С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 794
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
"Бабата" е лекар по професия. Полицията не отговаря при подобни казуси, нито при проява на домашно насилие. Реверанса е преписка или предупреждение. Снахата владее и се разпорежда. Факт.

само не разбрах, бабата е изгонена от 2 апартамента или само от единия?

# 256
Колко хора ти обясняват едно и също и ти не вдаваш. Потърпевшата в примера ти сама е решила да е такава. Никой, нищо не  й е взел
Напротив, взели са й! Защото е майка и добър човек, а синът е попаднал на невъзпитана, меркантилна и нагла използвачка.
За съжаление и в темата не веднъж или дваж са се появявали такива! Дето разхвърлят "двете смотли", които реално са им осигурили покрив над главата, или забраняват достъп до собствения имот на собствениците! А тук в упоение ги съветват как по-сигурно да го постигнат - прехвърляне на дялове, отнемане на ключове и всякакви други хитринки.
Не случайно в темата винаги става страшно, като се появи поредната уж онеправдана имотно и финансово снаха...
Която винаги, ама винаги, има поне по един собствен апартамент! Вярно, той обикновено е или даден под наем (и наема прибира тъщата 😉), или е в строеж, или родителите +братята и сестрите й все още си живеят там... Ама има жената, да не се объркате нещо 😎

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 15:04 от птица

# 257
  • Варна
От нейния. Сега, живее в по-малкия. Бил е отдаван под наем.

# 258
Не разбирам на какво основание снахата владее и се разпорежда. Ти написа по-горе:
"Директно е изгонена от снахата, с мълчаливото съгласие на комплексирания син."
Аз да имам собственост в един апартамент 3/4, синът ми да притежава 1/4. И снахата владее и разпорежда. Нещо не си го представям. С извинение от дамите:
Скрит текст:
What the fuck?
Как така е изгонена директно?
Може би се е съгласила да им отстъпи по-големия, а тя е взела по-малкия, но нали тя се е съгласила, това не е изгонване, нито обогатяване на снахата от брака. Снахата продължава да няма нищо от изброените имоти.

# 259
  • при късмета
Ма ко става - като съвсем нормално мъжа припише всички имоти на името на съпругата. Моя позната така изкунди мъжа си да й припише всичко на нейно име щото иначе не я обичал. В момента свекървата е по-ниска от тревата, за да не я изгонят от къщата, която вече не й принадлежи, а е на снахата. Да има и вещици снахи, не е само свекървата да е крива.
Добре, и ти не разбираш разликата м/у това доброволно някой да си предостави имота и да му го вземат. Осмисляйте прочетен текст, защото се въртим в кръг. Той доброволно е отишъл при нотариуса, САМ и сам е подписал сделката, нали. Това не е като да са му го взели без неговото съгласие, а е точно обратното
Вивиан, бабата е трябвало да подаде жалба за самоуправство, а не за домашно насилие. Тогава полицията я въвежда в имота без дело в съда, те са органа който определя разпореждането

# 260
  • Варна
Първо са и гостували. После е имало уговорка за ремонт. Финалът е сменена брава.
Казусът го следя от години. Още при панихидата на съпруга, снахата споменава, че иска да живее конкретно в това жилище. Обширен,обзаведен апартамент. Не се е тръгнала от сълзи и аргументи. Има и такива индивиди. Не оправдавам потърпевшата.
За мен, сина е  е с най-ненормалното отношение. Саможив неудачник, лансиран с последния влак -брак.

# 261
И аз да разкажа истинска страшка- познато семейство с единствен син. Мъжът работи дълги години в чужбина. Купуват на сина апартамент - голям, с централна локация. Синът се ожени , роди им се дете. Всичко чудесно но загина в злополука. Сега в апартамента живее снахата с новия си мъж и детето или  децата от новата връзка. Лошото е, че почти не поддържа връзка с бившата свекърва, възпрепятства контактите на внука с тях. Възрастните мислеха да завеждат дело . Сега , от темата осмислям, че снахата има дял и от жилището на възрастните.

# 262
И аз да разкажа истинска страшка- познато семейство с единствен син. Мъжът работи дълги години в чужбина. Купуват на сина апартамент - голям, с централна локация. Синът се ожени , роди им се дете. Всичко чудесно но загина в злополука. Сега в апартамента живее снахата с новия си мъж и детето или  децата от новата връзка. Лошото е, че почти не поддържа връзка с бившата свекърва, възпрепятства контактите на внука с тях. Възрастните мислеха да завеждат дело . Сега , от темата осмислям, че снахата има дял и от жилището на възрастните.

Не би трябвало да има. Бабата и дядото са живи. Като починат наследява внукът, снахате, не. Мъртвите дял нямат. Нейният мъж е починал преди родителите си. Апартаментът, ако е приписан на синът, тогава жена му има дял.

# 263
  • София
Може да придобиеш право на ползване, но могат да ти начислят наем. Доколкото знам ако имотът е финансиран от наследствени финанси, пак продължава да е лично твой. Само трябва да можеш да го докажеш.
Вече е така, но напр. "моето" жилище е равна собственост на родителите ми, въпреки, че е купен с пари от жилище на бащините ми родители, т.е. майка ми няма никакъв принос там. И е било доказуемо.
Но през 1997 законовият ред беше такъв, независимо че баща ми не е бил очарован.

# 264
Да , на сина си са го купили.  Жена му е наследник с детето. Те съжаляват най-много, че ги отчуждава от детето. Иначе е нормално да живеят там.

# 265
Анонимен,
имах предвид техния собствен апартамент, на свекърите. За другия, в който живее снахата, разбрах.

# 266
  • при късмета
Първо са и гостували. После е имало уговорка за ремонт. Финалът е сменена брава.
Казусът го следя от години. Още при панихидата на съпруга, снахата споменава, че иска да живее конкретно в това жилище. Обширен,обзаведен апартамент. Не се е тръгнала от сълзи и аргументи. Има и такива индивиди. Не оправдавам потърпевшата.
За мен, сина е  е с най-ненормалното отношение. Саможив неудачник, лансиран с последния влак -брак.
Чакай сега, ако съпругът е починал, тогава вече говорим за наследяване, не за делба на СИО и какво влиза в него. И това няма да разбереш, но разликата е в начина на придобиване. Аз през цялото време коментирам делба на СИО, не наследяване. И този ти пример не е по темата

# 267
Много ясно, че трябва да заведат дело (родителите, купили апартамент, пък синът починал).
Ако обширният апартамент е бил 100% на починалия син, детето притежава половината, а другата половина един ден ще дели с децата на майка си от новия брак / бракове. Какво да се прави. Да, страшка е.

# 268
Ма ко става - като съвсем нормално мъжа припише всички имоти на името на съпругата.
В конкретния казус синът е само съсобственик.

# 269
  • София
Да , на сина си са го купили.  Жена му е наследник с детето. Те съжаляват най-много, че ги отчуждава от детето. Иначе е нормално да живеят там.
Aбе на дали ей така от нищото ги е отчуждила. Като гледам тази тема е с номер 130, и като се има предвид, че са изкачали и разни единични на същтата тематика...

Общи условия

Активация на акаунт