С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 826
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
  • при късмета
Ще ти дам пример с моя девер. Получи а-нт, обезщетение от наследствен имот. Съпругата му настояваше, да го продаде. С клишето, да купят по-добър. След развода им, тя остана да живее в а-та. Който уж е обезпеченост и за детето. Подробни детайли не зная. Нетактично е да се интересувам.
За изгонени свекърви, от личния им имот, чувала ли си?Има и такива казуси.
Дописах предишния пост, по предишния ти пример.
Да ти кажа ти си олицетворение на правна неграмотност. И примера с девера не е придобиване на собственост. Затова е карала него да продава, тя няма право. А следващия щом е купен по време на брака е СИО. Но тя пак НЕ Е придобила наследения, нали? 
А за изгонените свекъри може да стане само с придобиване на право на ползване, но на правно неграмотен, не може да обясниш, че е временно и не е придобиване на въпросната собственост. За тях е едно и също

# 241
  • France
Може да придобиеш право на ползване, но могат да ти начислят наем. Доколкото знам ако имотът е финансиран от наследствени финанси, пак продължава да е лично твой. Само трябва да можеш да го докажеш.

# 242
  • Варна
Ма ко, обясни го на потърпевшите. Теориите си остават такива. Свекърва, с починал съпруг и два а-та.(в един вход) Единият е бил отдаван под наем. Синът и наследява дял от бащата. Директно е изгонена от снахата, с мълчаливото съгласие на комплексирания син. Принудена е да работи, след пенсиониране. И тя се е съветвала с адвокати. Но освен норми, съществуват и човешки взаимоотношения. За нечии амбиции, нормите са табу.
Ма коНадявам се на компетентния ти отговор и безвъзмездни съвети.

# 243
  • France
Тоест, ти сама казваш, че заради семейни взаимоотношения се е отказала да води дела.

# 244
  • Варна
Да. Обожава внучката си. А отношението на сина е неморално.
Правните и ходове, какви са? Съдебна делба и публична продан. Основните юрид.съвети са били- лични преговори и консенсус.

# 245
Да. Обожава внучката си. А отношението на сина е неморално.
Правните и ходове, какви са? Съдебна делба и публична продан. Основните юрид.съвети са били- лични преговори и консенсус.
Това съвсем не е единствената юридическа възможност. А далият съвета може да си поръси дипломата със сол и пипер и да я изяде.

# 246
Ма ко, обясни го на потърпевшите. Теориите си остават такива. Свекърва, с починал съпруг и два а-та.(в един вход) Единият е бил отдаван под наем. Синът и наследява дял от бащата. Директно е изгонена от снахата, с мълчаливото съгласие на комплексирания син. Принудена е да работи, след пенсиониране. И тя се е съветвала с адвокати. Но освен норми, съществуват и човешки взаимоотношения. За нечии амбиции, нормите са табу.
Tози пример е доказателство за други неща, а не за това, че жена може да се обогати след брак с имотен мъж.
Случаят е за полицията. При СИО на свекървата и свекъра на двата апартамента, ако това е единствен син, след смъртта на баща си той наследява половината от половината, тоест 1/4. По кой начин снахата я гони на улицата, като жената притежава 3/4? Да, могат да направят делба, да продадат единия апартамент и (ако са равностойни), бабата  получава половината пари от продажбата, синът другата половина.
Ако тя е разчитала до живот да се издържа с наема, явно, че няма как да стане, защото след смъртта на мъжа си остава собственик едва на 3/4 от всичко. Затова й се е наложило да работи, защото е отаднал наемът, а пенсията й явно не е стигала.

Кой се е обогатил от брака в този пример? Нормален казус на неразбирателство в семейството.

# 247
Винаги когато съм повдгиала темата за брак ей така с всичките ми гаджета на майтап не знайно защо те подскачаха като опарени за развода и какво точно щяла да им вземе жената. Разбира се всичко насадено от грижовната маминка. С почти всеки от тях изкарах не повече от 2 години. Съжалявам, но не искам да треперя за това как утре някой ще се събуди ще реши че не ме обича вече и ще се чудя къде да отида защото не съм обезпечена финансово.
Любовта е много хубаво нещо, но за жалост хората се променят и много често се превръщат в това, е което са твърдяли че никога няма да станат.

Е ти ако чакаш един подпис да те обезпечи финансово и да почне да те защитава от поредната маминка... Успех с чакането мога да ти пожелая!

# 248
  • при късмета
Колко хора ти обясняват едно и също и ти не вдаваш. Потърпевшата в примера ти сама е решила да е такава. Никой, нищо не  й е взел

# 249
  • Варна
Дано не ги те случи . В твоя стереотипен свят, няма варианти. Коя институция да сезира, спрямо слабоумния и син?

# 250
Полицията.

# 251
  • при късмета
Дано не ги те случи . В твоя стереотипен свят, няма варианти. Коя институция да сезира, спрямо слабоумния и син?
Просто няма вариант да ми се случи, това не разбираш. Аз те питах правно как би преминала собствеността на свекървата/сина, в собственост на снахата. Няма такава възможност. Продължаваш да даваш за примери ползване, като аз питам за собственост и да не правиш разлика м/у тях, а е срамота да не знаеш колко е различно.
Като се държим само към правните норми, защото за другите всеки си има глава на раменете, бабата е от тъпа, по-тъпа. Притежава по-голямата част от имота и няма правна норма, която да я спре да я ползва. За това не ѝ трябва адвокат, а влиза във владение не с дело, а с жалба в полицията. На сома влиза във владение, не вадят другия собственик от жилището, за това трябват други основания.
И това, че сама е решила да не се разправя е нейно решение. Аз те питам за правната норма при която се взима собствеността на някого и се предоставя на друг, за сто и първи път, БЕЗ негови доброволни действия и съгласие. Той да не е съгласен и въпреки това жена му да му вземе наследствен имот или придобит преди брака. НЕ да го ползва, а да се смени името в нотариалния акт. Ей за това искам да ми дадеш правното основание. Това не е моя стереотипен свят, а стереотипа на законите в държавата в която живееш и е срамота да нямаш грам обща култура в това отношение

# 252
Мне. По-добре селския кукувичарник.

# 253
  • Варна
"Бабата" е лекар по професия. Полицията не отговаря при подобни казуси, нито при проява на домашно насилие. Реверанса е преписка или предупреждение. Снахата владее и се разпорежда. Факт.
С общата ви форумна култура и клишета, не зная как ще се справите с реални казуси. Всяка селянка тук го играе адвокат. А тези пледоарии, за законност и справедливост в бг, са цинични.
Ма ко, ти как общуваш със свекърва си -писмено или с определени клаузи?

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 14:58 от Viviana91

# 254
Ма ко става - като съвсем нормално мъжа припише всички имоти на името на съпругата. Моя позната така изкунди мъжа си да й припише всичко на нейно име щото иначе не я обичал. В момента свекървата е по-ниска от тревата, за да не я изгонят от къщата, която вече не й принадлежи, а е на снахата. Да има и вещици снахи, не е само свекървата да е крива.

Общи условия

Активация на акаунт