С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 785
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Въобще не бих се хабила да показвам/обяснявам. След като съвсем ясно съм казала нещо, но без ефект, след това минавам на принципа "говори си/пиши си, не ми пречиш".

# 736
Ами то е ни така, ни иначе. Аз попринцип съм на този принцип, усмихнато казвам да, да, добре, ама явно някои хора не разбират и мислят, че без тяхното мнение не можеш да живееш и се прекалява с постоянни акъли и оценки кое правим правилно/неправилно. А пък и явно има някакво разбиране, че като си баба и имаш правото да изразяваш постоянно мнение как да се отглежда детето. Не знам, аз не ги разбирам така нещата. Аз и мъжът ми сме си го правили това дете, смятам, че единствено ние имаме право да си взимаме решения, било то някой с повече опит от нас, баба, дядо или тн

# 737
Ами то е ни така, ни иначе. Аз попринцип съм на този принцип, усмихнато казвам да, да, добре, ама явно някои хора не разбират и мислят, че без тяхното мнение не можеш да живееш и се прекалява с постоянни акъли и оценки кое правим правилно/неправилно. А пък и явно има някакво разбиране, че като си баба и имаш правото да изразяваш постоянно мнение как да се отглежда детето. Не знам, аз не ги разбирам така нещата. Аз и мъжът ми сме си го правили това дете, смятам, че единствено ние имаме право да си взимаме решения, било то някой с повече опит от нас, баба, дядо или тн

Копирай го това и следващия път като ти напише някое "правило" й го прати.

# 738
  • София
Аз и мъжът ми сме си го правили това дете, смятам, че единствено ние имаме право да си взимаме решения, било то някой с повече опит от нас, баба, дядо или тн
Само за да се накокошинят някои и да им стимулирам надбъбречните жлези -  ще отбележа, че в други държави въпреки че "единствено ние имаме право да си взимаме решения", социалните се намесват като стой, та гледай.
Правенето е приятната част...

# 739
Cuckoo, на соцалните цялата работа им е да решават детето с какви играчки да играе, дали да яде вафла или не, дали да е облечено с 1 или 2 жилетки, в кое училище и какво да учи... Айде малко...

# 740
  • при късмета
Като усмихнато казваш "да,добре", то се приема за съгласие. Затова се счита за полезна и продължава да го прави. Преди каза, че сте показвали, че това не ви харесва, но ако и двамата така го показвате, не в нея е причината, че продължава. Кажете като хората, ясно и разбираемо, без скандали. Просто я уведомете. Не очаквай тя да има твоите разбирания
Аз и мъжът ми сме си го правили това дете, смятам, че единствено ние имаме право да си взимаме решения, било то някой с повече опит от нас, баба, дядо или тн
Само за да се накокошинят някои и да им стимулирам надбъбречните жлези -  ще отбележа, че в други държави въпреки че "единствено ние имаме право да си взимаме решения", социалните се намесват като стой, та гледай.
Правенето е приятната част...
Да, ама социалните се намесват само при сериозно основание и то спрямо родителите. Да могат ад се намества и спрямо баби и дядовци тогава

# 741
Е добре де, социални да се намесят ако с нещо застрашаваш детето, да. Но просто защото някой смята, че това е правилно, а не другото... "Правенето" в нашия случай дори не е особено най-приятната част, защото имаме репродуктивни проблеми и сме се борили с години да имаме дете...та не знам сигурно и затова си мисля, че никой няма право да ми се меси

# 742
  • София
Сиси, а защо въобще й даваш отчет и се обясняваш? Като не й кажеш с какво е облечено, няма как да ти дава наклон, нали?

# 743
Така е наистина, не го и правя, но винаги след някоя снимка или среща неизменно се започва с коментарите.. 😑 То пък и аз оценявам, че е баба, не може съвсем да не се виждаме.

# 744
Ако не живеете със свекървата, тя как разбира, дали и ползвате подаръците и съветите? И как по една снимка преценява?

# 745
  • София
Значи й пращаш прекалено много снимки. Не й пращай, остави мъжът ти да се оправя.

# 746
Пак да попитам, как свекървата разбира, че нещо не се носи/ползва от една снимка?

# 747
Оо това със снимките при нас е голяма тъпотия. Даже се е стигало до там роднини да ми звънят да ме питат защо Днес няма снимка на детето 🤦🏻‍♀️😀 свекървата всеки ден получава иначе мрънка, че много и липсва вече. Защото се знае, че пращам на баща ми (живее в чужбина и не вижда детето) и естествено трябва на всички да пращам 😀😀
Иначе не, свекървата няма право да се меси. Дали ще спре да го прави .. надали. Те се чувстват длъжни 😀

# 748
  • София
Да, ама социалните се намесват само при сериозно основание и то спрямо родителите. Да могат ад се намества и спрямо баби и дядовци тогава
Това е доста добра идея, защото определено има зле влияещи на внуците. Само трябва да се определи тънката линия между "не се интересува" и "дава излишни съвети".
vdgvdg, откъде се знае кога кому какво пращаш? Rolling Eyes

# 749
Пак да попитам, как свекървата разбира, че нещо не се носи/ползва от една снимка?
е точно за ползването на неща се разбира от разговори, например с предложение да се купи и още нещо и разясняване от нас, че и предното седи... Или нещото е било голямо, не дреха, и сме отказали да го вземем вкъщи. Такива неща. Но от снимките все няма да е облечено като хората, не яде каквото трябва, не е изведено в подходящо време и подобни. А и без конкретни наблюдения, просто идват едни съвети, без дори да е наясно ние какво точно правим.

Общи условия

Активация на акаунт