С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 102
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
  • при късмета
Щом детето е било толкова малко, че не помни истинския си баща, това променя нещата. Израсло е с нагласата, че това е баща му и изведнъж му съобщават, че това не е истина. И има значение кой му го съобщава, наистина. От една страна, майката може да е преценила, че това е по-добрия вариант и затова да се държи така. От друга, не се знае дали е така в действителност. Изобщо не се наемам да определям кое е правилното, но на детето правото да си знае произхода е абсолютно.
Бабата и дядото, ако се запънат ще си вземат правото на свиждане по съдебен път, заради смъртта на сина си. Но дали е добре за детето, също не е гарантирано. Но и желанието им за връзка с внучето им не мога да осъдя, нормално е. Много тегав казус. За имота е ясно
От трета страна, това дете все ще дойде момент в който ще види акта си за раждане и имената записани в него и ще вдене, че нещо не е както трябва. Тогава какво ще обясняват родителите, не знам

# 286
Уиш гледа от своята камбанария, но не всички сме като нея.
Самата истина. Аз съм единствената в тази тема, чийто съпруг е починал, докато едно от децата му е бебе. По тази причина само аз измежду пишещите тук съм наясно какво представлява тази ситуация и как се справяш с нея. Останалите чоплят семки и търкат клавиатури по казуса.

Птица, значи снахата може да живее там, докато е придатък на сина им? Иначе не може? Сори, ама ако изгубя детето си, дреме ми кой остава да живее в апартамента му. Егаси селската драма.

# 287
От споменатия от Анонимен казус, разбирам, че апартамента е купен от родителите, преди синът да се ожени. При това положение, единствен наследник е само внукът, но не и майка му. Когато детето навърши 18г.,апартамента си е само негов и не дели нищо с природените си братя и сестри, и майка му трябва да се изнесе.

# 288
Признават , разбира се правото на личен живот на снахата.

Апартаментът е просто нюанс в историята.
Нима? Наистина ли признават правото на личен живот на снахата? И наистина ли апартаментът е само нюанс в историята? Така както ти ни разказа тази история, апартаментът беше поантата в нея. Страшка!

Много моля, да информира детето кой е баща му има право само майката. Точка. И баби, стринки и куцо и сакато нямат място в това. Точка.
Значи снахата може да ползва с новия мъж и новите деца апартамента на починалия, но не може да каже на детето кой е баща му? И неговите родители не могат да поправят тази грешка?
И защо така? Неморално, незаконно или какво?

# 289
  • при късмета
От споменатия от Анонимен казус, разбирам, че апартамента е купен от родителите, преди синът да се ожени. При това положение, единствен наследник е само внукът, но не и майка му. Когато детето навърши 18г.,апартамента си е само негов и не дели нищо с природените си братя и сестри, и майка му трябва да се изнесе.
Не е вряно. Апартамента е на името на сина, а при наследяване се гледа името в нотариалния акт и от него произтичат наследниците. Свекърите само са го платили. А за това, че са имали брак, жена му му е наследник, заедно с детето/цата. Тя и детето имат по 1/2 от апартамента, в този случай.
И други деца на майката после делят нейната част, заедно с него

# 290
Жестоко е да загубиш детето си и да не ти позволяват да общуваш с внука си.Отвратително,недопустимо и нечовешко е това.

# 291
  • София
Самата истина. Аз съм единствената в тази тема, чийто съпруг е починал, докато едно от децата му е бебе. По тази причина само аз измежду пишещите тук съм наясно какво представлява тази ситуация и как се справяш с нея.
Птица, значи снахата може да живее там, докато е придатък на сина им? Иначе не може? Сори, ама ако изгубя детето си, дреме ми кой остава да живее в апартамента му. Егаси селската драма.
И дъщеря ти мислеше ли, че сегашният ти съпруг е неин баща или е наясно?
Но също така имаш достатъчно жилища за всички деца + себе си, та можеш да окачествяваш като селска драма имотните отношения. Не на всички е така широко около врата.
Значи, хората изгубили детето си, а на практика са изгубили И достъпа до внучето си, по чия вина е второто?
Хайде да не се правим на ощипани - при такива чудесни отношения е нормално да се сетиш какво си дал и какво получаваш насреща. Като ще отпишеш починалия тотално - отпиши и полученото от него.
Мога да попитам и друго, но както и да е...

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 16:25 от Cuckoo

# 292
Куку, броят на жилищата не определя манталитета на хората. Освен това, намирам дори само задаването на въпроса за дъщеря ми за проява на безкрайно лош вкус. Ако не е станало ясно, ще го кажа по-просто - описаното е трагедия, която ако някой не я е преживял лично, няма особено ясна идея какво всъщност преставлява тя. По тази причина, далеч по-интелигентно е да си затвори човката, вместо да съчинява възможни варианти или да задава неуместни въпроси.

Uncommon, какво е казала или не е казала снахата и защо го е направила няма как да знаем. Единствената информация, с която разполагаме, е страшката за апартамента, разказана от анонимната госпожа. При това положение, аз бих се въздържала от даване на оценки. Не и докато нямам достатъчно информация.

# 293
Ма Ко, явно не съм се изказала правилно. Та родителите купуват на сина си апартамента на негово име, и след това той (синът) се жени. Та този апартамент не става СИО, след женитбата,остава си само на прекия му наследник, вдовицата нищо не получава.

# 294
Ма Ко, явно не съм се изказала правилно. Та родителите купуват на сина си апартамента на негово име, и след това той (синът) се жени. Та този апартамент не става СИО, след женитбата,остава си само на прекия му наследник, вдовицата нищо не получава.
Не в така. Наследник е и вдовицата.

# 295
  • при късмета
Когато има наследяване не говорим за СИО, а именно за наследяване. Различен начин на придобаване е, но и двата са зоконни. Жена му Е наследник, не е само детето. СИО се гледа само за делба по развод. При наследяване си се гледа само наследяването. Щеше да е както го обясняваш, ако нямаха брак

# 296
Защо?
Не се заяждам, а ми е интересно.
От кога имущество придобито преди брака на единия партньор, става СИО след женитбата?

# 297
  • София
Куку, броят на жилищата не определя манталитета на хората. Освен това, намирам дори само задаването на въпроса за дъщеря ми за проява на безкрайно лош вкус. Ако не е станало ясно, ще го кажа по-просто - описаното е трагедия, която ако някой не я е преживял лично, няма особено ясна идея какво всъщност преставлява тя.
Това написаха по-назад - че детето не е знаело за истинския си баща. Или и на това свекърите трябва да са възхитени, освен спънките да го виждат? Тяхната мъка е по-малка може би?

# 298
Защо?
Не се заяждам, а ми е интересно.
От кога имущество придобито преди брака на единия партньор, става СИО след женитбата?
Не става СИО. Отговорили са по-горе. ЗН, какво да се прави 🙂

# 299
Оф, СИО няма нищо общо с наследяването. Справка - закон за наследството.

Общи условия

Активация на акаунт