С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 999
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Не вярвам приятеля на Нилса да е толкова замаян,че да се впусне да оправя и другата кухня,освен ако положението не е супер трагично и няма как да готвят.
Просто не и обръщайте внимание на тази сестра,но си имайте едно наум.

# 151
Аз ще помоля за малко повече конкретика. Какви имоти има семейството, кой чия собственост е, кой къде и с кого живее, кой какво ремонтира и кой за какво претендира, че нещо много объркано стана.
Не за друго, ами да са по-адекватни коментарите и съветите.

# 152
Какво пък не ти е ясно на теб 😉
За имане - нищо нямаме, за искане - всичко искаме 😜

# 153
Nilsa, как може да идеш в чужд дом и после да мислиш какво казала сестрата? И аз съм живяла с първия си съпруг в дом на неговите родители. Никога, ама съвсем никога не съм си мислила, че може да бъда там вечно, че да обмислям ремонтите. Поправяли сме каквото се наложи, като този апартамент впоследствие остана за брат му. Това са техни работи, които не ме вълнуват. Нито е мое, нито нищо.

Впечатлена съм как на днешно време млади момичета, които дори не са омъжени, отиват някъде да правят ремонти с приятеля си и после оплюват роднините му... щяла да разхвърля сестра му, котката била дразнена от приятеля й.... хехе И какво сега? Защо не правите ремонт на твоя си апартамент, щом имаш, а бъркаш на хората сметките Simple Smile

# 154
  • при късмета
Бианка, бюджета с мъжа ти общ ли ви е? Ако се наложи да живеете в жилище, в което не да се поправи нещо от рутинно ползване, а да се ремонтира от нулата за да влезете изобщо и ти влагаш труд и средства наравно с мъжа ти, пак ли така ще мислиш? И тя написа и то няколко пъти, че няма да са там по принцип, а временно, а ремонта не го обмисля, а е наложителен, защото жилището е било в окаяно състояние.
И ако сестрата на мъжа ти поиска да ремонтира кухнята у тях със свои средства и труд, пак ли ще си мълчиш и няма да им се бъркаш?
Няма значение дали са омъжени или не, след като поемат ангажимент за труд и пари наравно с партньора. Абсолютно никакво

# 155
Аз изобщо ако не съм омъжена няма да ида на хората по апартаментите на роднините им. Но ако все пак съм отишла, ще приема, че не плащам наем и бих помогнала с каквото мога. Толкоз глупава., че да се надявам да живея там за 10 години или повече и да имам дял, не бих била. Претенции към сестри и майки на мъжа си - никога. Това не го разбирам и няма да го разбера. Как така идва евентуална бъдеща снаха и иска да се кара с дъщеря ми, брррр

# 156
  • при късмета
Къде прочете тя да претендира да живеят там 10 години? За дялове пък изобщо не е претендирала и това цитирай къде го прочете. Претенции към свекървата не е изразявала, само към сестрата, заради нейното настояване да направи ремонт и на нейната кухня. Смятам, че има защо да е ядосана на наглата сестра. Твоята дъщеря би ли била толкова нагла? Брат ѝ да си има приятелка и да живеят заедно като семейство, а тя да претендира за нейни ремонти? От където и да го гледаш, си е нагло.

# 157
  • Пловдив
Bianka, един скромен основен ремонт е обикновено половината от цената на жилището. Тоест и да си се настанил в нечие жилище като го ремонтираш изоснови ти все едно си платил половината. От опит.

# 158
  • при късмета
Bianka, един скромен основен ремонт е обикновено половината от цената на жилището. Тоест и да си се настанил в нечие жилище като го ремонтираш изоснови ти все едно си платил половината. От опит.
Точно така. Затова назад казах, че има голяма разлика м/у основен и козметичен ремонт и който не се захващал, само той не знае за какво става въпрос. Няма и да направи разлика, ще си говори наизуст.
Та девойката изобщо не там безплатно, платила си е с труда, средствата и времето си и само някой със свекървенско мислене няма да го види

# 159
Не трябва човек да се навира в роднинските схеми. Майката е дала пари за ремонта. После Nilsa има претенции заедно с приятеля си да се дадяло после жилището под наем - да се помогне на свекървата - въз основа на какво? Свекървата може да направи каквото реши, ако тя е собственика, нали? Може  да го продаде, например и т.н.

" Майка му даде начална сума за ремонта за отидем, а не да се чудим къде да спим. "

Янтра, и строежи съм строила, та знам какво е, и ремонти съм правила, основни. Ясно ми е. Не разбирам само защо хората ходят да ремонтират чужди имоти и после и претенции имат.

# 160
  • при късмета
Това да се даде после под наем, са си техни уговорки, тя не ги оспорва, не са нейни претенции и тя в това решение не се бърка. Една и съща тема ли четем?

# 161
Да. Същата тема, в която приятелката на брата оплюва сестра му. И си живее в жилище на майка му. Това й е благодарността.

# 162
  • Варна
Че тя сестрата си е за оплюване.

# 163
  • Пловдив
Да не е изхвърлила сестра му от там?????? Жилището е било необитаемо и празно, за основен ремонт.

# 164
Никога не би ми хрумнало да оплюя сестрата на мъжа си, ако живеем в жилище на майка му. Никога. Защото бих имала елементарно уважение, че майка му е майка и на сестра му. В чиито дом живея.

Като чета такива теми, радвам се, че няма да ми дойдат до главата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт