да ги разхвърля И ДВЕТЕ СМОТЛИ... И после й вярвай, че е благодарна на жената или не си прави тънки сметки.
За речника на Афродита няма да отварям дума. Там е стил и финес.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 23:24 от птица

# 193
  • при късмета
Ако имахме брак щях да съм в правото си да я навра там дето слънце не огрява. В момента тя не ми е никаква, нито аз на нея. Брака променя много неща. А в подобна деликатна ситуация всеки мъж би внимавал да не се изпокара първо с жена си щото после няма да спи с маминка, когато маминка прогони поредната кандидат-снаха. Баба ми беше такова свекървище. Големият й син свърши сам с три развода. Имаше приятелки от дъжд на вятър, но една свястна нямаше. Нали на мама момчето.
В голяма заблуда си. Точно както сама каза, и да имахте брак, той ще е с него, не с майка му. На двете помежду ви, положението изобщо не се променя, защото нейното име не фигурира в акта за брак. Така, че колкото ще можеш да я навреш някъде си след брака, толкова можеш и сега. Но в задачата се пита, защото изобщо ти се налага на теб да я навираш, като това е работа точно на мъжа ти. С брак или без. И той това няма да го промени след брака си, ако сега не го прави. Трябва да си наистина наивна, ако го мислиш. Всеки мъж с минимално IQ би бил наясно, че няма да спи при маминка, независимо дали е само във връзка или в брак. А ако мисли, че има много като теб да търпят такова нещо, много бързо ще му стане ясно, че няма да има друга жена около себе си, освен маминка. Но аз продължавам на жените повече да се чудя, мъжете така са намерили и е обяснимо

# 194
Сякаш освен майка му и сегашната приятелка други жени на света няма 😂

Общи условия

Активация на акаунт