С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 820
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • при късмета
О да, често е това. Но аз нямах предвид да преценяваш свекървата, а мъжа. Отношението на свекървата изобщо не трябва да ти е критерии, а това как мъжа ти реагира на тези акъли и намеса

# 661
Тук малко се измести темата, но аз сега чета.
Една моя много близка приятелка забременя. В семейството на мъжа й имали ред ,че детето, ако е момче трябвало да се кръсти на свекъра. Тя заяви, че това име не й харесва и няма желание да си кръщава евентуалния син по този начин. Мъжа й отсича - "ако няма да е на баща ми отиваме да го махаме".. Ето пример как принуждават майката да склони за име. Жалка история.
При мен слава богу се размина само с намеци, но аз бях изяснила пред мъжа ми, че няма да приема такива вмешателства и ще решаваме само аз и той.
Относно тъщите.. майка ми се разбира чудесно с мъжа ми. Тя на него не му се меси. Меси се на мен. И се караме понякога, не позволявам много да ми се бърка. Но тенденцията е мъжете да не спорят на майките си, а те не се месят на синовете, а на чуждото дете. Ей от там идва проблема със свекървите. Щото синковеца е перфектен, а някаква си там жена видиш ли ти им го взема. 😀

# 662
  • при късмета
Нищо не може да принуди майката да кръсти детето с име, което не харесва. И няма нужда да се връзва на изнудване и натиск. Ако имат конфликт с бащата, по-добре да го разкара, защото от това читаво семейство няма да излезе. Тя ще се съобразява цял живот, а ще решават мъжа ѝ, барабар с цялата рода, това нормален семеен живот ли е?
Аз на този мухльо, след репликата "ако не е баща ми го махаме", бих му казала, че той няма да е баща на това дете и да счита, че съм го махнала

# 663
  • София
Една моя много близка приятелка забременя. В семейството на мъжа й имали ред ,че детето, ако е момче трябвало да се кръсти на свекъра. Тя заяви, че това име не й харесва и няма желание да си кръщава евентуалния син по този начин. Мъжа й отсича - "ако няма да е на баща ми отиваме да го махаме".. Ето пример как принуждават майката да склони за име. Жалка история.

Значи: ако партньорът ми каже тези думи моментално ще получи шут в гъза. Какъв родител ще е човек, който казва "отиваме и го  махаме". Все едно е трънче в петата.
Леле, втресох се.
Просто, и през ум не би ми минало да създавам семейство с такъв човек, а  ако вече съм го направила отивам в съда и подавам молба за развод. И това само като изказване. А в комбинация с такава заплаха... охххх, ами не, това не е е принуда. Това е нейна слабохарактерност.
Едит: Току-що прочетох горния пост - Мако ме е изпреварила.  Хич не ми е жал за такива, само ме е яд, че има разни, дето им се връзват колко са онеправдани. Ами... сами са си го направили. Ще ми дойде мъж, свекърва стринка, съседка или президентът да ми каже как ще се казва детето ми. Точно никога.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 17:41 от Светулчица

# 664
Съгласна съм с вас. На мен ,ако ми се каже нещо такова, просто щях да си замина с това дете и бащата даже няма да фигурира в акта за раждане. Обаче има момичета, расли в семейства, в които такъв е реда. Майката няма думата, бащата тропа по масата, свекърите си разиграват кончето. Тази моята приятелка в такова семейство е расла. Има неща, които тя приема за нормални, а не са. Не я разбирам, аз не съм имала такъв пример. Но ако си научен да навеждаш глава няма как да се очаква друго от теб след време. И си намираш мъж, който да ти тропа по масата и да ти поставя такива условия и навеждаш глава.. лоша работа.

