С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 799
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Мюсюлманите са така. Щом са били заедно преди, значи е била наясно. А щом още са заедно и щастливи, значи е било правилното решение за нея.

# 691
Съмнявам се, че е била наясно. По-скоро е била с широко затворени очи и убедена, че тя ще го промени и бла, бла.

# 692
Съмнявам се, че е била наясно. По-скоро е била с широко затворени очи и убедена, че тя ще го промени и бла, бла.

Обзалагам се и аз, че нищо не е знаела. Правел я е на луда в началото докато капана не щракне.
При положение, че аз ще нося и раждам детето никога няма да позволя вмешателство за името. Ако за муньо е толкоз важно маминка да е щастлива да й подари домашен любимец да си го кръщава както иска. Да действаш със заплахи и да казваш "защото така" за мен не е нормално, но има жени дето цял живот си ги търпят и се чудят на другите дето искат да са уважавани и обичани.

# 693
Името на детето трябва да се харесва и на двамата родители. Не мисля, че само майката го избира, защото тя го раждала. Мъжа също трябва да има мнение по въпроса. Нали е и негово дете. Не става въпрос за налагане "така ще е и край", но някакво обсъждане, разговори и накрая да се избере заедно име, което и двамата харесват. Аз много харесвах едно име, но мъжа ми не го хареса. Той харесваше друго име, което пък на мен не ми хареса. Ами говорихме още, мислихме още, и така стигнахме до нашето име. Но никой не бива да се налага, според мен, нито мъжа, нито жената. Други роднини пък нямат място в обсъждането, може да дават предложения, но до там. А тези, които се поддават на манипулации, да си носят кръста после.

# 694
  • Най-красивата страна
Няма сила на Земята,която да ме накара да кръстя детето си с име,което не харесвам.Не мога да си представя цял живот да наричам детето си с такова име.
Компромиси мога да направя за други неща,ама точно за името на детето-не.
Съгласна съм,че името трябва да се харесва и на бащата.
Обаче в повечето случаи бащата настоява не за име,което му харесва,ами точно за името на свекъра или свекървата...

# 695
И аз така. Разбрах го покрай името Георги. Прекрасно българско име - наистина - и звучно, и хубаво - обаче не мога да го "почувствам" като име на моето дете. От много години си бях казала, че един ден, ако имам син, ще е Габриел. Съвпадението на първата буква с Георги е случайно, но все пак всички решиха, че съм "загрозила" хубавото име Георги, като съм нарекла детето Габриел на двамата дядовци. И голяяямо оплакване беше - защо не е Жорко?? Бързо им мина на всички после Simple Smile А детето е кръстено на себе си - това мъжко име най-много ми харесва. Както знаете, с мъжките имена не е като с женските. По-трудно е да харесаш някое изобщо...

# 696
Мюсюлманите са така.
Още едно от любимите ми обобщения. Ами не са така, а си е до човек. Имам няколко познати , омъжени за мюсюлмани с различна народност и нито една не е сменяла религията си, а децата са оставени сами да решат какво ще изповядват. Всяка от тях мъжът й я носи на ръце, ама това си е и до възпитание , до ценности, и до това , какво имаш на втория етаж.

# 697
И не настояват децата им да са мюсюлманчета? Това не ми се вярва. А "носенето на ръце" от мюсюлманин много се рекламира, но не всяка намира принц накрая. Има сполучливи семейства, но и също толкова проблемни. Общо взето, риска е несъизмеримо по-голям, отколкото да си вземеш европеец или американец - християнин или атеист.

# 698
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мюсюлманите са така.
Още едно от любимите ми обобщения. Ами не са така, а си е до човек. Имам няколко познати , омъжени за мюсюлмани с различна народност и нито една не е сменяла религията си, а децата са оставени сами да решат какво ще изповядват. Всяка от тях мъжът й я носи на ръце, ама това си е и до възпитание , до ценности, и до това , какво имаш на втория етаж.
  Колкото и да са светски ориентирани, едва ли мъжете мюсюлмани са  приели християнството, и са почнали да пеят в църковния хор в неделя Simple Smile
 Но ако живеят в християнска държава, и наистина се замислят, е по добре за реализацията на децата да не ги ограничават и затварят.

