С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 001
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Сестрата може ад се омъжи, дет се вика ,някой да изкара боклука от дома.Баща ми го разправяше това, та го помня.Да не се обиди някой.
Страхотно мнение, тоооочно като за 21 век. Това е същия този баща, който остави всичко в наследство на брат ти май беше. Браво.

Интресно ми е, ако Боряна имаше дъщери, дали щеше да гледа на тях като "боклук"?

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 09:36 от Sunshine-rainbow-lollipop

# 136
птица не си права..тя даде само началната сума..всичко останало приятели ми и аз сме дали. Също така не се притеснявам тя къде ще се нанесе въпроса е да спре да ни занимава нас.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 10:13 от Nilsa

# 137
Добре,вече се оформи картината.Приятеля има за сега  по 1/6 от двата апартамента.Живеете в гарсониерата и си я ремонтирате.
Смятайте го вместо наем и не обръщайте внимание на приказки.Вие работа със сестрата нямате,приятеля да се разбере с майка си  и проблема е решен.
Ако ще създавате семейство,гарсониерата ще ви отеснее след няколко години,до тогава и ремонта ще е поостарял и всичко ще е точно.

# 138
Пак се обидихте.Няма да гледам като на боклук ,а мнението е от 20 век, все пак съм дърта.И той го е чул ,не го е измислил.Същият баща е, дето каза и че пари след дъщеря са хвърлени през прозореца.Син е друго.Нищо не е оправял баща ми.Като почина майка се съгласи да продадем ниви, подписа продажба  заради сина ми, трябваха пари, а нямам от къде.Каза   и ти си ни дете.(дъщеря).От многото внимание брат ми  е като клошар сега.

# 139
  • при късмета
Точно по свекървенски се смятат чуждите пари. Не се знае колко са отишли за ремонта. И да е равностойно на наем за няколко години, за свекървата е по- на сметка, защото ако трябваше да поеме целия ремонта сама, щеше да ѝ излезе много по-солено. Освен материали, ако трябваше и за труд да плаща на майстор, което е по-скъпото в един ремонт, щеше да ѝ просветне. Така, че сина изобщо не е влязъл в това жилище ей така. Платил си е наема на практика, с труда си, че и с материали. Обаче малко свекърви ще гледат така на нещата, обичайно ще обвиняват снахата, която също е вложила труд и средства, че се е натресла.
Авторката каза, че апартамента е бил негоден за обитаване и ремонта е от 0. Това, което ще направят и след 10 години ще е по-добре, отколкото е било и ще е за козметичен, е не за генерален ремонт. Само който не е правил генерални ремонти, може да си говори наизуст

# 140
Ма ко, все пак не е чужд имота, на родителите му  е.Аз споменах ,че са платили наем наведнъж, не е даром живеенето там.Създали са условия за живот докато си изградят собствен дом(на двамата, не негово евентуално наследство) и това е правилното.После  смятат да е под наем , да се издържа майка му.Освобождават  грижи по нея.Защото ще остарее, ще има нужда.Пък дъщеря  и както  само иска, харчи, не вдъхва доверие и пак на сина се пада да се грижи.
Не са сгрешили на този етап.Само вмешателство да не допускат.
Авторката спомена ,че ще се ядосва , ако сестра му отиде там и  с право.Пада дохода за майката, идва на негова грижа при тези обстоятелства.

# 141
Какво значи да се ядоса, ако сестрата отиде там! Че и с право било!?
Това снахите големи сайбии на чуждите имоти 🙂
Да бяха излезли на квартира още от самото начало преди 2години. Пито-платено. Дават по 500-600 лв. за всеки месец, т.е. по 6000-7000 на година, т.е. 12000 само досега и занапред все така, и няма да има поводи за дразнене от сестрата 😉 И ще им е едно хуубавичко...

# 142
  • при късмета
Сестрата нищо не влага и ще отиде на готово. Ако си деляха ремонтите, не от брата средства и труд, а от нея нищо и после да ползват по равно, щеше да е друго и предполагам нямаше да се ядосва. И тя самата влага и средства и труд, все пак, а нейното изобщо не зачиташ. Защо не ти хрумна, че и на нея, като на мъжа ѝ може да се плаща като на майстор, защото участва в ремонта и да не настояваш, че е на готово или, че е на чуждо. И тя си плаща колкото приятеля ѝ. Всъщност единствената която си плаща ползването. Мъжа и сестрата ще имат собственост там след време, при нормални обстоятелства

# 143
Птица ,ти ли не разбираш?Сигурна съм ,че ти е ясно.
Като си дърт и  не работиш не ти стига пенсията и ти дават деца или мизерстваш. Като няма наем, от имот дето си вложил, дори да си амортизирал  от това, дето си планирал да ти помогне на разходите, яд те  е, да.И  е  обрано момичето ,не е някое нахално като чета.Видях нахална  и гладна аз имоти, не е тя.

# 144
  • София
Мъжа и сестрата ще имат собственост там след време, при нормални обстоятелства
При нормални да, но в тяхния случай едва ли. Щом свекървата от сега е насадила синчето да ѝ плаща ремонтите на имот, който след време тя смята да ползва, а дъщеричката си я къта под крилото, значи си е направила сметката кого ще дои и на кого ще дава. Щото май и сестрата живее даром в дома на майка си и не плаща наем, но не плаща и с труд и средства за ремот, както прави брат й и снаха й. А свека като отидела у ремонтирания апартамен, само мрънкала, че и циркове направила защо котката им одраскала тъпкача й, който пък дразнел котето. Как въобще са му позволили да тормози животинката, че и им търпят истериите след това. Тази свекърва отдавна си е разделила децата и дои едното за да има за другото.

# 145
  • при късмета
Е чак пък толкова. От свекървата няма оплаквания, от зълвата са. Те си знаят. И да отиват към влошаване на отношенията, могат да се нормализират и то зависи предимно от приятеля на авторката. Няма лошо, че прави ремонти и влага в имоти на майка си, само трябва да покаже на нея и сестра си, че е наясно, че прави повече от тях самите. Особено когато сестрата нахалства допълнително. Не да се чувства задължен, а да покаже, че е наясно защо и какво прави. Ще се нормализира всичко

# 146
  • София
Еми аз не разбирам тя изобщо как е съгласна да се правят ремонти на чужди имоти, при положение, че нямат техен. Да са цъфнали и вързали, да си раздават парите и енергията, ама така за мерси ми е странно. Едва ли ремонта с труда е по-евтин или равен на квартира, а и не знаем дали пък момичето няма имот, в който биха могли да живеят без наем, за известно време, който да не е за основен ремонт. До тук виждам само как мама изобля сина да ремонтира, докато сестричката не я закача за нищо, а после вероятно да остане за сестра му и за нея.

# 147
Афродита, така е баш..Аз си имам, но има настанени хора под наем там. Както и да е сложна работа. Най-вече ме е яд на сестра му, защото не съм очаквала такава злоба и наглост още не е готов единия апартамент тя реве за другия и гаджето и който един чувал с боклуци не може да изхвърли от тях един месец. Просто нямам думи.

# 148
А наема за кой остава? 🤔

# 149
  • София
Афродита, така е баш..Аз си имам, но има настанени хора под наем там.
Ти си имаш или родителите ти си имат - щото разликата е огромна?

Общи условия

Активация на акаунт