# 665
  • при късмета
Независимо в какво семейство растеш, още в ранните ученически години, та до след тинейджърство се сблъскваш с други примери и модели. Колкото и да те държат родители под похлупак, от 1 клас нататък и да искат, не могат. До към 22 са цели 15 години, в които да преценяваш какво искаш да вземеш от родителите си и какво искаш да промениш. За да не можеш да го направиш в това време трябва да си слабоумен, слабохарактерен или напълно лишен от способността да мислиш, от същите тези родители. Първото не можеш да го промениш и да искаш, но не си подходящ партньор за никой, особено, ако си мъж. Второто е поправимо при малко повече усилия да се научиш да си отстояваш мнението. Третото вече, не зависи от теб и няма да промениш родителите си, но осъзнал, че те потискат, е престъпно спрямо теб самия да позволяваш да продължава. И най-лесно става, като намериш партньор, който те подкрепя, а не и него да принуждаваш да е на подчинение на родителите ти.
Аз ако попадна на някого, като този с репликата, ще го съсипя от подигравки. И през ум няма да ми мине, да го нарека "мъж"

# 666
  • Варна
Тоя не е мъж, тоя е пълен гъз.

# 667
  • София
...В семейството на мъжа й имали ред ,че детето, ако е момче трябвало да се кръсти на свекъра. Тя заяви, че това име не й харесва и няма желание да си кръщава евентуалния син по този начин. Мъжа й отсича - "ако няма да е на баща ми отиваме да го махаме".. Ето пример как принуждават майката да склони за име. Жалка история.
Това не е принуда, а ясен знак с какъв индивид се забъркваш! Аз ако съм и има време за аборт - още на момента и пред него си записвам час и повече не комуникирам с този заплодител. Ама ей на, има девойки, които реват, бършат сополи и пишат детето на свекъра, после мрънкат, защото целия им живот бил командван от изкукали старци и лигавия им син.

# 668
Мисля, че фразата "ако няма да е на баща ми отиваме да го махаме" не е паднала от небето. Подобни думи са характерни за определени типажи и със сигурност е имало симптоми, че въпросният индивид е от тях. Остава да гадаем защо изобщо някоя жена му се е вързала и дори е решила да забременява от него.

# 669
  • София
Мисля, че фразата "ако няма да е на баща ми отиваме да го махаме" не е паднала от небето. Подобни думи са характерни за определени типажи и със сигурност е имало симптоми, че въпросният индивид е от тях. Остава да гадаем защо изобщо някоя жена му се е вързала и дори е решила да забременява от него.
Именно, ама някои не виждат по-далеч от носа си, после мрънкат, че бил станал еди си какъв. Ми не, не е станал, винаги си е бил такъв, ама защо си мислят, че като снесат златното яйце и той ще се промени, не знам.

# 670
  • Варна
Щото е дресирана, пардон възпитавана, от същите типажи. Станала е покорна. А подобни екземпляри търсят баш такива жени. На тоя мухльо гаранция, че няма да му стане, ако му се падне да оплоди нормална, интелигентна и оправна жена.

# 671
  • София
Тук и родителите й имат много сериозна вина. Не дресираш така детето си, освен ако не искаш да го превърнеш в изтривалка.

# 672
Щото е дресирана, пардон възпитавана, от същите типажи. Станала е покорна. А подобни екземпляри търсят баш такива жени. На тоя мухльо гаранция, че няма да му стане, ако му се падне да оплоди нормална, интелигентна и оправна жена.
Само на тото ще му се падне. А тя ще му пусне на 30-ти февруари.

# 673
  • Пловдив
Една моя много близка приятелка забременя. В семейството на мъжа й имали ред ,че детето, ако е момче трябвало да се кръсти на свекъра. Тя заяви, че това име не й харесва и няма желание да си кръщава евентуалния син по този начин. Мъжа й отсича - "ако няма да е на баща ми отиваме да го махаме".....
В момента в който установя, че това не е шега, а е казано сериозно - директно се разделям с осеменителя.

# 674
Кажи честно, че приятелката е клекнала?!
Тая тъпа традиция ми е много омразна .

Общи условия

Активация на акаунт