# 699
Според мен риска не е по-голям. Нашите християни тука нали ги виждаме. Не всички, но масовката.
Навсякъде сред мъжете се смята, че ако жена ти си има самочувствието и не ти мълчи значи си чехльо и мухльо.
В обкръжението на мъжа ми има един, който пред всички наричаше бременната си жена боклук, свиня, тъпачка, даже и ку*ва. А тя уж нахакана, със самочувствие и отракана, а мълчи и мига на парцали. Не ги виждаме вече често. Но тези хора възпитават дете, което ще попие модела - татко обижда мама, а тя няма против. След 20 години ще си намери жена, която да си трайка като я обиждат и ще е голям мъжкар като татко. А момичета без самочувствие с лопата да ги ринеш. Ето християнския модел.
Уж млади и модерни хора под 30 години ,а тоо ...

# 700
  • при късмета
Моето дете е кръстено на родителите на съпруга ми, не е лошо име, но аз не бих го избрала.
Не гледам на този компромис като на "клякане", ще ме извинявате. Съпругът ми много преди идеята за дете ми беше казал, че в техния род това е традиция от много време и той много би искал да я спази от уважение към родителите си. Те самите нищо не са казвали, за съпруга ми беше изключително важно. Естествено, че ще го подкрепя. Не харесвам и не разбирам тази традиция, но човек трябва да прави понякога компромиси в името на любимите си хора.
Тук ключовото е, че ти предварително си знаела за тази традиция и мъжа ти го е поставял за обсъждане преди бебето. Това е точно обратното на това, да изнудват майката като забременее. И другата голяма разлика е, че си го обсъждала с мъжа ти, не са те натискали свекъри. А ние коментираме натискане директно от свекъри.
И аз си мислех, че в днешни времена, жените наистина знаят с какво се захващат като се хванат с мюсюлманин, но явно не е така. Преди ги съжалявах, защото в повечето случаи мъжа все повече държи да се спазват неговите традиции и като върже жената за него става втора ръка човек, но вече не. Кой каквото сам си направи и цяло село не може, като сами са си го направили кой им е крив

# 701
Обвързването с човек от друга религия и по-специално мюсюлманин си е риск отвсякъде.Може да случите на чаровния принц,ама е малко вероятно.Те така са си възпитани и колкото и да се мъчат да се променят,все някъде избива.
А за името си решават двамата родители и никой друг.Добре е преди забременяването основните въпроси в семейството да са уточнени и изговорени.

# 702
  • Най-красивата страна
Обикновено когато мъжът е мюсюлманин, децата му също са мюсюлманчета и  носят мюсюлмански имена.
Вероятно има и изключения,но не съм чувала..
Майката може да запази религията си,но децата се възпитават,като мюсюлмани.
Но ,когато имаш сериозна връзка с мюсюлманин не е трудно да се сетиш за тези подробности...и да прецениш дали искаш децата ти да са с мюсюлмански имена..

За християнския модел-може и да има мъже обиждащи и  тормозещи бременната си жена,но това не е правило,а изключение ,това не е християнския модел и обществото не приема такова поведение за нормално.

Ако мъжът предварително е казал,че държи на традициите -някои жени мислят,че той ще се промени.Ама той не се променя и след като се роди бебето ,защото така е възпитан.

# 703
Според мен риска не е по-голям. Нашите християни тука нали ги виждаме. Не всички, но масовката.
Навсякъде сред мъжете се смята, че ако жена ти си има самочувствието и не ти мълчи значи си чехльо и мухльо.
В обкръжението на мъжа ми има един, който пред всички наричаше бременната си жена боклук, свиня, тъпачка, даже и ку*ва. А тя уж нахакана, със самочувствие и отракана, а мълчи и мига на парцали. Не ги виждаме вече често. Но тези хора възпитават дете, което ще попие модела - татко обижда мама, а тя няма против. След 20 години ще си намери жена, която да си трайка като я обиждат и ще е голям мъжкар като татко. А момичета без самочувствие с лопата да ги ринеш. Ето християнския модел.
Уж млади и модерни хора под 30 години ,а тоо ...

Ако моят мъж ме обижда така оред други хора, и аз ще мигам на парцали от шока... И после сигурно ще го убия от бой с нещо тежко като се приберем.

# 704
  • Най-красивата страна
Никога не съм била свидетел на подобна сцена.

Ако съм аз-изобщо няма да забременявам  от такъв индивид.
Ако присъствам на такава сцена ще реагирам по някакъв начин,няма да мога да си премълча.И мъжът ми също би се намесил,за да защити жената..

Момичета без самочувствие и себеуважение има много,да.
И после свекървите виновни..

Общи условия

Активация на акаунт